Diskuze k biblickému verši: Zj 13,16

A rozkazuje všechněm, malým i velikým, bohatým i chudým, svobodným i v službu podrobeným, aby měli znamení na pravé ruce své, aneb na čelích svých,

Téma: Znamení šelmy

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 14. 05. 2021 18:33
Předmět: Znamení šelmy

Navigace: link | přehled | fórum
Nyní, když už je zřejmé, že tahle Šelma je Covid, její Obraz je mRNA genová terapie, kterou fanaticky uctívají, a její "Znamení" je očkovací průkaz, který je de-facto Číslo Člověka, odkaz do nějaké centrální databáze… Je to stejné, jako měli vězni v koncentračních táborech vytetované číslo, a kdo ho nemá, třeba by mohl nosit žlutou nebo jinou hvězdu, aby ten Apartheid byl zřejmější…?
A už to vypadá, že nepůjde obchodovat ani cestovat, pokud se této Ďábelské Šelmě nepodřídíte… (Což bude záležet na tom, jestli se najde dost Kolaborantů s tímto Fašismem, aby vytvářeli dostatečný tlak na ty zbylé…)
Je tam slovní hříčka: na pravé ruce, nebo na "meto pon" … Zřejmě na "phone" a ne "na čele"… S delší diskusí (v angličtině) a obrázkem z kodexu a ze slovníků viz http://pialpha.cz/Gab#72439953 - Inu, v Biblické řečtině nebylo slovo pro "mobil", tak tam dali "pon"… Etymologicky to je prý něco "mezi očima" anebo "za oknem"…
A jak se píše v Zj13:11 - »měla DVA rohy jako Beránek, ale mluvila jako Drak« . Bude tu brzy Covid-21 … EU na něj již má připravenou kolonku v těch mobilních ďábelských průkazech, a nedávno psal Bůh na Slunci opakovaně varování, že tu bude Covid-21 "soon", spolu s výčtem viníků (NIAID Dr. Fauci, USAMRIID Fort Detrick, i Bill Gates tam je ale není moc čitelný)… Vedle mnoha dalších čitelných nápisů, většinou v angličtině a někdy v hebrejštině… http://pialpha.cz/t41
Je to problém, že vás nikdo pořádně nevaruje, že vám zatajili budoucí očekávatelné komplikace z té "vakcinační" zrady, z této nebo z té příští, protože vás budou chtít očkovat nezřízeně každý rok znovu a ty příští dávky budou ještě méně testované, než ty minulé, pokud to je vůbec možné… Viz Zj16:2 … (Tedy přesněji - spousta varujících hlasů volá na poplach, ale jsou zamlčováni v ďábelských Médiích, a spousta lidí je neposlouchá, protože je zlé kouzlo "Konspirační Teorie!" zaslepilo, aby neviděli ani zcela Zřejmé…)
πα½
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 14. 05. 2021 19:14
Předmět: Re: Znamení šelmy

Až si tohle přečte pan Cajthaml, tak ho trefí šlak. 😛
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 14. 05. 2021 22:24
Předmět: Re: Znamení šelmy

Martin napsal(a):
 Až si tohle přečte pan Cajthaml, tak ho trefí šlak. 😛
"Pan Cajthaml" tady není žádná autorita, to že uráží kudy chodí ji nijak nezvyšuje. Připomíná mi Bartoše od Pirátů. nic nosného, pouze konstantní kritika všech okolo. P.A. Semi mně překvapil dvěma věcmi: 1. že tohle nenapsal už mnohem dřív 2. že má tak krátký příspěvek, takže chválím že je šetrný k času svému i čtenářů :-)))
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 14. 05. 2021 22:49
Předmět: Re: Znamení šelmy

Jiří Polák napsal(a):
   Martin napsal(a):  > Až si tohle přečte pan Cajthaml, tak ho trefí šlak. 😛  "Pan Cajthaml" tady není žádná autorita, to že uráží kudy chodí ji  nijak nezvyšuje.  Připomíná mi Bartoše od Pirátů. nic nosného, pouze konstantní kritika všech  okolo.  P.A. Semi mně překvapil dvěma věcmi: 1. že tohle nenapsal už mnohem dřív  2. že má tak krátký příspěvek,  takže chválím že je šetrný k času svému i čtenářů :-)))    
A to ještě pomněte, Poláku, že Bartoš bude za půl roku váš premiér. Těšíte se? To i biblická Šelma s číslem 666 získá ve srovnání s touto budoucností zjev docela přítulného drobečka, kterému by jeden nejraději dal cukříka. Sbírá se tu taková hrůza, Poláku, že se raději co nejrychleji schoulete pod peřinu a začtěte se do Sibylliných proroctví, P. A. Semiho blábolů, Proroctví slepého mládence a zvěsti o nadcházejícím království Krále Marokána.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 16. 05. 2021 19:26
Předmět: Re: Znamení šelmy

Ladislav Cajthaml napsal(a):
   Jiří Polák napsal(a):  >   > Martin napsal(a):  > > Až si tohle přečte pan Cajthaml, tak ho trefí šlak. 😛  > "Pan Cajthaml" tady není žádná autorita, to že uráží kudy  chodí ji  > nijak nezvyšuje.  > Připomíná mi Bartoše od Pirátů. nic nosného, pouze konstantní kritika  všech  > okolo.  > P.A. Semi mně překvapil dvěma věcmi: 1. že tohle nenapsal už mnohem  dřív  > 2. že má tak krátký příspěvek,  > takže chválím že je šetrný k času svému i čtenářů :-)))  >   >     A to ještě pomněte, Poláku, že Bartoš bude za půl roku váš premiér. Těšíte  se? To i biblická Šelma s číslem 666 získá ve srovnání s touto budoucností  zjev docela přítulného drobečka, kterému by jeden nejraději dal cukříka.  Sbírá se tu taková hrůza, Poláku, že se raději co nejrychleji schoulete pod  peřinu a začtěte se do Sibylliných proroctví, P. A. Semiho blábolů,  Proroctví slepého mládence a zvěsti o nadcházejícím království Krále  Marokána.        
Klasika, pochválil jsem krátkost příspěvku tak se s ním hned ztotožňuji? Ladislave Váš snadno očekávatelný, předjímající způsob myšlení a manipulace prezentujete stále beze změny. Víte, že se Semim nesouhlasím, ale vynucujete si dehonestací jeho jasné odsouzení, abych Vám tím nahrál na smeč? - Tohle schéma znám nazpaměť, díky už ne.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 16. 05. 2021 19:31
Předmět: Re: Znamení šelmy

Polák: "víte, že se Semim nesouhlasím, ale vynucujete si dehonestací" - nepíšu nic o tom, zda s ním souhlasíte nebo nesouhlasíte
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 17. 05. 2021 03:26
Předmět: Re: Znamení šelmy

 … Víte, že se Semim nesouhlasím, ale vynucujete si …
Zajímavé, že jsem se spletl… Myslel jsem, že aspoň jeden člověk tu aspoň něco chápe…
(Ale že jsem zrovna vás J.P. doporučil, abyste vaší SR vysvětlil, jak je vaši Církev potřeba reformovat, to v zásadě nic nemění… To není výměnný obchod za podporu, a souhlasit se mnou nemusíte… Jednou pochopíte, co Mě k takovému doporučení opravňuje… A protože vím, že to budete nyní považovat za "blbost" nebo i "drzost", jen si v klidu počkejte, jestli to třeba časem nepřehodnotíte… Naopak když já podporuji vás, tak nemůžete na oplátku podporovat vy mě, to by byla Konspirace…) (Vy ostatní tu ani psát nemusíte, proč s tím nesouhlasíte, já to vím, už jste tu vaše "demokratické" postupy probírali…)
Zpátky k původnímu tématu - je to škoda, že to (Znamení Šelmy) tolik lidí nechápe správně, že vás podvedli nebo neinformovali dost…
To je pak těžké někomu pomoci včas…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 17. 05. 2021 07:31
Předmět: Re: Znamení šelmy

Běžný případ konspiracionisty. Vyznačuje se tím, že hlavní motivací jeho působení a exhibování je touha patřit k těm, kdo "vidí za oponu". Ostatní jsou ovce, on ovce není, on TO prohlédl, on patří k majitelům klíčů.
Potíž bývá v tom, že jakmile takový konspiracionista napíše dvě věty, je poznat jeho inteligenční podprůměrnost. Průměrně i nadprůměrně inteligentní podle něj žijí v bludu, on, lama, NA ROZDÍL OD NICH VIDÍ ZA OPONU. Nedokáže vykázat legitimitu svého údajného vhledu do věcí, jeho projevování má nepopiratelný vztah ke světu psychiatrických pacientů. Zabývá se manipulováním a pábením, jeho slova postrádají strukturu a uchopitelný smysl. Nedokáže zacházet s texty, hledá v nich svévolná ezoterická poselství (v tomto blízkost ke světě Poláků a podobných biblických pseudopísmáků). Zkouší vzbuzovat dojmy, že se orientuje v originálních biblických jazycích, ale zjevně se v nich neorientuje. Používá mystiku čísel, mantiku a podobné hámotiny. Plus zájem o nenávistné, antisemitské a jiné totalitářské parametry, což je podobný svět jako ezosvěty kolem Hitlera, Thule-Gesellschaft apod.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 17. 05. 2021 13:38
Předmět: Re: Znamení šelmy

Inu, děkuji za Diagnózu, ale mýlíte se… Jen to dokazuje, že váš duševní i informační obzor je poněkud omezen, váš spirituální "obzor" je omezen na nenávist a zlobu… Jste tady JED, ale aspoň diskuse nestojí…
Kam já narozdíl od vás vidím, nejste schopen posoudit, vaše hloupé urážky dokazují vaši ubohou úroveň, vaše "zjevně se v nich neorientuje" dokazuje vaši pýchu, že vy se v nich jako orientujete dost na to, abyste to posoudil?
Zkuste si ten svůj blud a průjem hloupých urážek po sobě přečíst a třeba se nad sebou zamyslet… (Já nevím, jak vám lépe pomoci pochopit vaši nemoc, kterou všem okolo sebe ubližujete… Tedy za předpokladu, že nejste najatý trol, který to jenom hraje…)
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 17. 05. 2021 17:53
Předmět: Re: Znamení šelmy

Můj duševní a informační obzor je omezen potřebou nezkreslených informací a alergií na konspirativní schizoidní nesmysly. Nic složitějšího v tom není.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 17. 05. 2021 18:38
Předmět: Re: Znamení šelmy

Mýlíte se…
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 17. 05. 2021 18:46
Předmět: Re: Znamení šelmy

A někdo by vám měl říct, že kniha Zjevení Janovo není zase taková zapykaná mystika, aby se dala takto hloupoučce využívat k mámení, aktualizovat apod. Ta její určitá nečitelnost svádí a vždycky sváděla různé blouznivce a diletanty k vyhrožování své současnosti. V zásadě se jedná o nápaditý a vtipný křesťanský pamflet proti římské říši v časech patrně císaře Domiciána (kol. 110/115 po Kristu).
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 18. 05. 2021 00:45
Předmět: Re: Znamení šelmy

Inu, zase se mýlíte… Ale nemyslím, že by mělo smysl to zrovna vám vysvětlovat…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 06:04
Předmět: Re: Znamení šelmy

V zásadě šlo o pamflet? Pamflet znamená "útočné, hanlivé psaní" Ano, zčásti jde o hanopis. Jeho smyslem je vysmát se např. mocnému Babylónu. Ale dalším smyslem je třeba dodat pozitivně naději, že Bůh má dění ve svých rukou. Souhlasím s těmi vykladači, kteří řeknou, že tento smysl je ten hlavní, že v knize Zj není hanopsaní to nejdůležitější.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 06:46
Předmět: Re: Znamení šelmy

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 V zásadě šlo o pamflet? Pamflet znamená "útočné, hanlivé psaní"  Ano, zčásti jde o hanopis. Jeho smyslem je vysmát se např. mocnému Babylónu.  Ale dalším smyslem je třeba dodat pozitivně naději, že Bůh má dění ve svých  rukou. Souhlasím s těmi vykladači, kteří řeknou, že tento smysl je ten  hlavní, že v knize Zj není hanopsaní to nejdůležitější.
Ve Zjevení Janově o výsměch zlým mocnostem tehdejšího času, taky o určitou kolektivní nebo komunitní "autoterapii". To i všude kolem nás dnes pobíhá spousta současníků, kteří jsou už léta fialoví vztekem a hrůzou, že jim vládne Babiš nebo Zeman nebo budou vládnout Piráti nebo EU. Taky jsou zralí na terapii svého druhu. A to na rozdíl od časů pronásledování křesťanů v římském císařství dnes vůbec o nic nejde. Nikdo nikoho neposílá do vyhnanství, nepředhazuje lvům, nemučí ani nevyšetřuje, nikdo po nikom nechce, ať se klaní něčemu, čemu on sám nechce. Pouhé hemžení jakýchsi rétorik a symbolů, pouhé čeření nejpovrchnější vody. Na přelomu prvního a druhého století ale mezi křesťany panovala oprávněná úzkost z pronásledování a z likvidace. Proto terapie Zjevením Janovým: ironizace římské říše, jejích symbolů, vládců i poměrů, konstrukce alternativ, utopií, zvěstování moci, proti které je celá zpupná a pohanská římská říše táááááákhle malinká.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 07:21
Předmět: Re: Znamení šelmy

Nezlehčoval bych hrůzy tohto času. Možná není tolik případů, kdy věrnost musí jít až "do hrdel a statků". Možná není krutost vládců většinou tak zjevná. A přesto je hledání smyslu života, neuhýbání před svody, trvání na hodnotách i dnes otázkou existenční, otázkou duševního zdraví, otázkou života a smrti. Vydrží mé manželství? Najdu pro svou mámu dobrou péči bez úplatků? Budu kupovat to, pro co se rozhodnu sám?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 08:14
Předmět: Re: Znamení šelmy

Zjevení Janovo stěží patří k těm biblickým knihám, ve kterých by se mělo listovat jako v prvních, vynoří-li se otázka křesťanského a etického obstání v každodennosti, v normalitě nebo v běžné míře starostí a bolestí. K tomu třeba různé zasutější epištoly mají co říct šířeji. Tady stojí otázka ne tak, jak přestát běžný koloběh starostí, ale skutečně nápor něčeho zdrcujícího, smrtného, zásadně přesahující běžnou zkušenost zla: apokalyptické zlo. Zkouší nabídnout útěchu ve světě, ve kterém zlo zpupně triumfuje a vůbec se nechystá odejít ze scény, zatímco zbožní trpí a hrají o přežití. Vypracovává teologii dějin (jako právě něco, co dalekosáhle přesahuje nemoc rodičů a hádky s manželkou a nutnost pár let se svatou trpělivostí snést a unést to, jak všude ve veřejném prostoru machrují Babiš, Ovčáček, Kalousek, Topolánek a podobné etické figury): "hle, vše tvořím nové" (Zj 21,5), "Bůh jim setře každou slzu z očí, a smrti již nebude, ani žalu ani nářku ani bolesti už nebude – neboť co bylo, pominulo“ (Zj 21,4).
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 08:46
Předmět: Re: Znamení šelmy

Např. náš premiér: (Mně tu nejde o politiku, ale o EPIKU, nechci tuhle diskusi strhnout politickým směrem, a pokud by se tam vydala, nebudu to rozvíjet.) četl jsem včera rozhovor s jeho synem, jak ho mafiánsky a za zneužití psychiatrů uklidil z cesty. Znám výpovědi konkurenčních statkářů, jak je obral o pozemky, a není dvolání, když státní aparát slouží jemu. On těm lidm ničí životy, a je v tom zpupnost až démonská. Koupíl si novináře dvou největších listů, aby ho opěvovali. Dnes ho v rozhovoru jeden vysoce postavený člověk označuje jako "bezskrupulózního predátora", a říká to s obdivem, protože sám je kapitalistickým podnikatelem. Objevil prostotu, s jakou jde drancovat státní kasu, aby si koupil hlasy důchodců a zajistil si politickou budoucnost. Nemá tohle sílu antického dramatu? Je to slabší jen proto, že teče méně krve na ulicích? Kde je jaká pomoc, aby nás z toho vyvedla?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 09:00
Předmět: Re: Znamení šelmy

To je přece znepokojivě běžný typ ve společnosti okolo nás: duchovně zcela primitivní a vyprahlý psychopat, který zasévá zlo, svár, poškozuje rodinu, poškozuje děti, šikanuje každého, kdo včas neuteče. Takových známe každý za pětník tucet, i když ne každý má tolik mediálního vlivu jako psychopat, který je dnes premiérem. Duchovní profil toho pána, který vedl rozhovor, na který odkazujete, je přece značně podobný. Ten je přece Babišovi podobný jako vejce vejci a je doloženo, že v antibabišismu začal podnikat až poté, co se mu včas nepodařilo nasoukat se do Burešovy prdele. https://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentare/3280-proc-zmizel-z-np-clanek-ze-dne-372013-safr-k-zemi-predkloneny.html
Sílu antického dramatu to nemá, jen sílu pokleslé frašky na trhu. Po ulicích neteče žádná krev, nebo tedy žádnou nepotkávám. Systémově je všechno postaveno tak, že země má vládu, jakou si zvolí, jakou si zaslouží a jaká odráží její duchovní situaci. Andrej Babiš je výrazem primitivity české společnosti, zvláště jejích seniorských segmentů: proto je tak úspěšný. Každopádně země má mnoho možností si zvolit po čase vládu jinou. Takže nic tragického, natož apokalyptického.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 10:09
Předmět: Re: Znamení šelmy

Právě že ta možnost demokratické volby je dnes velmi relativizována: právě možností podplácet voliče a vlatnictvím médií a tím propagandy. Jistě že to někdy skončí, jako Berlusconi skončil - nebo neskončil? - je to velmi těžké podívat se na naši dnešní situaci z odstupu, ale když se o to pokusím, připomíná mi např. Nerona (uznávám, to není drama, ale silná křesťanská legenda to je), kterému prý, byť byl diktátorem, hrozilo pro požár Říma sesazení a možná odsouzení, ale on zvolí populistický prostředek obrovské síly, když to hodí na křesťany. - Tím chci říct, že bychom byli schopni obyčejného AB do rozměrů antického dramatu přepsat. Nebo ho hanobit tak monstrózně, jako to dělá Zjevení Janovo.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 10:30
Předmět: Re: Znamení šelmy

Nero měl na rozdíl od Babiše rozmanité umělecké záliby a asi i docela zajímavá vnitřní dilemata, o Neronovi třeba Talmud traduje dosti přejné věci - a prestiž Suetonia jako spolehlivého historického zpravodaje je dnes v odborné diskuzi dost nízká, asi tam bude taky spousta ostouzení a jízlivostí. To, že si opozice stěžuje na to, že vláda má možnosti uplácet voliče, to je víceméně standard, zdaleka ne jenom český. Žádná vláda v demokracii nevládne věčně, žádná klec tu nemá šanci spadnout: to se jenom demobloková opozice dnes poněkud přehnaně prožívá a patetizuje. Za pět měsíců může být Babiš minulostí, velmi pravděpodobně skončí v opozici a už z ní nevyleze. A pokud přece ne, nebude za tím žádná antikristovská mystika, ale jednoduše lidové hlasování. Kdybychom každého lídra, který nám nevoní, měli obdařit vizualizacemi ze Zjevení Janova, těžko by nám to dnes někdo mohl baštit.
Antické divadlo jsem celý svůj dospělý život četl, postavu Babiše si v jeho kulisách představit nedovedu. Kombinace Falstaffa a Krále Ubu. Rozhodně tu nejde o život ani o dilemata víry, ve vztahu k Babišovi. To bych si velmi vyprosil.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 10:47
Předmět: Re: Znamení šelmy

Že zde nejde o dilemata víry? Co má křesťan jako křesťan za této situace dělat? Podle mého se politické rozhodování dotýká až nejhlubších motivů naší mysli, našeho srdce. Jistě, dá se to bagatelizovat, v tom máte pravdu, že celá politika je špína, že odstraníme jednoho a přijde druhý podobný, že se něco slíbí před volbami a pak po volbách je to vždy jiné. Ale ty hodnotové otázky: to nnám tenhle populista slibuje, budu se podle jeho slibů rozhodovat? Anebo vím, že se my lidé musíme omezit a šetřit planetu, jak to zdůrazňují zase ti druzí? Ale zase by spolu s tím chtěli nastolit nějaké levičáctví, levičáctví rovnostářské. Anebo to hodím těm, kdo explicitně řeknou, že jsou strana křesťanská, a s tím spolknu mnoho věcí, s kterými u nich nesouhlasím? To přece není rozhodování jednoduché a povrchní. Ano, řekl bych, že jsou to dilemata týkající se i víry.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 10:55
Předmět: Re: Znamení šelmy

Jestli někoho tyto záležitosti zasahují do nejhlubších motivů mysli a považuje je za dilemata víry, tak asi mnoho zkušeností s vírou a dramatem víry nezažil. Mám za to, že se naopak jedná o nejryzejší, přímo příkladný typ otázek časných a zbytných. Kristus vládnutí Herodovo ve své zvěsti o Božím království vůbec neřešil, odmyslíme-li ojedinělý koment, že je Herodes "liška" (Lk 13,32), Pavel se také věnuje ve svém psaní epištol docela jiným věcem než mravnímu profilu vrchnosti.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 12:04
Předmět: Re: Znamení šelmy

Ježíš tedy málo řešil Heroda? Ale slyší, že jeho předchůdce Jan Křitel promluvil do vládcova života, a stálo ho to život. A musí se s tím vyrovnávat. - A vyrovnává se s farizeji, saducei, zéloty, kteří pro svůj způsob zbožnosti našli či nenašli místo v politické struktuře společnosti, společnosti, kde kolaborace ano či ne bylo denním chlebem. - A Pavel? Ten se odváží říct, že každý vládce je z Boží vůle - to je přece politická výpověď prvního řádu, i etiky se dotýkající. Pavel, který tímto nejostřeji stojí proti hanopsaní knihy Zjevení.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 14:06
Předmět: Re: Znamení šelmy

Častěji si všímám, jak vy faráři ztrácíte vztah pro cosi jako extenzi poselství. Málo řešíte, jaký objem má to které téma v biblických textech, procentíčka. Co má kde periferní a co centrální roli.
Nevím, v jakém smyslu je vhodné používat termín kolaborace pro žitou realitu Judeje Ježíšovy doby. Já ten termín od dětství vnímám ve vztahu k Protektorátu Čechy a Morava. Nějaký krutý hegemon si podrobil českou zemi, ovládl ji - a hrstka zdejších považovala za prospěšné, aby hegemonovi sloužila a psali a říkali, co hegemon žádal. Všichni z těchto kolaborantů měli zkušenost samostatného Československa, ale vsadili na to, že německá nadvláda bude dlouhá, pokud ne věčná a že se vyplatí podkuřovat nacismu.
Židé Ježíšovy doby žili už spoustu staletí v podmanění. A Herodes a herodovci nebyli žádnými samostatnými vladaři, ale podléhali Římu. Ale zároveň z tohoto podléhání Římanům plynulo jen málo pro každodennost, hlavně těch chudých. Klidně si tam mohl být každý farizeem, saducejem, esénem nebo čím chtěl, názorově. Ježíš nikde neříká, že cílem je politická samostatnost Judska, nebo nějaký politický pokrok v této věci. Hlásá apolitické Boží království, nezávislé na dusotu dějin a ozbrojený odpor podle všeho odmítá.
A Pavel, nemluvě o tom krátkém textu Ř 13 (asi kritika anarchistických tendencí nebo kritika myšlenky výrazného vystupování proti vládnímu systému), samozřejmě také na otázku, kdo má zrovna v rukou pozemskou moc a co s ní dělá, mnoho nedbá. Když čteme epištoly, vidíme, že Pavla daleko spíš vzrušuje budování "paralelní polis", církevního společenství nezávislém na dobových mocnostech a poměrech. V tomto církevním společenství máme osvědčovat vzájemnou lásku, službu, úctu k Bohu, semknuti směrem dovnitř - a vladaři a jejich vladařskými rejdy se nijak moc trápit nemáme, dokonce i když jsme v nějaké míře objektem jejich moci. Boží moc je mnohem větší než svět. Tohle čtu v Pavlovi a doufám, že to čtu správně.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 14:39
Předmět: Re: Znamení šelmy

Nepotřebuji vážit, nakolik byl v Ježíšově době který postoj kolaborantský. Čtu to v evangeliích samotných, že u některých postojů splývalo rozlišování víry s rozlišováním politickýc, že např. placení daně mohlo být považováno až za modloslužbu.
A že je vztah k vladaři otázkou víry? Vedle Ř 13,1 třeba i v 1Tm 2 máme výzvu abychom se za mocné tohoto světa modlili. To je přece hluboký rozdíl v srdci, jestli se fakt odhodlám za tohoto mocného, s kterým nesouhlasím, modlit (protože podle paulinských listů každý vládce je od Boha), bebo jestli ho budu na způsob knihy Zjevení proklínat (protože leckterý vládce je zrůda a ďábel). Je to i hluboký současný problém dnešní církve, která to první převzala, a přímluvy za vládce jsou v každých druhých bohoslužbách, a křesťané se učí poslouchat a přemáhat. Ale posloužit si slovníkem a způsoby knihy Zjevení by nám přišlo násilné a divné a sporné.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 05. 2021 15:07
Předmět: Re: Znamení šelmy

V Lk 6,27-28 říká Ježíš: "Ale vám, kteří mě slyšíte, pravím: Milujte své nepřátele. Dobře čiňte těm, kteří vás nenávidí.Žehnejte těm, kteří vás proklínají, modlete se za ty, kteří vám ubližují." Tohle přece také není nic příliš vzdáleného myšlence modlení se za naše nemilé vládce. Navíc, říkat něčemu takovému "nepřátelé" - no nevím. Vždyť nás nepopravují, nevraždí, nezakazují nám modlitební ani náboženský život. Jenom mají občas blbé kecy a používají naše daně zhusta na jiné věci než na které považujeme za optimální. Modlit se máme, jak to tak celé čtu, vlastně za každého, takřka bezmyšlenkovitě a bezmezně. Klidně za vládce, i když dělají věci, se kterými moc nesouzníme. Otec Zosima říká, že se máme modlit hlavně za různé zoufalce a hříšníky, takže klidně i za Babiše, Nečase, Topolánka i Zemana. Pro mě tohle žádnou potíž nepředstavuje.
Ve Zjevení Janově jsme konfrontovaní s modelem velmi zlé moci, doslova asi genocidní nebo každopádně zásadně perzekuční, pronásledující Kristovo evangelium. To otevírá trochu speciální otázku - nebylo by modlení se za zdar někoho takového až něco jako pomáhání Satanášovi? Tohle ale, jak jsem psal výše, určitě není naše dnešní situace, naše česká situace. Babiš nepronásleduje křesťany a vlastně nepronásleduje nikoho, natož aby ho křižoval a házel lvům.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 15:30
Předmět: Re: Znamení šelmy

Vidím v tom dvě roviny. Rovinu lidskou, mezilidskou. Zde se vyskytují i lidé zlí, i velmi zlí. My všichni jsme nějak zlí. Přesto dovedeme pochopit, co znamenají slova o odpuštění nepřátelům, o velkém odpuštění, o solidaritě v hříšnosti.
Pak je ovšem jeětě nadlidská rodina zla, démonství, ďábelská. Je? Určitě si máme dávat velký pozor, pokud bychom příslušnost k ní chtěli nějakému člověku přisuzovat. Ale Bible, i Nový zákon o ní na mnoha místech mluví. Proti ní pak máme bojovat, jí máme zatracovat.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 19. 05. 2021 12:40
Předmět: Re: Znamení šelmy

Od dob Zjevení Janova se systém spravování společnosti posunul tak dalece, že vládnutí už rozhodně není to, co bývalo. (Myslím tím náš civilizační okruh, EU.) Pojistky vládnutí - procedurální, legislativní, mediální - jsou dnes tak drtivé a mnohastupňové, ve srovnání třeba s novozákonní dobou, že inscenovat reprízu představení o usednutí šelmy na trůn těžko lze bez trapností. Jakákoli chyba ve vládnutí vyvolá obrovskou kritiku opozice i médií a všechno je tematizovatelné a žalovatelné.
Faráři, kteří aktualitují poselství Zj 13 tak, aby poukázali na aktuální špatné vlády, projevují v nejlepším případě bohosloveckou nenápaditost.
Hlavní ohniska zla se za této situace "přestěhovalo" do různých nepolitických mikrosvětů: do rodin, do vztahů, do špíny v našich individuálních životech, do firem, do pracovních kolektivů, do psychopatických rozvodů a hádek o děti, do individuálních ojebávek, lží, podvodů a podvůdků, do hnusného chování zákazníků k prodavačkám, do různé kyberšikany, pomluv apod. Tam dnes "trůní" zlo, kterého se jen tak nezbavíme a nechystá se samo od sebe odejít.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 13:15
Předmět: Re: Znamení šelmy

Všiml jste si, jak tu včera Semi psal, že Putin je nejspravedlivější křesťanský vládce za mnoho století? Tak jak je takové přesvědčení (které určitě není jen jeho osobní) možné, pokud podle vás fungují moderní formy kritiky a znemožnění vládců a "repríza představení o usednutí šelmy na trůn není možné bez trapností"?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 19. 05. 2021 13:20
Předmět: Re: Znamení šelmy

Dobře, ale Semi je šáhlý. Tyhle jeho obsese přece nejsou téma pro nikoho jiného než pro psychiatry.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 14:28
Předmět: Re: Znamení šelmy

Seznam těch, kdo by obhajovali, že P je dobrý vládce by byl asi dost obsáhlý, je mi líto. Mezi Rusy samými, trolů má asi celou armádu, mezi příznivci konspiračních webů, mezi komunisty… Naopak vaše tvrzení, že špatný vládce se dnes znemožní sám, že je demokraticky kontrolován a případně demontován, platí asi jen pro malou část světa.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 19. 05. 2021 14:40
Předmět: Re: Znamení šelmy

Tak samozřejmě, že tu jsou někteří příznivci Putina a rusofilové, těžko tomu může být jinak ve středoevropské zemi, jakou je ČR. Ale napsat, že Putin je nejvíce křesťanský vládce za staletí, to by zvládl jedině Semi. Srov. scéna ze Švejka, kde "níže podepsaná komise bazíruje na vrozeném kreténismu vyšetřovaného Josefa Švejka", když slyší Švejkovy prorakouské tirády.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 14:56
Předmět: Re: Znamení šelmy

Nechci přehánět. Ale podívejte se na na "pověstný" cz.sputniknews.com. Tak jsou "vyvráceny", důsledně asi všechny špatné věci, které se u nás o Rusku napíšou. Chtěl jsem napsat, že právě tam najdete obraz P jako ideálního vládce, ale je to mnohem složitější a asi záludnější, přečetl jsem si úryvky z analýzy, moc doporučuji: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/analyza-prokremelskych-webu-evropske-hodnoty-masarykova-univerzita-gregor-vejvodova.A160613_122145_domaci_jw
A potom, druhá má zkušenost. Jestli máte možnost sedněte si k mailům nějakého důchodce, např. mé mamince důchodkyni chodilo asi 6 řetězových mailů denně, mailů mnohokrát přeposlaných. Asi polovina z nich obhajovala Rusko a Putina. Tady jeho obraz ideální byl.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 16:49
Předmět: Re: Znamení šelmy

Inu, je potřeba porovnávat víc informačních zdrojů, protože každá strana to vidí nějak, a Pravda je někde uprostřed mezi Názory…
Zrovna idnes považuji za jeden z nejvíc propagandistických plátků. Sputnik čtu jen občas, na mě je dost povrchní, ale narozdíl od idnes nebo reflexu tolik nelžou… ČT je (nebo bývala) celkem objektivní, až na to, že vám spoustu věcí neřeknou… To je pak potřeba porovnat s dalšími, ty vám třeba neřeknou něco jiného…
(Čtu především v angličtině… Třeba zprávy o obnově Křesťanství v Rusku mám převážně od Amerických orthodoxních křesťanů, nebo z Al Jazeera, nebo od Ruské organizace Sorcha - tam je potřeba si vybírat informace a nebrat je ve všem doslova, ale v poslední době jsou velmi kvalitní zdroj informací o Američanech s odkazy na Americká alt-média…)

Na předchozí námitky o demokratické kontrole a Antikristovi: Děláte chybu, že se to snažíte chápat doslova jako nějakou směšnou feudální figurku. Antikrist je velmi mocný Kolektiv anti-kresťanů a již dávno vládne světu a všichni se jim klaní…
A protože vlastní většinu mas-médií, tak si v těch médiích nepřečtete žádnou polemiku, a žádná kontrola není…
A jak třeba vím, že Bůh označil Bidena opakovaně za Abaddon Apollyon ze Zjevení 9, a jak se mu Mas-Média staví na odpor? Nijak… Jaká je demokratická kontrola, když tam byl masivní volební podvod?
http://pialpha.cz/20210222_1758.jpg - což není jediná ukázka, kdyby to tam bylo jen jednou, mohlo by se tvrdit, že to byla náhoda…
http://pialpha.cz/20210415-desc.jpg - tenhle je zajímavý tím, že tam všechno jsou nápisy, a jsou logicky uspořádané nebo zduplikované nebo obojí… (A ovšem nemá to kvalitu počítačových fontů…) Na první pohled je tam vidět akorát čtverec (na kulatém Slunci?) a písmena DC a pod tím PIT. Další nápisy je potřeba trochu hledat podrobněji. Vy třeba asi neznáte z hlavy mapu Washingtonu, takže nedoceníte, že na tom čtverci jsou i správně umístěné místní řeky a kde tam jsou ty tmavé tečky, všechny poměrně logicky rozmístěné…
Ale můžete ještě chvíli zkoušet tvrdit, že to je omyl nebo psychologický trik vidět obrazce, kde nejsou… Kdyby to bylo jen párkrát, nebo to nebylo tak logické a konzistentní, tak možná…
Což zpátky k původnímu tématu - mě opravňuje si myslet, že i Zj13 už je tady…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 19. 05. 2021 17:03
Předmět: Re: Znamení šelmy

A vazba na šelmu z knihy Zjevení Janova? Každá disharmonická společnost je snad říší apokalyptickou?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 18. 05. 2021 19:03
Předmět: Re: Zjevení...

Nezlehčoval bych hrůzy tohto času. Možná není tolik případů, kdy věrnost musí jít až "do hrdel a statků". Možná není krutost vládců většinou tak zjevná.
Objem vaší diskuse odvádějící od tématu trochu o něčem vypovídá, ale budiž, asi to tak je, že věci tohoto světa, kterým člověk lépe rozuměl, ho zajímají více…
Perzekuce dnes také jde "do hrdel a do statků" - viz co je "Cancel Culture" na Západě.
Nemůžete nic zmínit o Očkování, pokud jste Zdravotník, nebo vás zničí… (Anebo v USA zastřelí, těch případů bylo dost…) Nemůžete nic psát o Patriotismu a proti Migrantům, nebo o tom, jak Transgender Monstra útočí na Ženy, podvádí Muže a kazí Děti… Nemůžete nic zmínit o Zločinech různých Židovských Mafií… Nebo vás zničí, odsunou mediálně někam, kde vás nikdo neuslyší, a v USA nebo v Anglii vás vyhodí z práce za nějakou blbou větu, která neodpovídá dnešním Ďábelským Dogmatům neo-Marxistů…
Nebo tu zkuste někde zmínit, že Putin je nejspravedlivější Křesťanský vládce za poslední století nejmíň… Uvidíte, jak vás lháři a zaslepenci ukřičí… (ani to teď nezkoušejte, je to ukázka Fanatických Rozporů, jen si třeba představme, jaká by o tom byla "diskuse"…)
Ale ovšem, pokud jste Tichá Ovečka a ne Varující Hlas, tak vás nechají vklidu se pást… Jenže myslet si, že bez Varujících Hlasů budou mít Ovečky pohodu napořád, je krátko-zraké… Víte, "nejdřív přišli pro Varující Hlasy, ale byl jsem zticha a tak mi to nevadilo…" Známe to velmi dobře, ale Historii se vás snaží nechat zapomenout, aby šla opakovat…
Pan LC se mýlí a chtěl by zasunout Knihu Zjevení do historie a psychologie… Jsou takové názory, ale jsou špatné a vysloveně proti-křesťanské… My ostatní Bohu věříme, ale leckteří mají zkreslené představy, ale poznají to…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2021 19:12
Předmět: Re: Zjevení...

Píšete, že "Putin je nejspravedlivější Křesťanský vládce za poslední století nejmíň…" Můžete prosím napsat taky, čím se ta míra spravedlnosti a křesťanskosti měří?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 02:04
Předmět: Re: Křesťanský vládce...

Psal jsem, že to není předmětem téhle diskuse…
Viz DL567 - je jedním ze základních měřítek na vyhnání Lhářů a Kupčíků z Chrámů Médií, viz SC25 str. 107 - v tom textu je zmíněno jen velmi málo žijících lidí…
Čím se měří ta "míra spravedlnosti" Putina ? Že neudělal snad zcela nic, co by bylo nespravedlivé nebo špatné… Samozřejmě když si odmyslíte evidentní Lži a "Konspirační teorie" jako Novičok, Vrbětice atd…
Čím se měří ta "míra křesťanskosti" ? Tím, že obnovil Křesťanství v Rusku, a že je velmi dobrý křesťan…
Je mi líto, pokud tomu nevěříte… Velmi mnoho lidí tu bylo obelháno Lháři v Médiích a vaše (myšleno kolektivně) chápání světa je značně pokřivené…
Myslím, že když mi to budete zkoušet vyvracet, leda vám odpovím, že se mýlíte, že jste byli obelháni…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 04:24
Předmět: Re: Křesťanský vládce...

Ještě pro upřesnění toho "vyhnání Lhářů a Kupčíků z Chrámů Médií" - nikam je nevyhánějte, prostě si vyberte lepší Média místo těch, která vám opakovaně lžou…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 06:00
Předmět: Re: Křesťanský vládce...

Pane Semi, vyznáte se na netu asi líp než já, v jeho širších rozměrech. Takže víte, že na kohokoliv z významných lidí tam najdete, pokud byste chtěl, nespočet špatných věcí. A taky velmi umně dovedete cokoliv zpochybnit. Pamatuji na váš velmi velmi dlouhý rozbor atentátu v Churchtownu (atentátník dnes už odsouzen) - rozdělit událost na prvočinitele, a pak o každém ukázat, že se dá pojímat i jinak, a celá věc po této demontáži ve výsledku vypadá, že se vůbec nestala. Proto teď můžete napsat, že Novičok a Vrbětice jsou evidentní lži, a já se vás fakt neptám, jak to víte. -
V jistém smyslu jste velmi inteligentní, umožňuje vám to destruovat realitu. A dovedete si sestrojit realitu svou, z věcí, které běžnému člověku souvislost nedávají. Čerstvě viz třeba toto Znamení Šelmy. Vám to dává smysl - ale pro mne jste ze hry vyřadil skoro všechny nástroje teologického poznání, z mého pohledu jsou vaše kontrukce nad knihou Zjevení svévole - asi jako když se podívám na mraky a budu tvrdit, že jsem viděl na nebi draka a lva a Syna člověka, na vlastní oči.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 11:53
Předmět: Re: Nový Zéland a očkování...

Na ty Vrbětice nepředložili žádný důkaz. Po takové době s tím najednou přijdou… I kdyby tu ti dva chlapi zrovna v Čechách byli, tak není důvod je podezírat, že dvakrát odpálili muniční sklad, když je tam nikdo neviděl… Abyste někoho nařknul ze zločinu, musíte mít alespoň nějaký důkaz nebo svědectví a nestačí to "věštit z křišťálové koule". To je snad základ Západního Práva…
To video z útoku v Christchurch na Novém Zélandu byl evidentní podvod a mooožná to i souvisí s tím očkováním…
Já neříkám, že ty lidi nikdo nezastřelil, ale to video, které streamoval přes internet ten, co ho odsoudili, byl podvod… Oni tam už byli mrtví, když přišel, a bylo tam 5 živých herců, kteří pak nebyli mezi mrtvolami… A kus z toho videa, jak ho nahrál na internet, byl digitálně podepsán dvacet minut po začátku útoku a archivován, takže byl zaručeně autentický… Proto tak zuřivě bránili, aby se to video nešířilo mezi lidmi… Zřejmě je tam postřílela nějaká skupina, nevím, a tenhle si tam pak přišel natočit video a zrádně lákat teroristy všude po světě, jak je to jako snadné jak z počítačové hry… Pokus o hnusnou zrádnou past, dobře že (skoro) nikdo nenaletěl, aby to opakovali… Ale různě ho hlupáci uctívají… Ta mešita tam prý verbovala islámské teroristy a snad i měli nějaké problémy s obchodem nebo zneužíváním dětí a asi se jim místní tajná služba takhle pomstila…? O tom vím jen nepodložené drby, že ti muslimové tam nebyli žádní svatouškové… Vypadá to, že jedni mafiáni nebo tajná služba tam postříleli jiné mafiány, a ten frajer si tam pak přišel natočit video na lákání teroristů, a místní vláda to zneužila…
A odzbrojili kvůli tomu místní populaci… Což třeba v USA nebo možná jinde budou mít problém…
Pokud totiž mají pravdu vědci, kteří vydali seriózní vědecké práce o tom, že ten Spike Protein z očkování na Covid způsobuje "Prion-like formations", tedy Nemoc Šílených Krav, ne hned, ale třeba za půl roku nebo za rok… Je několik nemálo vědeckých prací, že všechna předchozí očkování proti Coronavirus způsobovala, že jim ta pokusná zvířata všechna umřela, když je pak nakazili skutečným Coronavirus, protože to zesiluje účinky té nemoci, říká se tomu "pathogen priming" a "anti-body dependent enhancement". Tak tentokrát ty pokusy na zvířatech vynechali… A skutečně, všude, kde začli očkovat, došlo v krátkosti k významnému nárustu Covidů, viděl jsem grafy aspoň z dvaceti nebo třiceti zemí… A svědectví nějaké zdravotní sestry, že teď hospitalizují převážně očkované pacienty s Covidem - to je samozřejmě těžko ověřit… Jsou videa, že na tom očkovaném rameni drží magnet, a je jich dost… Nevím, jestli našli tolik lidí s kovovým implantátem kloubu??
Tak až začnou umírat lidi a ti další budou vědět, že jim zbývá třeba půl roku nebo rok, než jim to sežere mozek, tak si to třeba promile z vlastníků zbraní dojde vyřídit se svými vrahy…? Já nevím, jen mě to nedávno napadlo… Kolik myslíte, že se najde procent nebo promile ze střelců, kteří když zjistí, že jim zbývá půl roku života, a tenhle nebo tamten za to může, že se dojdou pomstít? Tak na Novém Zélandu je radši odzbrojili předem…
Je několik nemálo vědců a lékařů, kteří varují, že ty očkované lidi to do roka smete… Skoro všechny… Jestli měli pravdu se uvidí za rok, a kdo tvrdí, že je to vyloučené, je leda naivní idiot nebo zlý šmejd… (Tomu se říká "Princip Předběžné Opatrnosti", že je to nutné testovat na dlouhodobé účinky třeba do roka nebo do dvou let…) Státní Správy buďto spáchaly zločin závažného porušení svých povinností to náležitě otestovat na dlouhodobé účinky - pokud se nic špatného nestane, nebo spáchaly zločin spolupráce a konspirace spáchat Genocidu - pokud to bude fungovat tak, jak ti vědci a lékaři varují…
Žádné očkování nesmí být povinné a nasazené celoplošně bez pár let testů, pro případ, že by se Farmaceuti spletli nebo snad náhodou byli zlí a spletli by se schválně… Pokud tenhle princip nebude dodržen, tak vás dřív nebo později vyhubí, i kdyby jenom omylem…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 12:28
Předmět: Re: Priony a očkování...

Priony jsou takové špatně zkroucené bílkoviny, které způsobují, že další bílkoviny se pak špatně zkroutí podle nich, a postupně se to v těle šíří, a obvykle to vytvoří v mozku díry jak v houbě, a organismus třeba za rok umře… (Nebo jsou jiné bio-technologie, které mohou fungovat takhle se zpožděním…)
A jsou nejméně dvě nebo tři seriózní vědecké práce v žurnálech, které tvrdí, že ten Spike-Protein z Covidu, který i ta mRNA vakcína vyrábí, obsahuje tyhle Priony… Ale ten vědec se také mohl splést, kdo ví?
Ale protože je možné, že některé bio-technologie mohou účinkovat až se zpožděním a mohou mít nějaké dlouhodobé nežádoucí účinky, které se neprojeví ihned, tak je nutné, aby se všechna očkování testovala dlouhodobě, aspoň rok nebo dva…
Ale když si prohlédnete, jak vehementně tenhle "omyl" protlačují Vlády a všechna Média, tak je nyní už leckomu zřejmé, že to není omyl, ale záměr… A že se dohodli, ti naspodu to protlačují třeba jen z blbosti nebo z prospěchářství, těm navrchu to někdo centrálně nařídil… Je to evidentní z toho, jak se sjednotili za tím bludem a lží, že je to jako a-priori bezpečné a účinné…
K tomu jsem si vzpomněl - očkování AstraZeneca - významně omílají v Médiích, jak to způsobuje "blood clots" krevní sraženiny, ale jen "velmi vzácné" - buďte prý v klidu… Aby nemuseli hlásit, že ty další mají také problémy, ale aby nebyli nařčeni, že to všechno popírají…
Vyloučili všechny další varianty kromě těch mRNA.
A tu vakcínu AstraZeneca pak přejmenovali na VAXZEVRIA. To je hebrejsky, a znamená to "vakcína vlčí řev", nebo přesněji "vakcína způsobující vlky řvát"… Je to fakt drzé, jak tím názvem poslali zprávu všem Médiím, že na tuhle jako mají řvát, a ty ostatní nechat… (Což zmiňuji pro ty, kdo hebrejsky neumí, aby docenili tu míru jejich drzosti…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 12:34
Předmět: Re: očkování...

Většinu vašich odstavců nečtu. I s rizikem, že mi unikne nějaký geniální poznatek.
Že měli vakcínu nejdříve testovat na dlouhodobé účinky, než ji nasadí? Tady snad bylo nějaké nebezepčí z prodlení. Posuzování, které riziko je větší, jestli riziko dlouhodobých účinků nebo riziko, že při čekání na takovou vakcínu zbytečně zemře velké množství lidí. Určitě je to i někde obecně eticky řešeno. Kdyby se vám to podařilo dohledat, byl bych vděčen.
Asi je rozdíl mezi slovy očkovat povinně a očkovat celoplošně. Tady nevím proti čemu bojujete. Testuje se celoprošně, ale ne povinně.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 17:09
Předmět: Re: očkování...

Tedy stručně:
Kdyby jim šlo o záchranu životů, nezakázali by léky! https://www.lifesitenews.com/news/tens-of-thousands-of-lives-could-have-been-saved-if-research-on-covid-treatments-hadnt-been-suppressed-doctors-and-economists-say Schválně vraždili lidi Covidem, místo aby je léčili, aby nahnali lidi do vakcinace…
Není tu nebezpeční z prodlení. Je tu nebezpečí z unáhlenosti! Ty vakcíny jsou krajně nebezpečné… https://www.lifesitenews.com/news/covid-vaccines-must-be-halted-immediately-renowned-toxicologist-tells-cdc (to není jediný odborník, který varuje… Křesťanské noviny to vydaly, sice jsou katolíci, ale to by vám nemuselo až tak moc vadit…)
Očkování sice není "povinné" oficiálně, ale zavádějí Apartheid na ostrakizaci neočkovaných, vynucují to zaměstnavatelé a letecké společnosti, soudružka Lejnová od Adolfa Švába už se dala slyšet v Bildu, že zavedou ty zdravotní pasy na mobilech, už tam mají připravenou i kolonku na Covid 21…
Že mé texty nečtete - pak si nakonec spočítáme, o kolik jsem tu vlastně psal víc slov já, než AW a LC dohromady, které jste četl… Není to fér…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 17:33
Předmět: Re: léčení Covid...

Až 80% obětí Covid bylo zbytečných, mohli je léčit, ale neléčili. Ty léky jsou známé, třeba Hydroxychloroquine, Ivermectin. Fungují obvykle během pár dní, ale musí se podávat včas při prvních příznacích, takže je musí předepisovat už Praktik a ne až v nemocnici… Takže je v Čechách zakázali u Praktiků a podávají až v nemocnicích, když už je pozdě… (Jen na okraj - třeba v Rusku je HCQ na seznamu oficiálně doporučených léčebných postupů… Což nic nevypovídá o účinnosti HCQ, ale vypovídá to o férovosti Rusů…)
Co víte o Českém léku Isoprinosine ? Přední Český lékař MUDr. Beran o tom měl tiskovku v Parlamentu. Pomluvili ho, dezinformátoři na Ministerstvu Zdravotnictví ho zařadili na seznam desinformací, pak ho odtamtud zase stáhnuli, ale zřejmě ho zastrašili a nechce přijít o kariéru… https://www.orthodont-cz.cz/data/files/Isoprinosine-informace%20pro%20zdravotn%C3%ADky.pdf
Viz můj rozbor desinformací MZ ČR někdy z února 2021… (takže novější problémy tam ještě nejsou) http://pialpha.cz/MzDesinfo
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 18:22
Předmět: Re: léčení Covid...

To byl asi (holt, bohužel) velký zmatek, některé léky se nepoužívaly, protože za ně nikdo nelobboval, některé proto, že vázla distribuce, některé proto, že se obávali vedlejších účinků. Ale vidět za tím spiknutí? Zdravotníci se drsně učili a poučili. Např. číslo, které znamená záchranu mnohých: z těch napojených na intubaci umíralo loni na jaře 70 %, a za rok to v nemocnicích stáhli na 30 %. Jsem tak vděčný.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 18:41
Předmět: Re: léčení Covid...

Mýlíte se. Ty léky zakázali schválně. Lobovalo se za ně dost, v USA v EU i tady. O vedlejších účincích se lhalo a ví se to, článek z Lancetu stáhnuli s omluvou, ale zákaz pak nestáhli. Distribuce vázla, protože je Farmaceuti (ne Vlády) schválně stáhnuli z lékaren, třeba ten Isoprinosine. CDC v USA nechala stáhnout Ivermectin z veterinárních obchodů. Vypálili 2-3 továrny na HCQ v Asii a v USA krátce po sobě.
Vlády řekly, že léky prý nejsou dost otestované, ale mají i 70 let známé bezpečnosti používání, ale místo toho Vakcíny nejsou otestované dost.
Tedy ještě jednou, stručně a přesně:
Vraždili záměrně lidi Covidem, místo aby je léčili, aby je nahnali do vakcinace.
πα½
(117 slov)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 19:06
Předmět: Re: léčení Covid...

Úmrtnost v nemocnicích stáhnuli především díky tomu, že někteří lékaři to již léčí, i někteří praktici i některé nemocnice. Ale nemluví se o tom, takže někteří lékaři to ještě neléčí a lidi jsou dále strašeni. Kdyby byla známá ta léčba, nezískali by "emergency authorization" na ty vakcíny…
πα½
(k předchozím 117 ještě 54 slov)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 19:34
Předmět: Re: léčení Covid...

Nemluvil jsem o úmrtnosti v nemocnicích obecně. Mluvil jsem o těch, kteří museli být připojeni na intubaci.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 01:39
Předmět: Re: léčení Covid...

Pokud se jim dostane méně závažných případů, protože některé vyřeší už Praktici, a pokud už si přečetli ty vědecké práce, jak se to má léčit, narozdíl od vládních třeba Francouzských doporučení, tak to prostě léčí lépe… To je dobře, aspoň něco…
Lékaři se snaží… Vlády, Média, Globalisti jako WHO a především Farmaceuti to podkopávají… (A ovšem Vlády si nemohou moc vyskakovat, ty skáčou, jak Farmaceuti a Globalisti pískají… Málokdo se jim úspěšně postavil, jak kde…)
Mimochodem - třeba křesťanská komunita Amish v USA, ti žijou ještě v 18. století, nenosí roušky, nejsou očkovaní, v kostele se prý i líbají, neměli nijak zvlášť vyšší úmrtnost, ale zato mají teď už prý kolektivní imunitu… (někde jsem to četl, nevím jak to ověřit)
A ještě - připravuje se Norimberský proces 2021 https://breaking-news.ca/the-new-nuremberg-trials-2021-please-share-this-info/ Vakcíny nefungují a jsou škodlivé a nejsou to vakcíny ale genová terapie, PCR testy jsou podvod. Tým Dr. Reiner Fuellmich, prý přes 1000 právníků a přes 10000 lékařů ? Podle mě je na proces ještě brzy, protože to bude ještě horší, až se začnou projevovat dlouhodobé účinky…
V USA nedávno CDC doporučila snížit míru podvodů PCR testů, ale jen pro očkované, aby neměli "false positives"…
πα½
(199 slov)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 17:34
Předmět: Re: očkování...

Tak ty tři linky jsou pro mne fakt ve smyslu "zpochybnit se dá všechno". Mně ten vývoj vakcíny i přístup Západu k němu smysl dává, i současná stratégie očkování. Tady mě spíše zaujala kritika levicová, že sice komerční zájmy umožnily poměrně rychlý vývoj vakcín, ale teď stejné komerční zájmy deformují rozdělování vakcín po planetě ne dle potřebnosti, ale holt podle ochoty zaplatit.
Vaše příspěvky vnímá celé, když jsou do nějakých 200 slov. Delší nejsem schopen, myslím, že se i míjejí s formátem fóra. Jestli je to fér či nefér, taková slova sem myslím vůbec nepatří.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 18:50
Předmět: Re: očkování...

Jestli ty články chcete zpochybnit, mohu vám dát deset dalších odkazů.
Mně ty vakcíny také dávají smysl - vyhubit nás chtějí… A některá etnika, třeba nás a především Američany, dřív než Afričany, na ty si došlápnou potom…
Jen někteří naspodu to dělají z Prospěchářství, ale ti nahoře si nedávno rozdělili 6000 miliard dolarů v USA a peníze od nás nepotřebují… Tam navrchu mají jiné zájmy…
πα½
(68 slov)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2021 19:11
Předmět: Re: očkování...

OK, jak žijí elity elit, o tom asi fakt víme málo. (V nultých jsem četl Kellerovu Sociologii, a tam byla kapitola o této vrstvě kraťoučká, že oni si platí za to, že žijou v utajení.) Ale jinak covid zabíjí dost demokraticky, dokud nebyl zaručený lék, tak i mezi velkými boháči. A propos, jestli se nepletu, ten váš Putin už mnoho měsíců skoro nevychází z izolace.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 18. 05. 2021 20:17
Předmět: Re: Zjevení Semiho ...

P.A.Semi napsal(a):
 > Nezlehčoval bych hrůzy tohto času.  > Možná není tolik případů, kdy věrnost musí jít až "do hrdel a  statků".  > Možná není krutost vládců většinou tak zjevná.    Objem vaší diskuse odvádějící od tématu trochu o něčem vypovídá, ale budiž,  asi to tak je, že věci tohoto světa, kterým člověk lépe rozuměl, ho zajímají  více…    Perzekuce dnes také jde "do hrdel a do statků" - viz co je  "Cancel Culture" na Západě.    Nemůžete nic zmínit o Očkování, pokud jste Zdravotník, nebo vás zničí…  (Anebo v USA zastřelí, těch případů bylo dost…) Nemůžete nic psát o  Patriotismu a proti Migrantům, nebo o tom, jak Transgender Monstra útočí na  Ženy, podvádí Muže a kazí Děti… Nemůžete nic zmínit o Zločinech různých  Židovských Mafií… Nebo vás zničí, odsunou mediálně někam, kde vás nikdo  neuslyší, a v USA nebo v Anglii vás vyhodí z práce za nějakou blbou větu,  která neodpovídá dnešním Ďábelským Dogmatům neo-Marxistů…    Nebo tu zkuste někde zmínit, že Putin je nejspravedlivější Křesťanský vládce  za poslední století nejmíň… Uvidíte, jak vás lháři a zaslepenci ukřičí…  (ani to teď nezkoušejte, je to ukázka Fanatických Rozporů, jen si třeba  představme, jaká by o tom byla "diskuse"…)    Ale ovšem, pokud jste Tichá Ovečka a ne Varující Hlas, tak vás nechají  vklidu se pást… Jenže myslet si, že bez Varujících Hlasů budou mít Ovečky  pohodu napořád, je krátko-zraké… Víte, "nejdřív přišli pro Varující  Hlasy, ale byl jsem zticha a tak mi to nevadilo…" Známe to velmi  dobře, ale Historii se vás snaží nechat zapomenout, aby šla opakovat…    Pan LC se mýlí a chtěl by zasunout Knihu Zjevení do historie a  psychologie… Jsou takové názory, ale jsou špatné a vysloveně  proti-křesťanské… My ostatní Bohu věříme, ale leckteří mají zkreslené  představy, ale poznají to…    πα&frac12;
Je zvláštní, kolik psychicky narušených lidí tato diskusní platforma přitahuje. Nejdříve to byl a je pohlavně nevyhraněný Janča (vystupoval tu v ženském i mužském rodě), nyní zase opětovně pan Semi. Vážený pane Semi, doporučuji Vám totéž co jsem dříve doporučil panu/paní Jančové: co nejdříve si najděte psychiatra. Diagnóza jako naboženské bludy a halucinace spojená s pocitem vlastní vyvolenosti v psychiatrii opravdu existuje. A pokud jej už máte, tak proste o změnu diagnózy. Pokud mu zašlete alespoň část vašich "mystických děl" z této platformy, určitě vám rád, s porozuměním a rychle vyhoví.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 05. 2021 03:05
Předmět: Re: Psychiatr...

Zajímavé, myslel jsem, že je tu celkem jen pět lidí…
A další Psychiatr? (Vy narozdíl od pana LC nevypadáte z textového projevu jako psychicky narušený…)
Pokud vás to uklidní, mám "Papír" z Blázince. Když mě tam zavřeli podruhé, bylo to z politických důvodů, protože jsem vyhrožoval, že na eRecept pošlu Hackery-feťáky skrz lékařské ordinace a díry v lékařských software, a ať to zastaví a udělají jinak a lépe… (Takže si teď dávám lepší pozor, komu šlapu na kuří oka…) Protože je ten eRecept zlý a špatný projekt, únik citlivých osobních údajů a nejcitlivějších lékařských tajemství a nikdo se vás neptá na souhlas. A jak se ukázalo, (odborná) veřejnost z toho nemá žádný statistický výstup, který by mohl být prospěšný… Že můžete dostat recept mailem nebo mobilem je jen cukrátko a je to jak barevná cinkátka, za které nakupovali otroky, kteří nechápali ten rozdíl v Ceně…
A k tomu dodám, že zejména se braňme, kdyby chtěli udělat propojené Lékařské Zprávy, že by každý lékař viděl, co jiný lékař o vás napsal. Protože když se jeden lékař splete v Diagnóze, máte možnost jít za jiným, který vás vyšetří a bude léčit lépe. Pokud ale ten druhý uvidí, co ten první napsal, tak ho nebude chtít shodit, a z lékařské kolegiality pouze potvrdí, co ten první napsal… Je to velmi nebezpečné pro pacienty, v těch pár případech, kdy se lékař splete… A je to nebezpečné pro lékaře, že by mu Státní Správa šlapala na paty… A Lékař není Bůh a splést se může, stává se to… (K tomu pro upřesnění dodám, že mám 20 let praxe v zdravotnické administrativě jako softwarový vývojář a vím, o čem píšu…)
Když na mě potřetí přijela policie a dvě sanitky, vklidu jsem jim vysvětlil, že jsem Disident a Spisovatel a takové zavírají do Blázince jen Totalitní Režimy, a že na Svobodu Slova tu máme Ústavu a ne Ústav… Uznali to, něco si změřili a zase odjeli… Bylo to na konci ledna 2020, vysvětlil jsem jim také, že Lékaře očkují bezhlavě a bez potřebného otestování, a že pokud vypustí nějakou falešnou Epidemii, tak nám pak oddělají lékaře neotestovaným očkováním, i kdyby jen omylem a ne schválně… A že se snažím pomáhat Lékařům proti Farmaceutům… Bylo to krátce poté, co jsem v prosinci 2019 psal http://pialpha.cz/WPoHC.pdf - viz strana 10 dole, kde jsem to psal, velmi přesně v okamžiku, kdy v Indii křesťanský prorok Sadhu Sundar Selvaraj dostal proroctví o dvou Covidech https://www.bitchute.com/video/qqw8FrdzNcwL/ , ten horší v 2021 prý bude bodat jako sršni… (viz asi 15. minuta) Já myslím, že spíš jako Injekce… (Odkaz na video jste mi posílali zde, děkuji… Na Youtube ho mezitím smazali, tak jsem ho nahrál na Bitchute… Vývoj v Indii letos ukázal, že měl pravdu, masivní vlna Covidů krátce po zahájení očkování… V Indii používají jiný typ očkování, než u nás, tady to teprve asi přijde a zřejmě jinak… Varujících Hlasů z řad Lékařů a Vědců je velmi mnoho, ale umlčeli je Cenzurou a Výhružkami…)
Ale vám bych k tomu dodal, že nařkávat někoho z Psychické Poruchy, pokud píše texty, se kterými nesouhlasíte, je velmi zlá a podlá zbraň… Protože jsou Totalitní Režimy, které zavírají Disidenty do Blázince… Anebo je to prostě jen snaha podle pomlouvat oponenta a diskreditovat jej v očích dalších lidí, bez vypořádání se s jeho argumenty…
πα½
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 19. 05. 2021 21:11
Předmět: Re: Zjevení Semiho ...

Nejlépe nás posoudí zkrachovalý farář. Zvyšte si na nás sebevědomí, mi to nevadí.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 07:59
Předmět: Re: Zjevení Semiho ...

Martin napsal(a):
 Nejlépe nás posoudí zkrachovalý farář. Zvyšte si na nás sebevědomí, mi to  nevadí.
Zkrachovalec a k tomu psychicky nemocný člověk vystupující na tomto fóru v ženském i mužském rodě a často si měnící nick jste zcela určitě vy. Já jsem ze služby odešel dobrovolně, abych své církvi vypomáhal kazatelsky ve svém volném čase a zdarma. A jinak zastupuji největší firmu ve svém oboru na světě v ČR a SR. Soudruhu, vy nedovedete ve své poruše zastupovat ani sám sebe.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 20. 05. 2021 10:39
Předmět: Re: Zjevení Semiho ...

Data Evangnetu:
f. Čestmír Siwek, mimo službu
Vystřídal dvě církve, nikde nezůstal do konce volebního období, na posledním sboru ani rok.
Neposílal jste také nesouhlasící farníky do blázince a tak?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 11:39
Předmět: identita

Čestmíra Siwka dobře znám. Z žádného kazatelského místo nebyl odejit, odnikud neodešel předčasně. - Jestli tu má smysl posílat leckoho do blázince, o tom oprávněně pochybuju, v tom s Čestmírem nesouhlasím. Ale nechápu ani vás, jakýsi Jančo, s několikrát proměněnou krypronymitou, že překrucuje cizí životopis.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 20. 05. 2021 16:00
Předmět: Re: (ne)identita

Vycházím z údajů Evangnetu, bratra Čestmíra (spíš Nečestmíra) jsem nikdy neviděl. Posmívá se mi tu, vracím mu to, vím, neměl bych vracet oko za oko.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 16:05
Předmět: Re: (ne)identita

Napsal jste dvě nepravdy. Že nikde nezůstal do konce volebního období, a že na posledním působišti nezůstal ani rok.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 17:05
Předmět: Re: identita

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Čestmíra Siwka dobře znám. Z žádného kazatelského místo nebyl odejit,  odnikud neodešel předčasně. - Jestli tu má smysl posílat leckoho do  blázince, o tom oprávněně pochybuju, v tom s Čestmírem nesouhlasím. Ale  nechápu ani vás, jakýsi Jančo, s několikrát proměněnou krypronymitou, že  překrucuje cizí životopis.
Ahoj Aleši, do blázince jsem pana Janču či paní Jančovou neposílal. Mluvil jsem o nutnosti psychiatrické péče a to není zcela totéž. A na tom po jeho zdejších mnohaletých myšlenkových a jiných eskapádách docela trvám. Na to člověk nemusí zrovna vystudovat psychiatrii. Každý farář by tyto věci měl umět sám rozpoznat. Já osobně mám ještě ze svého stálého farářského působení s takovým typem lidí osobní zkušenosti z jedné farnosti, takže tak trochu vím, o čem mluvím.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 17:23
Předmět: Re: identita

Ale že by taková rada fungovala v chatu, to si nemyslíš, že? Je celkem jasné, jak jinak zafunguje
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 19:36
Předmět: Re: identita

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Ale že by taková rada fungovala v chatu, to si nemyslíš, že? Je celkem  jasné, jak jinak zafunguje
Na pana Janču/paní Jančovou asi opravdu ne. Ale cítím povinnost upozornit na tohoto nešťastníka tímto způsobem jiné osoby zde přispívající. Aby si snad nemyslely, že tenhle ten člověk je výplodem a věrohodným reprezentantem naší církve. Přeci jen je to platforma založena členy ČCE. Až tak špatně na tom opravdu nejsme. Na jeho místě bych se sebou už dávno něco dělal a přestal se zde neustále znovu a znovu ztrapňovat. Jemu to totiž neprospěje a nás to unavuje. V případě potřeby jsem ochoten mu doporučit věrohodného faráře z naší církve nebo ŘKC, kteří jsou v oboru psychiatrie fundovaní. V případě ŘKC je to dokonce vystudovaný psychiatr, v současné době kněz. To abych jen nekritizoval, ale podal i pomocnou ruku. Můj mail pan Janča zná.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 20. 05. 2021 19:57
Předmět: Re: identita

Nejen já potřebuji službu psychiatra, nýbrž i bratr Čestmír, trpící praranojou, že mu jakýsi Janča posílá mejly. Na Evangnet chodí jen kvůli němu, pronásleduje ho na kole cestou do práce. Koukněte se večer pod postel a bude tam - Janča!
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 20:21
Předmět: Re: identita

Martin napsal(a):
 Nejen já potřebuji službu psychiatra, nýbrž i bratr Čestmír, trpící  praranojou, že mu jakýsi Janča posílá mejly. Na Evangnet chodí jen kvůli  němu, pronásleduje ho na kole cestou do práce. Koukněte se večer pod postel  a bude tam - Janča!
Mýlíte se pane/paní Jančová. O tom, že mi posíláte maily nebyla vůbec řeč (viz výše). Opět si vymýšlíte, což je příznakem vaší poruchy, zřejmě i paranoji. Nevím jak vy, ale já do práce jezdím docela luxusním vozidlem. Pracuji totiž pro mezinárodní korporát. Postel mám v empíru, tedy bez nožek, takže byste se mi tam ani nevešel. Určitě byste mi ji jako komunista chtěl brzy znárodnit. I ten luxusní vůz. Ono jezdit do práce v dešti a zimě na kole není nic moc. Docela vás chápu. Ale snad mě říjen 2021 od vás a vašich tovaryščev ochrání.A vás osobně opravdu nemusím zrovna vidět. Docela mi stačí vás číst. Už to chce silné nervy.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 20. 05. 2021 20:41
Předmět: Re: identita

Veliký pane faráři v luxusním autě, ani páv se nemůže pochlubit, tak jako vy. 😆
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 20:52
Předmět: Re: identita

Martin napsal(a):
 Veliký pane faráři v luxusním autě, ani páv se nemůže pochlubit, tak jako  vy. 😆
Martin napsal(a):
 Veliký pane faráři v luxusním autě, ani páv se nemůže pochlubit, tak jako  vy. 😆
Děkuji za uznání mé dlouhodobé, tvrdé a poctivé práce. To vy komunisté určitě rádi oceníte. Akorát s výsledky takové práce máte docela velký problém. Proto ty vaše revoluce. Ale zároveň jako farář ČCE (byť nyní mimo službu) vám nabízím smírčí jízdu tímto vozem a dobrou večeři dle vašeho výběru. Ale to vše bohužel v Praze až po 19.hod., jinak prostě nestíhám. To víte, i za luxus se platí … A jinak: veliký moc nejsem. Měřím totiž podobně jako vy. 176 cm. Pokud tedy velikost pojímáme jako výšku. Hezký večer.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 21:05
Předmět: Re: identita

Teda. Vy jste se našli. To mám radost
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 21:18
Předmět: Re: identita

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Teda. Vy jste se našli. To mám radost
No to ještě pan Martin neví, že jsem schopen přijet až k němu (jezdím po celé ČR a SR) a nabídnout mu tutéž službu poblíž jeho bydliště. A co víc, pokud by přeci jen preferoval prohlídku Prahy a dobrou večeři a pastorační rozhovor tamtéž po 19. hod., nemám s tím problém. Veškeré náklady (včetně příjezdu a ubytování) hradím já bez jakéhokoliv nároku na změnu smýšlení mého hosta. I o tom je ČCE.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 20. 05. 2021 21:30
Předmět: Re: identita

Čestmíre, vy mne napomínáte, že jsem ten špatný vzorek ČCE, který jí dělá špatné jméno. Ovšem já jsem právě jen ten obyčejný řadový komunistický evangelík. Vy ale jste její dlouholetý farář, byť emeritní. Vyzařujete zde arogancí, zesměšňujete druhé, nepravdivě obviňujete z posílání sprostých mailů, chlubíte se tu luxusním autem a postavením v prestižní firmě… Kdo ale dělá obraz o církvi větší, členové nebo faráři?
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 21:52
Předmět: Re: identita

Martin napsal(a):
 Čestmíre, vy mne napomínáte, že jsem ten špatný vzorek ČCE, který jí dělá  špatné jméno. Ovšem já jsem právě jen ten obyčejný řadový komunistický  evangelík. Vy ale jste její dlouholetý farář, byť emeritní. Vyzařujete zde  arogancí, zesměšňujete druhé, nepravdivě obviňujete z posílání sprostých  mailů, chlubíte se tu luxusním autem a postavením v prestižní firmě… Kdo  ale dělá obraz o církvi větší, členové nebo faráři?
Promiňte, vaše slova viz výše bych mohl jednoduše zdůvodnit vašimi dřívějšími slovy jako zcela nepravdivá. Pokud lžete nám, jakože lžete, nelžete prosím aspoň sám sebe. A propos: emeritní farář opravdu nejsem. A propos: psychiatrickou léčbu opravdu potřebujete.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 22:09
Předmět: Re: identita

Martin Janča je nejspíš kluk ve větu 14-18 let, spíš míň než víc, jestli je mu 25 je zaostalý, kdyby mu bylo 35, byl by debil…
Nepotřebuje psychiatra, on z toho vyroste… Děláte na něj nároky, jako kdyby to měl být diskutér vašeho věku a vyspělosti…
πα½
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 22:14
Předmět: Re: identita

P.A.Semi napsal(a):
 Martin Janča je nejspíš kluk ve větu 14-18 let, spíš míň než víc, jestli je  mu 25 je zaostalý, kdyby mu bylo 35, byl by debil…    Nepotřebuje psychiatra, on z toho vyroste… Děláte na něj nároky, jako  kdyby to měl být diskutér vašeho věku a vyspělosti…    πα&frac12;
Bohužel, je mi to líto, ale je mu dost přes dvacet …
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 22:35
Předmět: Re: identita

je mu dost přes dvacet …
Vy ho znáte, nebo to odhadujete ?
(Jestli je mu přes dvacet, je poněkud zaostalý… Do invalidů se nekope, a mentální zaostalost psychiatři lékovat neumí…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 21. 05. 2021 04:06
Předmět: Re: identita

A k tomu "kapitalista" nebo "komunista" bych dodal:
Prý Winston Churchill a asi i někdo další řekl, že:
Pokud je člověku méně než 30 a není liberál (komunista?), tak nemá srdce, a pokud je mu víc než 30 (nebo 35?) a není konzervativec (kapitalista?), tak nemá mozek…
A ovšem je dobře, že společnost většinou vedou ti starší a že se nedělají absurdní "revoluce", pro každou generaci znovu stejné chyby… Ti mladší to vidí všechno moc hrr… (I o tom je tak trochu i to podobenství o Domu postaveném na Skále nebo na Písku - tradice mají smysl a mladí lidé si toho ještě nejsou dost vědomi…)
(Jinak i když je mi čtyřicet osm, pracuji doma vsedě na venkově a nakoupit jezdím na kole, a chodil bych pěšky, kdyby to bylo blíž, abych se provětral a protáhnul… V Praze je výborná MHD, auto musíte řídit "na plný úvazek", kdežto já mám řidiče a můžu si třeba číst nebo sledovat lidi… Jestli chcete srovnávat cenu našeho "luxusního vozdila", myslím, že tramvaj nebo autobus pod milion nekoupíte, nevím jistě… Akorát je mi teď líto lidí, co tam musí sedět ve škodlivých rouškách… Všechno má své výhody a nevýhody, a ty se mohou časem měnit…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 20. 05. 2021 22:04
Předmět: Re: identita

Martin napsal(a):
 Čestmíre, vy mne napomínáte, že jsem ten špatný vzorek ČCE, který jí dělá  špatné jméno. Ovšem já jsem právě jen ten obyčejný řadový komunistický  evangelík. Vy ale jste její dlouholetý farář, byť emeritní. Vyzařujete zde  arogancí, zesměšňujete druhé, nepravdivě obviňujete z posílání sprostých  mailů, chlubíte se tu luxusním autem a postavením v prestižní firmě… Kdo  ale dělá obraz o církvi větší, členové nebo faráři?
A největší průser je, že jsem člen i farář …
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 14. 05. 2021 23:40
Předmět: Re: Znamení šelmy

Inu, poté, co mě tu pan LC znechutil, a když jsem zjistil, že psát pro čtyři čtenáře, z nichž jeden mě nenávidí a jeden nevěří, nemá moc smysl, tak píšu obvykle jinde… Třeba ve Fóru u Pirátů, protože tu není žádné další pořádné Fórum… (To když jako něco mezi Katolíkem a Husitou mohu psát ve Fóru CČE, mohu jako volič SPD psát ve Fóru u Pirátů… Jenže jsou Ateisté a tuhle religiózní perspektivu problému jsem tam zmínil jen trochu http://pialpha.cz/OckThread#p703150 , o tom spíš píšu v angličtině… A ovšem přestal jsem psát i tam, možná ještě budu pokračovat…)
Jenže jsem si řekl, že inu, je to Karma, co ty očkované čeká, a pak naopak ty Fašisty… Varovat jsme zkoušeli… A vypadalo to, že jim to neprojde, protože se hodně lidí zvedlo na odpor… Jenže to nyní začíná vypadat, že odpor proti Fašismu uvadá a lidé se postupně přiklánějí na stranu Zla, nechat se obětovat z nevědomosti…
A ovšem, ta informace o Covid-21 je teď nová… Nevím, jestli se to ještě dá zastavit… V Americe nyní (zdánlivě) vládne A Baddon Apollyon (Zj9), a mělo by to tento nebo příští měsíc skončit… Jenže je otázka, co bude dělat těch deset generálů (Zj17:12) místo něj…?
"Šetrný k Času" mi připomnělo Malého Prince nebo Děvčátko Momo… Doufám, že ten ušetřený čas použijete na něco přínosného…?
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 14. 05. 2021 23:54
Předmět: Re: Znamení šelmy

Inu, nějaký takový "blábol" (jako 22:49) jsem od LC čekal…
Zajímavé na tom ale je to srovnání time-stamp… Protože jsem ten svůj příspěvek psal a zvažoval skoro hodinu (ale bylo v tom i vaření dalšího čaje atd…), otevřel jsem to, když tam ještě příspěvek LC nebyl… To když mi napíšete, jak je skvělé, že šetřím váš čas, a stačí vám dvě minuty na přečtení a dvě na rozmyšlení místo třeba deseti minut, abyste měli zhruba představu o časové převaze… (nemáte představu o časové převaze… tohle byla jen drobnost na okraji, pouhá hodina nebo dvě psaní a přemýšlení…)
πα½
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 15. 05. 2021 17:06
Předmět: Re: Znamení šelmy

před volbama nám synodní rada doporučí volit piráty a demoblok
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 15. 05. 2021 17:28
Předmět: Re: Znamení šelmy

Hehe. Pobavilo, jako obvykle. Kombinací vymýšlení si a potřeby dojmout.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 15. 05. 2021 21:49
Předmět: Re: Znamení šelmy

… A když ne SR, tak Pastorál Bradrs určitě, pánové. 😎
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 16. 05. 2021 09:44
Předmět: Re: Znamení šelmy

no ti je doporučují už dávno.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 16. 05. 2021 11:32
Předmět: Re: Znamení šelmy

Dojímá mě, když se někdo podepíše "evangelík" a pak se ukáže, že má v neděli ve tři čtvrtě na deset dopoledne čas a pomyšlení trollit na internetu. Je jasné, že někdo takový dost zásadně kašle na bohoslužby.
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 16. 05. 2021 13:38
Předmět: Re: Znamení šelmy

teď jste se prozradil, tohle psával nick Danihelka.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 16. 05. 2021 16:16
Předmět: Re: Znamení šelmy

Někdo, kdo v neděli dopoledne absentuje na bohoslužbách a věnuje se místo toho nesvatým a sprostým věcem, není 1. žádný evangelík, žádný etalon evangelictví, právě naopak - 2. nemůže vůbec vědět, jak evangelická církev funguje, jakým způsobem tu synodní rada vede dialog s církevní veřejností, jakým způsobem církevní vrchnost formuluje svá stanoviska. Zdejší trollstvo je značně prostoduchého typu.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 16. 05. 2021 22:35
Předmět: Re: Znamení šelmy

Nevím, jak vy s Evangelíkem, ale u nás se slouží bohoslužby jen co druhou neděli, takže já bych “trolit” mohl i o nedělích. Jinak Ladislave dobrej pokus odvést pozornost od tématu (čili troling).
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 16. 05. 2021 22:58
Předmět: Re: Znamení šelmy

"Pomni bys sváteční den světil" (Ex 20,8) Kdo tráví den takto nesvatě jako vy, podobnými blbými hlody, nemůže se vůbec nazývat evangelíkem.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 17. 05. 2021 00:21
Předmět: Re: Znamení šelmy

Já se nenazývám evangelíkem, já jsem věřící komunista, ale vy byste měl světit, pane Cajthaml.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 20:47
Předmět: Re: Znamení šelmy

Martin napsal(a):
 Já se nenazývám evangelíkem, já jsem věřící komunista, ale vy byste měl  světit, pane Cajthaml.
V tomto případě si chudý a zamindrákovaný soudruhu slavte především VŘSR, což je jeden z dalších lidských pohanských kultů, které s křesťanstvím nemají nic společného. Ale chápu, že pro nešťastného a líného člověka vašeho typu se základním vzděláním je to přitažlivé. Rychle si prostě nakrást a zůstat dál ležet před Sputnikem.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 02:46
Předmět: Interview Abp Carlo Maria Vigano

Dnes vyšel anglický překlad excelentního interview s Archbishop Carlo Maria Vigano:
Pokud umíte lépe německy než anglicky, je tam odkaz na původní německou verzi…
Zejména viz sekci 3, kde popisuje, jak má dnešní Covid charakter fanatického kultu uctívání… On sice neuvádí souvislost s Zj13 a uctíváním té šelmy, ale potvrzuje to podle mě, že to fanatické uctívání tu evidentně je a kdo není zasledený, tak to vidí…
A celé to je o Great Reset jako o Zednářském plánu, což mimo jiné dokládá odkazem…
Když jsem to přečetl celé, myslím, že na konci sekce 9 se plete, když zatracuje Ekumenismus… Jinak to snad nemá chybu, jasně a přesně řečeno…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 03:09
Předmět: Re: Interview Abp Carlo Maria Vigano

Možná je na tom také zajímavé, že tam není ani slovo o Židech, jako kdyby ani neexistovali? Jenže jinak by to neprošlo cenzurou a auto-cenzurou Médií…
Tedy přesněji řečeno - v tom, co Arcibiskup říká, se nemýlí (kromě té Ekumenie)… Mýlí se v tom, co neříká… (i další věci, co tam nezmínil…) I třeba to, že zatímco někteří nás chtějí okrást a zotročit v Great Reset, Luciferiáni chtějí zničit Duše, ale jiní nás chtějí vyhubit, což už začíná být zřejmé, ale leckdo si to nepřipouští, že by mohli být až tak zlí… (Ale že třeba Bill Gates je zastánce Eugenics a chtěl redukovat populaci o miliardu se už běžně ví… Že je Microsoft jeden z hlavních akcionářů Black Rock (nebo to otočil?) a ti dohromady jedním z hlavních akcionářů Pfizer jsem se dozvěděl teprve zde…)
Ono takové to rčení "Celá Pravda …" je a-priori vyloučené… Ale dá se to postupně sbírat po střípkách…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 05:48
Předmět: Re: Interview Abp Carlo Maria Vigano

Nejsem schopný vidět svět přes matrix zednářského spiknutí ani přes naplňování fatimských zjevení. Proč, ptám se sám sebe? Protože zaprvé věřím na efekt senenapňujících proroctví. Když budu chtít vidět ve světě probíhající celosvětové zednářské spinkutí, najednou ho skutečně všude uvidím, v mnoha věcech. A zadruhé: takhle jsem schopen se svou myslí pracovat a přizpůsobit ji skoro jakékoliv mřížce náhledu na svět: chcete vidět svět šťástný? uvidíte ho jako šťastný, chcete ho vidět jako místo bolesti? může být. Že lidé nejvíce touží po svobodě? Ano. Že jsou především konzervativní? Ano. Že svět bohatne? Že svět chudne? Ano, ano. Je to vnitřním nastavením mysli a výběrem prvků, které si ze světa vybíráte. Textura událostí světa je tak hustá a bohatá, že poskytne přebytek materiálu pro skoro jakoukoliv interpretaci. Jen modrých trpaslíků vídávám málo, ať hledám jak hledám. (Prosím, ode mne už neočekávejte, že takové články budu číst.)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 13:41
Předmět: Olympiáda v Londýně

Svět okolo sebe si do značné míry můžete přizpůsobit svým vnímáním a výběrem, znám to… Sklenice může být poloprázdná nebo poloplná… Když nepůsobíte zlo, zlo vás nepotkává, nebo aspoň ne tolik…
Ale ten velký svět okolo přizpůsobují ti další…
A myslet si, že všichni jen zmateně pobíhají a nikdo nic neplánuje, co není na první pohled vidět, je poněkud krátkozraké…

Epidemii Coronavirus hráli zednáři na Olympiádě v Londýně 2012 pro miliardu diváků
http://pialpha.cz/tmp/Pandemonium_London2012_Meme_ver201007e3.jpg (když to nechcete číst celé, viz obrázek a viz ty videa, měli to esteticky pěkně udělané…)
Byla tam scéna "Pandemonium", následovala "Corona" a hráli Epidemii, Vakcinaci a Masovou Sterilizaci (scéna končila celoplošně mrtvým embryem) https://www.bitchute.com/video/t69PRzgz8Dzc/
Další scéna byla "migrační potopa" znázorněná rovnicí "nekonečno * přijde černoch = potopa", a pak internet a blackout.
Další scéna byla: "všechny hříchy světa", a končila scénou "všichni mrtví". (šly tam bez souvislosti fotografie zesnulých s poznámkou: "a toto jsou všichni zesnulí, kteří tu nemohou být s námi")
Další scéna byla: erupce, "rekombinace virů" a přemožení buňky, to tam tancovali… https://www.bitchute.com/video/c61cUbloPMHQ/
Když jsem to zjistil a napsal o tom do Fóra rozbor, praskla tam pod tím stadionem asi metrová trubka na vodu a celá čtvrť byla bez vody. Napsal jsem i to, a zjistil jsem, že se mi smazal celý mailbox… Napsal jsem k záloze popis, zmáčknul "Uložit", a v kuchyni v druhé části domu se zřítila kuchyňská linka, ta horní část jak jsou sklenice a talíře se utrhla a zřítila. Kuchyň plná střepů, a spadlo to přesně na páku vodovodu a urazilo ji to… (byl jsem pak čtvrt roku bez vody v kuchyni) Kdybych to urazil kladivem, bylo by to vidět. Kdybych byl u té skříně, když padala, neuhnul bych, je tam stůl. Anděl Strážný mi ten text podtrhnul menším dvojitým zázrakem…
Na jedné z největších kulturních akcí dekády, ale pro Londýnské lordy největší kulturní událost století, vám zahráli to nejlepší, čím se chtěli vychloubat… Zahráli Epidemii Corona 19 a masovou sterilizaci a genocidu… Ale bylo to jen náhodou??
πα½
(353 slov, dva příspěvky v jednom)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 05. 2021 14:41
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Si děláte pr*el. Žijeme my dva ve stejném světě? Pustil jsem si první tři minuty videa a měl jsem slzy v očích. Anglii trochu znám, dovedou dělat mnoho věcí pořádně, mají v tom tradice, o kterých my si můžeme prozatím jen nechat zdát. Jo, třeba ony výborné knížky pro děti (druhá minuta videa), zažil jsem tam oslavu, jak královna sama odměňovala nejlepší dětské čtenáře a měla k ním krásný motivační proslov. A zažil jsem i atmosféru jedné dětské nemocnice, všechno barevné a laskavé (třetí minuta videa). Jestli vy za tím vidíte zašifrované poselství pro chystanou nadvládu zednářů… Už na vás nebudu reagovat. Podle mne jste kazisvět vy, ne nějací nekonkrétní zednáři.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 16:29
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Hrají tam Pandemii Corona 19 z Číny, vakcinaci mRNA a sterilizaci žen. V dalších částech hrají kombinované viry a genocidu…
A je to zabalené do pozlátka pro naivní ovečky. A je v tom tuna zednářských symbolů, když to chápete trochu víc, které už tehdy leckoho poplašily, ale přesně jsme tomu nerozuměli nikdo…
Víte, říká se tomu "Cognitive Disonance", že lidi nejsou schopní připustit Pravdu, která je v rozporu s předchozími Bludy, kterým věřili, ani když je ta Pravda velmi evidentní, a některým to prý působí až fyzickou bolest…
Jenže si myslím, že tohle Probuzení z Bludů a z Naivity je a bude co nejdřív potřeba…
πα½
(108 slov)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 05. 2021 16:56
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně - podobenství

Napadlo mě na to takové podobenství:
Dětské pískoviště, hračky bábovičky lopatičky, a děti si hrají… Ale drzý Pepík tam z toho poskládá odpornou swastiku. A děti si dál hrají, protože to neznají a nevadí jim to. Ale jde okolo učitelka, a začne se rozčilovat: "Kdo tady poskládal tu swastiku?!" A děti říkají: "Co to povídáte, vždyť to jsou samé bábovičky a lopatičky…" A Pepík jim přitakává - "ta učitelka je nějaká divná, vidí tam, co tam není… Vždyť to jsou samé bábovičky a lopatičky…"
Inu, jsou věci, které vidíte, jen pokud víte, co to znamená… Jinak vidíte jen to, z čeho je to poskládané, a nerozumíte smyslu…
πα½
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 21. 05. 2021 14:35
Předmět: Re: úvaha

Odvážná komunistka Maruška Kudeříková
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 05. 2021 14:47
Předmět: Re: úvaha

Jj. I mezi komunisty byli odvážní lidé. Já, na rozdíl od vás, pamatuji dobu, kdy jen komunisté byli odvážní.
Od: Anonym: Marta---.60.broadband13.iol.cz )
Kdy: 21. 05. 2021 21:23
Předmět: Re: úvaha

Já, na rozdíl od vás, pamatuji dobu, kdy jen komunisté byli odvážní.
Zajímal by mě Váš názor na Miladu Horákovou - jste starší, nebyla odvážná, máte na mysli dobu po její smrti?
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 21. 05. 2021 22:16
Předmět: Re: úvaha

Být komunistou dnes je odvaha. A být zároveň komunistou i křesťanem dvojnásob.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 05. 2021 07:17
Předmět: Re: úvaha

Podle mého názoru už dnes u nás komunisti v původním smyslu slova nejsou. KSČM je oportunistický přestárlý skanzen. Pokud byli proto, aby se udrželi u moci, sloužit tomu oligarchovi, stali se na závěr své existence u nás parodií sebe sama. Nebo znáte, Jančo, ještě jinou podobu toho "býti komunistou", třeba o něčem nevím?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 05. 2021 16:11
Předmět: Re: Vláda a Odbory...

Inu, dnes u nás vládne Kapitalista Manažer Mt25:21, ale naštěstí nemá většinu, takže musí vyjednávat s Odbory… Ideální model…
Naše Odbory jsou tam KSČM a celkem hájí Lid… ČSSD jsou Politruci a Bolševici pro Evropský Svaz…
SPD jsou Kibicové, mají nezastupitelnou roli, že vytahují problémy, které by Vláda nejradši lidem zatajila - jako byla třeba Marakéšská Deklarace… (Kdyby vládli, byla by to katastrofa - nemají odborníky, ale kdyby tam chyběli, byla by to velká škoda…)
Takže tam je Vyvážené Spektrum.
Ostatní opozice, zejména ta, co se hlásí k "Pravici" ale má blízko k Americkým Obamovým Demonrat Socialistům a k Bolševikům Evropského Svazu, jsou tam šmejdi, co se marně snaží házet vládě klacky pod nohy, ale nic konstruktivního jsem nezaznamenal, dokud jsem to sledoval… (už to tak asi dva roky nesleduju, třeba mi něco uniklo?) Jen umožňují Komunistům klást si podmínky, protože kdyby někdy podpořili Babiše v něčem konstruktivním, když ho Komunisti podpořit nechtějí, nemohli by si Komunisti klást podmínky… (Tedy Fialova ODS umožňuje Komunistům klást si podmínky, proto tolik lživě nadával, že to je "Komunistická vláda", což není, ale on má svůj trám v oku…)
A na druhou stranu - kdo z nich vlastně nedávno podpořil ten Nouzový Stav, když se nás Komunisti zastali a chtěli to zrušit? (tak zřejmě někdy ta ostatní "Opozice" vládu podpoří, jenže zřejmě jen, když to je škodlivé…? Sleduju to jen málo, třeba mi něco uniklo…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 05. 2021 07:11
Předmět: Re: úvaha

Když jsem napsal, že v mém mládí byli jen komunisté odvážní, myslel jsem tím, že takto jsme tomu byli učeni ve škole. Např. partyzáni byli jen komunističtí, všechno ostatní byli lesní pomatenci pod vlivem cizích mocností. Milada Horáková je pro mě hrdinka se vším všudy. I s tím, jak šíleně ji museli zlomit, aby před soudem odříkala jejich slova.
Od: Anonym: Marta---.60.broadband13.iol.cz )
Kdy: 22. 05. 2021 11:38
Předmět: Re: úvaha

Děkuji za vysvětlení, takto s Vámi souhlasím.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 22. 05. 2021 12:39
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Si děláte pr*el. Žijeme my dva ve stejném světě? Pustil jsem si první tři  minuty videa a měl jsem slzy v očích. Anglii trochu znám, dovedou dělat  mnoho věcí pořádně, mají v tom tradice, o kterých my si můžeme prozatím jen  nechat zdát. Jo, třeba ony výborné knížky pro děti (druhá minuta videa),  zažil jsem tam oslavu, jak královna sama odměňovala nejlepší dětské čtenáře  a měla k ním krásný motivační proslov. A zažil jsem i atmosféru jedné dětské  nemocnice, všechno barevné a laskavé (třetí minuta videa). Jestli vy za tím  vidíte zašifrované poselství pro chystanou nadvládu zednářů… Už na vás  nebudu reagovat. Podle mne jste kazisvět vy, ne nějací nekonkrétní zednáři.
Aleši, jasně odpovězte na jasnou otázku: Proč při oslavách podobného typu (ať už Semiho video, nebo otvírání Gotthardského tunelu atd….) tam pořád cpou ty kvanta nečistoty- démonů, rituálů, čarodejnic? Vždyť je to hnus, je to odporné! Co vy na to jako křesťan? Je to ok?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 05. 2021 12:49
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Dobře, takže očekávám jasnou otázku. Potřebuji upřesnit, kde jsou démoni, kde čarodějnice, co je špatného na rituálech jako takových?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 05. 2021 17:33
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Potřebuji upřesnit, kde jsou démoni, kde čarodějnice,
Tož kdybyste se podíval víc než 3 minuty, viděl byste tam Voldemorta a Čarodějnici, co vypadala jak Hillary Clinton - to se jim nepovedlo zařídit i když se snažili, a démona "Požírač dětí", který vypadal jako Boris Johnson - to se jim povedlo zařídit…
https://web.archive.org/web/20130118012010/http://jakubsobek.blog.idnes.cz/c/312049/Illuminatske-nabozenstvi-2-Olympiada-a-ZLE-POCETI-2012-leto.html si můžete přečíst víc o iluminátské symbolice téhle olympiády, i když tedy smíchal tam spoustu věcí dohromady (jako třeba i Obamu a Denver) a v části z těch věcí se možná plete nebo je dává částečně nesprávně do souvislosti… A ovšem bohužel už to ten mladičký Religionista smazal, a i v tom archivu z toho někdo smazal obrázky, asi to někomu vadilo… (Já to tu mám archivované i s obrázky, vystavovat to teď nebudu…)
K tomu související Man-Devil-Games (Paralympiáda) měla prý o dost víc démonickou symboliku… Někde jsem to četl anglicky a už to asi nedohledám…
Ten rituál u Tunelu ve Švýcarsku je dost "profláknutý" démonickou symbolikou… (Nebudu ho podrobně rozebírat…)
co je špatného na rituálech jako takových?
Inu, Satanistické rituály byste jako Křesťan obhajovat neměl… (netřeba víc vysvětlovat)
Je na tom ještě něco nejasného ?
πα½
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 22. 05. 2021 18:35
Předmět: Re: Vrbětice?

Úvaha Vojtěcha Filipa (KSČM) o vrbětické “kauze”
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 20:07
Předmět: Re: Vrbětice?

Martin napsal(a):
 Úvaha Vojtěcha Filipa (KSČM) o vrbětické “kauze”    http://www.halonoviny.cz/articles/view/55409359
Úvahy agenta STB, kterého dnes nemohou snést už ani jeho někteří soudruzi ve straně, jsou fakt nosné. Asi jako ty vaše zde, nešťastná soudružská Jančo.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 22. 05. 2021 21:04
Předmět: Re: Vrbětice?

Vy hodnotíte názor podle toho, kdo jej řekl, nebo podle obsahu? Pozor, ohrožuje vás fanatismus.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 21:12
Předmět: Re: Vrbětice?

Vážený soudruhu pošťáku, obsah i jeho autor, i jeho obhájkyně soudružka Jančová, jsou velcí nešťastníci, kteří si nehodlají připustit, že "game is over". Chcete to přeložit do ruštiny?Hovořím totiž pěti světovými jazyky.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 22. 05. 2021 21:18
Předmět: Re: Vrbětice?

Ano, hra o ruských agentech je u konce, eurosoudruhu exfaráři. Vnímám, že i s vámi by si měl dr. Remeš o čem popovídat.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 21:38
Předmět: Re: Vrbětice?

Vy potřebujete především obnovit svou léčbu u psychiatra, soudruhu. Proto ten dr. Remeš. A k exsoudruhům mě prosím nezařazujte. Nikdy jsem u nich nebyl a nebudu. Na rozdíl od vás, já soudruhy nepotřebuji. Tak sociálně špatně jako vy na tom opravdu nejsem. Je mi vás docela líto. Tak mladý, tak chudý, tak líný a tak soudružský.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 22. 05. 2021 22:01
Předmět: Re: Vrbětice?

Omlouvám se za přímá slova. Ale uvažte, zesměšňovat oponenty, posmívat se mému hledání pohlavní identity (v přímém rozporu s tím, co právě zaznělo ze synodu), vychloubání se luxusním autem (cizím), srovnávání kdo je (jen) poštovní doručovatel a kdo vysoce postavený zaměstnanec jakési prestižní firmy, posílání do blázince… Je to dobrá vizitka jednání faráře, byť bývalého? Já jsem jakýsi trolí Janča, ale vy se tu podepisujete jako kazatel ČCE
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 23. 05. 2021 13:44
Předmět: Re: Vrbětice?

stydim se za ty co se tu nazívají faráři a celou doskuzi.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 23. 05. 2021 20:43
Předmět: Re: Vrbětice?

evangelík napsal(a):
 stydim se za ty co se tu nazívají faráři a celou doskuzi.
A co takhle se konečně trochu naučit český pravopis?
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 23. 05. 2021 21:08
Předmět: Re: Vrbětice?

Martin napsal(a):
 Omlouvám se za přímá slova. Ale uvažte, zesměšňovat oponenty, posmívat se  mému hledání pohlavní identity (v přímém rozporu s tím, co právě zaznělo ze  synodu), vychloubání se luxusním autem (cizím), srovnávání kdo je (jen)  poštovní doručovatel a kdo vysoce postavený zaměstnanec jakési prestižní  firmy, posílání do blázince… Je to dobrá vizitka jednání faráře, byť  bývalého? Já jsem jakýsi trolí Janča, ale vy se tu podepisujete jako kazatel  ČCE
Vy jste jen líný trol, který zde již léta trolí nesmysly a uráží ČCE. Váš bůh je Falmer Filip a nejvyšším chrámem pak sídlo ÚV KSČM. Pokud o sobě tvrdíte, že jste věřící komunista, pak věříte především komunismu, a nikoli Hospodinu. To je z Vašich zdejších příspěvků docela patrné. Zde na Vás neplatí nic jiného než ono biblické: neházejte perly sviním …
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 05. 2021 23:05
Předmět: Re: politické spektrum

Úvahy agenta STB …
A vláda agentky Stazi Merkelové v Německu vám nevadí ?
Nevím, co dělal za "Socialismu", ale dnes je Filip celkem férový chlap. Jeho strana hájí pracující a rodiny ale ne povaleče, jsou morálně-konzervativní a především se snaží zabraňovat migraci… To ve srovnání s Americkými Demonrat Komunisty (někdo říká "Socialisty" nebo "Liberály" ale jsou to totalitní bolševici), nebo se soudruhy Bolševiky z Byrokratické Totality Evropského Svazu v Bruseli, tihle u nás jsou ještě celkem přijatelní na vyvážení politického spektra…
Na_ 2D politickém spektru jsou ti naši KSČM konzervativně-levicoví, ale ti, co jsem hanil výše, nebo třeba Piráti, kterým asi rozumím, jsou liberálně-levicoví, a je v tom velký rozdíl… K tomu na doplnění - třeba ODS nebo TOP09 jsou liberálně-pravicové strany (blíž Americkému Obamovi než Republikánům), a konzervativně-pravicové u nás v Parlamentu nemáme (nebo možná SPD nebo KDU?), ale třeba Národní Demokracie Adama Bartoše… K tomu ANO a ČSSD jsou nemastný-neslaný střed, jedni trochu víc vpravo a jedni trochu vlevo…

S vašimi zlými a podlými radami o Psychiatrovi jděte někam… (Na mě leckteří lidé vidí různé třisky podle svých trámů…)
Psychiatři umí léčit některé chemické nedostatky a úzkostné stavy atd, ale "nesprávné" názory založené na logické úvaze vygumovat neumí, leda s celou osobností… Naopak jejich psycho-farmaka vyrábí psychopaty - většina hromadných střelců v USA brala nějaké prášky… Třeba posedlost démony projevující se jako Schizofrenie léčit neumí, akorát toho člověka celoživotně ničí nebo "utlumují" jedovatými léky…

Ohledně cizích jazyků, mluvím česky, slovensky, anglicky, rusky, čtu francouzsky, hebrejsky (přeložil jsem třetinu Bible do češtiny), trochu přirozeně polsky, srbsky, bulharsky, ukrajinsky (příbuzné jazyky), trochu řecky a trochu latinu, k tomu španělštinu a němčinu jen velmi okrajově… Učil jsem se marijsky (to je něco jako finština zabalená do azbuky a dá se sehnat marijsko-ruský slovník a písně s dvoj-jazyčnými titulky) nebo kdysi esperanto, ale ty už jsem zapomněl… Ale když je něco potřeba dohledat, tak jsem to pomocí internetu a slovníků dohledal i z arabštiny nebo jsem dohledal čínský znak přes unicode tabulky a čínsko-čínské slovníky a z těch ve wiktionary… (ale to mi ten jeden znak-slovo, co nebyl ve wiktionary ale byla tam synonyma, zabral hodinu hledání)…
Nezmiňoval bych to, kdybyste se na něj nezkoušel vytahovat s počtem cizích jazyků…
πα½
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 21:05
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

P.A.Semi napsal(a):
 > Potřebuji upřesnit, kde jsou démoni, kde čarodějnice,    Tož kdybyste se podíval víc než 3 minuty, viděl byste tam Voldemorta a  Čarodějnici, co vypadala jak Hillary Clinton - to se jim nepovedlo zařídit i  když se snažili, a démona "Požírač dětí", který vypadal jako Boris  Johnson - to se jim povedlo zařídit…    https://web.archive.org/web/20130118012010/http://jakubsobek.blog.idnes.cz/c  /312049/Illuminatske-nabozenstvi-2-Olympiada-a-ZLE-POCETI-2012-leto.html  si můžete přečíst víc o iluminátské symbolice téhle olympiády, i když tedy  smíchal tam spoustu věcí dohromady (jako třeba i Obamu a Denver) a v části z  těch věcí se možná plete nebo je dává částečně nesprávně do souvislosti… A  ovšem bohužel už to ten mladičký Religionista smazal, a i v tom archivu z  toho někdo smazal obrázky, asi to někomu vadilo… (Já to tu mám archivované  i s obrázky, vystavovat to teď nebudu…)    K tomu související Man-Devil-Games (Paralympiáda) měla prý o dost víc  démonickou symboliku… Někde jsem to četl anglicky a už to asi  nedohledám…    Ten rituál u Tunelu ve Švýcarsku je dost "profláknutý" démonickou  symbolikou… (Nebudu ho podrobně rozebírat…)    > co je špatného na rituálech jako takových?  Inu, Satanistické rituály byste jako Křesťan obhajovat neměl… (netřeba víc  vysvětlovat)    Je na tom ještě něco nejasného ?    πα&frac12;
Pane Sémi, to co zde předvádíte, je až příliš. Na psychiatrii a léčení jste již několikrát byl. Sám jste to dokonce přiznal. Děkuji za upřímnost. Zdá se mi, že léčba byla bohužel ne zcela úspěšná. Ve svém vlastním zájmu se prosím k ní vraťte. Pokud preferujete psychiatra s pochopením pro náboženské záležitosti, tak se prosím obraťte na dr.Prokopa Remeše. Je to odborník, a navíc věřící. Ručím za něj. Dělá i biblickou psychoterapii. Nic víc v tuto chvíli pro Vás bohužel nemohu udělat. Ale v modlitbách na Vás budu myslet.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 05. 2021 21:56
Předmět: LGBT Satanisté

Tak v tom "Religionista" jsem se spletl, protože ten autor je dnes Satanista… Já myslel, že ho to pobuřuje, a on to asi chválil?? Nebo to tak dlouho "studoval", až mu z toho jeblo…
Když jsem toho "Jakub Sobek" hledal, zjistil jsem, že dnes je to už "Jakub Jahl"…

A narazil jsem při tom na článek, který by vás tu mohl zajímat, do jaké společnosti se dostáváte, když podporujete "Prague Pride" LGBT pochody:
Satanova komunita podporuje LGBT
Jsme přesvědčeni, že by všichni měli mít rovné příležitosti …
Velkou částí identity Satanovy komunity je sice filosofie blízká nejčistější podobě liberalismu, v zásadě se ale i tak jedná o náboženskou skupinu
K tomu viz nejen Satanic Temple, ale i nějaký Baptist Church v USA měli zobrazené logo:
Remember Satan was first to demand equal rights
Leckteří lidé se rozčilují, protože jim tahle teze vadí, protože nechápou…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 24. 05. 2021 17:12
Předmět: Doplňující poznámky k ČCE

Reklama nahoře ve fóru mě pozvala podívat se na stránky diakonie.cz … Viz třeba https://hodnoty.diakonie.cz/
Děláte jako Církev spoustu dobrých a správných věcí, až se stydím, že já jenom "žvaním" ve Fóru… (ale každý má nějaký Úkol…)
A je nutno podotknout, že tady ve Fóru není reprezentativní vzorek téhle Církve…
Ale jak čtu dál na stránkách e-cirkev.cz , je tam ta podpora lgbtqp… To právě jsem tady několikrát vytýkal, mimo jiné i protože jiné věci se vytýkat nedají, nebo je to sporné (jako třeba svěcení žen na kněžky nebo kazatelky, to s tím totiž příčinně souvisí)…
Trochu mi to připomnělo, když jsem sem přišel s překladem Bible, ale pan Kazatel se na to podíval, na začátku viděl, že místo titulu Hospodin tam používám jméno Jehova, a měl rudý hadr přes oči a dál už se nepodíval, že prý jsem Jehovista, což nejsem… (Ve webové verzi svého překladu jsem to mezitím už opravil, v té pdf verzi to opravovat nelze, je to Studijní Překlad…) (K tomu podotýkám, že nesouhlas mi pomáhá, já vám to nevyčítám…)
Tak s tou Církví to máte podobně, protože když se na to podívá jakýkoliv Konzervativní člověk nebo většina Křesťanů, dočtou to akorát k té podpoře LGBT, mají rudý hadr přes oči a nelze se jim divit, a dál už se nedostanou a jdou pryč… Protože podpora Kvasu Farizeů Lk12:1 není správná, to ostatní dělají ostatní Křesťané asi také, více či méně… Je to jak kapka jedu ve džbánu dobrého vína… (A k tomu nutno podotknout, že to půlce členů, nevím jestli větší nebo menší, vadí také…)
Nepíšu to tu proto, aby vás ostatní soudili, ale abyste se nad sebou zamysleli a něco s tím zkusili do budoucna udělat…
A také aby se ostatní zamysleli, co dělá třeba ta Diakonie, je to velmi správné a mohli byste také zkusit takhle pomáhat lidem okolo sebe…
πα½
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 22. 05. 2021 20:35
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Dobře, takže očekávám jasnou otázku. Potřebuji upřesnit, kde jsou démoni,  kde čarodějnice, co je špatného na rituálech jako takových?
Aleši, s panem Sémim a s paní/panem Jančou je diskuse zde absolutně marná. Je to prostě ztráta času, byť by ses i hodně snažil. A ty se opravdu snažíš. Děkuji. Oba vyžaduji akutní psychiatrickou péči. Za tím si prostě stojím. A i nedostudovaný psychiatr by ti to potvrdil. Vzhledem k tomu, že oba se nějakým způsobem hlásí k víře, tak bych jim doporučil věřícího dr. Prokopa Remeše, který se zabývá psychickými poruchami věřících lidí. Snaží se je léčit formou biblické psychoterapie. A dělá to dobře. Kdysi jsem se s ním i osobně setkal a je to fajn chlapík. Ale v případě těch dvou je nutná i léčba medikamenty. Smutné je, že tuto poruchu nerozpoznal farář těch dvou zmíněných. Zřejmě je to jen proto, že na bohoslužby prostě nedocházejí. A pokud docházejí, tak to po nich steče jako déšť po pláštěnce. Ale za to může právě i ta jejich porucha. Takže nejdřív léčba a pak nadějná zvěst.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 05. 2021 23:20
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jen jste tím ukázal, že když nemáte Argumenty, tak se uchýlíte k Pomlouvání, abyste o tom předmětu nemusel přemýšlet a aby o tom pokud-možno nepřemýšleli ostatní… (Ad-hominem pomluvy nejsou argument…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 23. 05. 2021 21:00
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

P.A.Semi napsal(a):
 Jen jste tím ukázal, že když nemáte Argumenty, tak se uchýlíte k Pomlouvání,  abyste o tom předmětu nemusel přemýšlet a aby o tom pokud-možno nepřemýšleli  ostatní… (Ad-hominem pomluvy nejsou argument…)    πα&frac12;
Vy přemýšlejte především sám o sobě. Zde Vás již totiž nikdo nebere vážně. Chápu, že potřebujete být naléhavě vyslyšen (jako zpravidla každý psychicky nemocný člověk) a že Vaši poruchu na jiných diskusních fórech celkem rychle odhalili a tak jste se po čase vrátil zde. Doporučuji psát Vaše příspěvky spíše do Haló novin. Pan Janča tu určitě ocení.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 24. 05. 2021 01:52
Předmět: Re: Fórum

Ne, já přemýšlím především o tom, jak vám pomoci, třeba něco pochopit…
Podotýkám, že tohle je vlákno, kde jsem se snažil, aby aspoň nějací Křesťané pochopili současné Znamení Šelmy v Zj13, protože by to mohlo ušetřit dost budoucích obětí…
Další České Fórum je třeba u Pirátů, ale to jsou Ateisté a Křesťanské argumenty tam asi nemá smysl příliš rozvíjet… (Měl jsem tam psát také a mám špatné svědomí, že jsem tam nepsal…)
A ovšem píšu mezitím i jinde, spíš anglicky… Takže tohle je takové občerstvení Mateřským Jazykem… (a ovšem to jsem si občas i musel dohledat ve slovníku z angličtiny, jak se něco řekne správně česky, třeba "to smear an opponent instead of arguments", když to česky nepoužívám, a "Ad-Hominem" jsem nechal takhle v latině, to se zřejmě používá takhle…?)
Jestli mě zde berete vážně nebo ne je vaše vysvědčení. (Podotýkám, že já tyhle svá vlákna v Evangnet občas vydávám pro pozdější čtenáře na http://pialpha.cz/ … Jestli i tohle nevím, zanesli jsme to tu spoustou off-topic žvanění a handrkování, které za pár týdnů nebo let nebude nikoho zajímat… Nebo možná, jako ne zcela reprezentativní vzorek? Jestli moje texty budou někoho zajímat nejste schopen posoudit, když neznáte další okolnosti, proč by měly… To já vidím, že to zatím nikoho skoro nezajímá…)
Ale spíš děkuji, že to neignorujete docela a že mi občas mimoděk nadhodíte téma k polemice… (Klidně si tu dál pinkejte a nenechte se rušit…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 24. 05. 2021 02:09
Předmět: Re: Fórum

K tomu podotýkám, že se vás pak přátelé třeba zeptají:
A proč jste nám o tom neřekli ?
Pokud se budete zkoušet obhajovat, že jste mysleli, že jsem jen "Blázen", tak se vás třeba zeptají: "Fakt, jo?", já nevím, je to ale předvídatelné… Já nevím, jak vás ochránit před tímhle faux-pas…
(K tomu pro vaše uklidnění, tu stránku pialpha . cz zatím čtou jenom roboti a hackeři a vyjímečně i náhodný čtenář nebo když někoho pozvu, a ovšem zálohuje se to pro Historiky… Ale mám důvod si myslet, že se to změní, snažím se… Já to nedělám pro Historiky, snažím se prolomit Cenzuru, a jednou se to podaří…)
πα½
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 23. 05. 2021 13:31
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Dobře, takže očekávám jasnou otázku. Potřebuji upřesnit, kde jsou démoni,  kde čarodějnice, co je špatného na rituálech jako takových?
Aha, takže nic špatného, že? Viděl jste alespoň jedno z videí člověče?? Už nemám další otázky.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 05. 2021 14:40
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

viděl jsem celé toto video: https://www.bitchute.com/video/t69PRzgz8Dzc/ A moc se mi líbilo. Podle mých zkušeností dobře odpovídá dětské duši, jejím nočním můrám (jestli se vám někdy podaří otevřeně mluvit s dítětem tak ve věku 5 až 10 let, bude vám vyprávět právě tu strašidelnou první půlku, zachycenou ve videu), a díky Bohu i ta naděje a závěrečná radost je přiměřená dětskému prožívání. Dobře to ti Angláni dělají, s obrovským praktickým užitkem. God bless Queen and NHS.
Jestli za tím vidíte vyhrůžky zednářů a ilumináty, potraty, covid a masovou imigraci, je mi líto. Vás.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 23. 05. 2021 15:57
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jak jsem psal to podobenství - z velmi pěkných báboviček tam postavili ošklivou swastiku…
Když se podíváte zblízka, vidíte pěkné bábovičky… Je potřeba trochu poodstoupit, abyste pochopil širší smysl…
Je možné postavit věc s ošklivým smyslem z pěkných stavebních kamenů…
Ta "Pandemie Corona 19" tam zcela prokazatelně je…
A ovšem zrovna Britská královská rodina a ta Firma (The Crown) může za spoustu zla ve světě, jen to není na první pohled dobře vidět, kdo tahá za čí nitky… (nevím, jestli zrovna za Covid, to tam řeší jiní…)
πα½
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 24. 05. 2021 21:32
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 viděl jsem celé toto video:  https://www.bitchute.com/video/t69PRzgz8Dzc/  A moc se mi líbilo. Podle mých zkušeností dobře odpovídá dětské duši, jejím  nočním můrám (jestli se vám někdy podaří otevřeně mluvit s dítětem tak ve  věku 5 až 10 let, bude vám vyprávět právě tu strašidelnou první půlku,  zachycenou ve videu), a díky Bohu i ta naděje a závěrečná radost je  přiměřená dětskému prožívání. Dobře to ti Angláni dělají, s obrovským  praktickým užitkem. God bless Queen and NHS.    Jestli za tím vidíte vyhrůžky zednářů a ilumináty, potraty, covid a masovou  imigraci, je mi líto. Vás.
To jsou jen Vaše plky. Vy máte rozpoznávat temné trendy a varovat před nimi, ne my. Vy vše rozžvýkáte a tím to končí. To je špatně. Potřebujeme, aby faráři byli v tom "zápalu" trochu před námi. Máte nás zapalovat pro dobrou, Kristovu věc, ne dusit. Aleši propadáte, máte u mně nedostatečnou a zopakujete si ročník.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 24. 05. 2021 22:13
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jj, Jirko, dobrý. Tak takhle to nastaveno nemám
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 05. 2021 06:57
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jirko, že se při takových oslavách hrají postavy démonů a čarodějnic? Je to ta stará otázka, jestli se křesťanským dětem má číst Harry Potter, a jestli se mohou koukat na české pohádky v kterých se tolikrát vyskytuje postava čerta. Možná je závadné přivykat děti myšlence, že se mohou naučit dělat zázraky jako HP, možná je špatné myslet si, že ďábla můžeme ošidit stejně snadno jako hloupého čerta českých pohádek.-
Ale: celkově mě to připadá jako Pavlův biblický argument o "slabých a silných ve víře". Je pro křesťany možné jíst maso obětované modlám, použité při pohanských obřadech? Zlehčovat takto pohanské vlivy? Pro slabé ve víře ne, ti si mají dávat pozor, aby v nich nevznikaly postranní myšlenky na takové kultění. Silný ve víře však může vědět, že "takoví bohové nic nejsou", že je jediný pravý Bůh. Stejně tak nemusíme vidět ohrožení v každé pohádkové či primitivní postavě.
A proč nemusíme? Protože dětské myšlení je tak či tak magické, a většina z toho vyroste. Čarodějnice, to je přece zároveň připomínka naší vlastní viny, krutého selhání křesťanských dějin. A takové vidění démona za každým rohem? Potkal jsem nedávno kněze, který by z vás vymítal démony po návštěvě hospody (démona alkoholu) i golfového hřiště (démona snobství). Můžeme být svobodni od přílišné úzkoprsosti, i naše fantazie může být svobodnější. To, jestli je naše víra pravá, se ukazuje důvěrou, ne strachem.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 23. 05. 2021 15:44
Předmět: Re: Pohádky a démoni

To jste napsal dobře, zejména to o Víře…
Pohádky jsou důležitou součástí Národní Identity a nenechme si je vzít Modernisty a Hypokrity, kteří nechápou, jaké měly všechny možné smysly… (A pokud možno neimportujme a nenechme je nahradit za cizí Globální Pohádky…)
Čerty (prý potomky Černoboga a Mary, což je z řeckého mauros "černá, temná" https://en.wikipedia.org/wiki/Chort https://en.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82 ) nám tu nechal zřejmě Bůh nebo Andělé u Slovanů na ochranu před Afričany, kromě jiného…
U těch "démonů" třeba Alkoholu a Snobství - leckdo tomu nerozumí a vidí jen jednu stránku věci… Třeba v Hospodě se lidé setkávají a jinde tuhle příležitost bohužel nemají… Pak Abstinenti místo toho sedí doma sami u Televize… Třeba na Golfu si někteří bossové dojednávají bez odposlechu obchodní a jiné záležitosti, nebo se prostě na úrovni odreagují v přírodě… Obojí to je případ, že lidé mají příležitost k setkání bez kontroly a ovládání Propagandou a Cenzurou… (Ale kdyby měli nějaké čistší příležitosti k setkávání, než čunění se v Hospodě, bylo by to lepší, ale vyhnat lidi z hospod domů k televizi lepší není… Nelze ty lidi vyhánět jen tak, je třeba jim nabídnout lepší alternativu…)
HP vás také může naučit čarovat nebo chápat Magii, když ji vidíte… Třeba "Konspirační Teorie" je zlé kouzlo jak z HP, ani to nemusí být latinsky… Třeba tohle kouzlo dělá, aby lidi nemysleli… (ale někteří jsou před tím už nebo ještě imunní, třeba na děti to ještě nefunguje)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 23. 05. 2021 16:02
Předmět: Re: Pohádky a démoni

Pro upřesnění - já neříkám, že Afričani jsou Čerti, ale že Čerti jsou spirituální Očkování proti Afričanům… Je to jedno, jestli to chápete nebo ne, důležité je, že to fungovalo a funguje… Třeba ve středověku to zabránilo obchodu s Africkými otroky na našich územích, jinak bychom dnes dopadli jako anglosasové…
A nenechme si krátkozrace ničit naši Národní Kulturu nějakými cizími Kulty…
πα½
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 24. 05. 2021 21:47
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Jirko, že se při takových oslavách hrají postavy démonů a čarodějnic? Je to  ta stará otázka, jestli se křesťanským dětem má číst Harry Potter, a jestli  se mohou koukat na české pohádky v kterých se tolikrát vyskytuje postava  čerta. Možná je závadné přivykat děti myšlence, že se mohou naučit dělat  zázraky jako HP, možná je špatné myslet si, že ďábla můžeme ošidit stejně  snadno jako hloupého čerta českých pohádek.-    Ale: celkově mě to připadá jako Pavlův biblický argument o "slabých a  silných ve víře". Je pro křesťany možné jíst maso obětované modlám,  použité při pohanských obřadech? Zlehčovat takto pohanské vlivy? Pro slabé  ve víře ne, ti si mají dávat pozor, aby v nich nevznikaly postranní myšlenky  na takové kultění. Silný ve víře však může vědět, že "takoví bohové nic  nejsou", že je jediný pravý Bůh. Stejně tak nemusíme vidět ohrožení v  každé pohádkové či primitivní postavě.    A proč nemusíme? Protože dětské myšlení je tak či tak magické, a většina z  toho vyroste. Čarodějnice, to je přece zároveň připomínka naší vlastní viny,  krutého selhání křesťanských dějin. A takové vidění démona za každým rohem?  Potkal jsem nedávno kněze, který by z vás vymítal démony po návštěvě hospody  (démona alkoholu) i golfového hřiště (démona snobství). Můžeme být svobodni  od přílišné úzkoprsosti, i naše fantazie může být svobodnější. To, jestli je  naše víra pravá, se ukazuje důvěrou, ne strachem.
Zásadní je tady ta referenční laťka. Ten posun normality se vymkl jakýmkoliv předem daným řádům. Čím jsou děti déle doma, tím víc koukají na porno. Rodiče nemají pod kotrolou vůbec nic. Třináctiletá žákyně z mé třídy si to rozdávala se třemi kluky a máma s ní teď lítá po kožních. V osmičce dnes pouštěli nějakou onanii. Vy jste schopen pouze hledat nějakou konkrétní informaci, ale v posouzení celkového rámce jste nedostatečný. Ten celkový rámec, ta referenční laťka spadla dolů a na Vás, farářích je, abyste na to poukazovali a zamysleli se nad znamením Jonáše. To se vám ale zdá nepopulární, takže vše maximálně zaobalíte, zahalíte do divergentního pojetí a s akademickou grácií elegantně vycouváte. když jsou námitky, pak je to nedostatek víry nebo vzdělání. Neprůstřelná obrana.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 24. 05. 2021 22:18
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jo, vliv porna vzrůstá, ničí lidi a vztahy. A jak jste se k tomu dostal od Rowlingové?
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 24. 05. 2021 23:40
Předmět: Re: Olympiáda v onanování?

Jirko, a jak může z koukání na porno dostat pohlavní nemoc? Nemám v úmyslu polemizovat, asi to možné je, ale přijde mi to divné.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 03:17
Předmět: Re: Nevhodný dotaz...

Sloveso "rozdávala si to" neznamená koukání… Není to vhodné téma na podrobnější vysvětlování…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 08:00
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Jirko, takže apoštolu Pavlovi, který řekne, že křesťané mohou jíst maso, použité při pohanských obřadech, byste řekl: Pavle, ty to zlehčuješ. Ty nejsi apoštol, ty jsi selhal. Ty nevidíš to nebezpečí? Tvým úkolem je varovat, vyhrožovat, vidět riziko. Vždyť oni se tím na těch obřadech taky účastní, na pohanských obětních hodech. A vliv pohanství stále vzrůstá!
1K 8, 4-6: Pokud tedy jde o to, zda se smí jíst maso obětované modlám, víme, že modly ani bohové tohoto světa nic nejsou a že jest jen jeden Bůh. když jsou tak zvaní bohové na nebi či na zemi – jakože je mnoho takových bohů a pánů – my přece víme, že je jediný Bůh Otec, od něhož je všecko, a my jsme tu pro něho, a jediný Pán Ježíš Kristus, skrze něhož je všecko, i my jsme skrze něho.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 08:12
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Inu, řekl bych, že ranné Křesťanství se tím moc neřídilo a ty Pohanské Kulty brzy vyřídilo… (možná až příliš tvrdě?)
Jinak by tu už dnes Křesťanství nebylo, rozplynulo by se ve změti, jaká je tu dnes už zase, a v jaké by se brzy rozplynulo, kdyby ztratilo svůj Morální Apel a tím i Smysl…
Víte, jednou z hlavních rolí Křesťanství je vést Společnost do Nebes, a ne svádět do Pekla, to ty leckteré další Kulty dělají třeba i lépe, na to bychom Křesťanství nepotřebovali… Tedy zlehčovat vysloveně Pekelné Kulty není prozíravé…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 08:24
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Má církev bojovat s "Pekelnými Kulty"? Lze to? Je to dobrá metoda?
Semi, udělejte pro mě něco. Přečtěte si ještě jednou ten citát z 1. Korintským? Citíte z toho ten pokoj, tu svobodu, tu víru? Taková poloha křesťanství je mi bližší. A věřím, že může být iobecně pro lidi inspirativnější. Jistě, vždy může být napadána pro údajné zlehčování nebezpečí, pokušení, ohrožení. A?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 08:47
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Citát je pěkný…
ten pokoj, tu svobodu, tu víru
Pokoj a víru ano, svobodu ne…
Na pokojné dřímání bylo času dost a třeba někdy zase bude, teď je potřeba lidi Probudit z Letargie…
A k té svobodě - tyhle Pekelné Kulty člověka Zotročují, to je jenom zdánlivá Svoboda ze začátku. Jako všechny různé Drogy, berou vám to, co vám zdánlivě dávají, vy si to jenom půjčujete ze své Budoucnosti…
Víte, Křesťanská Morálka má smysl, že to udržuje Společnost v Přímosti a Počestnosti (Straight). Bez toho se postupně propadá do Nemorálnosti čím dál hloub, protože když nic není dost Nemorální, tak to pak jde ještě pořád hloub a hloub do (morálního) rozkladu a bažiny… (jako třeba ty lgbtqp kulty, nebo drogy, nebo pornografie, nebo Hnus místo Krásy v Umění, atd…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 09:01
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Semi, já vím, že může být i falešná svoboda. Pocit, kdy si člověk připadá volný, že ničemu nepodléhá, a přitom upadá do otroctví - třeba, křesťansky řečeno, otroctví hříchu. Dnes je takových otroctví mnoho, a většina z nich se zároveň snaží v člověku ten pocit probudit: jsi svobodný, volný, svůj. Ale o tom teď nemluvím.
Mluvím o postoji víry. Jak bojovat s hříchem. A tady je často účinnější odkázat se na svobodu víry. Volím příklad úmyslně všední. Začínající křesťan se chce zbavit kouření. To je ten jeho nejzjevnější hřích! Na ten on se soustředí. Trápí se každým selháním každou cigaretou, že nedovede být věrný svému Pánu. A v Bibli čte, že jeho tělo je chrámem DS, a on ho teď špiní cigaretovým kouřem. Tady zvyšování vědomí závažnosti fakt nepomůže. - Jsi svobodný. Neorientuj se tak na toho Zlého, který tě pokouší a zahrává si s tebou. Nenech se jím uhranout a vyčerpat. Obrať se ke svému Bohu, který tě má rád už teď, jako kuřáka. A který ti třeba dá postupně sílu, aby ses jiných závislostí zbavil. Anebo ti tu kuřackou nechá jako "osten v těle", abys stále věděl o své slabosti a odkázanosti na něj, nepovyšoval se.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 09:41
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

V textu dole o "půjčování z budoucnosti" jsem zapomněl na Nikotin…
Ten pomáhá v soustředění… Pak se po hodině bez toho nemůžete soustředit…
Kouřím, párkrát jsem s tím přestal, ale zase začal… Je čím dál těžší s tím přestávat (protože se tomu cévy a mozek přizpůsobí a jsou pak problémy s tlakem a se srdcem - to si pak jdu třeba zakouřit, aby mě teď nebolelo u srdce a v krku, a je to asi 10x vyšší dávka vitamínu B3, než je přirozené, jenže si na to mozek zvykne…), a je čím dál jednodušší do toho znovu spadnout, když se s tím přestává opakovaně… Fakt blbej okov, a asi na to brzy umřu… Aspoň 50 abych se dožil, uvidíme… Nejlepší je s tím nezačínat, zejména když s tím jednou přestanete, a čím dříve s tím přestanete, tím lépe, protože jinak to je postupně horší a horší…
Ale myslím, že kouření je závažný hřích teprve když tím škodíte druhým, smradem nebo špatným příkladem… (Když tím neškodíte druhým, tak je to jenom okov…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 09:48
Předmět: Re: Kouření

A ovšem, Kouření je Špína… Takže to člověku pomáhá snášet žít ve Špíně… Takže pak člověk žije ve Špíně…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 15:52
Předmět: Re: Kouření

Špína. Že to špiní plíce, možná. Jinak je to prostředek na otupení základní životní neurózy, nervozity. Jako mnoho dalších. Každý to dělá jinak. Vy k tomu máte své spiklenecké teorie, já o svých způsobech explicitně nepíšu. (A jsem nekuřák.)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 17:18
Předmět: Re: Kouření

S kouřením nemám "spikleneckou teorii", leda možná že to je Kolektivní Karma za vyhubení Indiánů? (a ovšem ti, co vám prodávají tabák a čokoládu, vám pak prodávají léky na rakovinu a diabetes, je to jejich "business model"… akorát tohle aplikovat na děti s očkováním zvyšujícím obrat léků na alergie je hyenismus, i protože tabák a čokoládu si můžete nevybrat…)
Když nekouříte, nevíte, jak všelijak to špiní… To nejsou jenom plíce, to je i pusa, a nos, a cévy atd a ovšem ta špína z kouření pak různými póry z těla vychází, takže to špiní i nohy, a místnosti, záclony, stoly pokud kouříte vevnitř, což nedělám… Takže pak necítíte smrad, ve kterém žijete (mám doma obvykle tak 7 a teď 12 koček, a neuklízím zrovna každý týden), zvyknete si, a jste obecně víc tolerantní ke špíně všelijaké, na sobě i na svém okolí, třeba tím, jak to zahlení sliznice… Viz bezdomovci, kdyby jim to stát nezdražil neúnosně, kouřili by asi většinou, protože žijou ve špíně a lépe to pak snáší, když míň cítí… Ale viz i různí dělníci nebo lidi v hospodě, i těm třeba zahleněná sliznice pomáhá necítit…
A ovšem kromě nervozity, pomáhá to k soustředění, pro mě to jsou pravidelné 3 minuty meditace po hodině sezení u počítače. A zhluboka se nadechnu a okysličím plíce, když jinak vsedě moc nedýchám… (k tomu soustředění - jednak zaměstnáte ruce a tělo něčím, co dělá automaticky, což uvolní mozek k jiné činnosti, jednak to zužuje cévy a dodává niacin, jenže když si na tu dávku zvyknete, tak to pak bez toho moc nejde, co by jinak šlo načisto…)
Je takový známý koan, že jestli se smí při meditování kouřit - to rozhodně ne. Jestli se dá při kouření meditovat, to ano…
Jak jsem psal, rozhodně to nikomu nedoporučuju. Ale není to tak černo-bílé, jak se to dnes líčí… A pokud k tomu chcete Biblický argument, tak viz Mt15:11 (duši kazí ne to, co do člověka vchází, ale to, co z něj vychází), a i to vysvětluje, proč jsem říkal, že hřích to je teprve, když tím kazíte ostatní, jinak je to vaše "blbost", že se kazíte a půjčujete si čas na mikro-meditace z času na konci života…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 17:21
Předmět: Re: Kouření

Nenapsal jsem, že to, co píšete o kouření, je "spiklenecká teorie". Ale že se spiklenckými teoriemi podle mého mínění ohlupujete stejně, jako kuřák cigaretami.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 09:21
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

K tomu "půjčování z budoucnosti"…
Tady výše třeba že mladá holka "si to rozdává s mladíky". To se používá obvykle ve smyslu "zápasí", tady to byl eufemismus… Ale i doslova, rozdala jim to, co měla přinést až do Manželství, svou počestnost… Vybrala si trochu lásky a radosti hned, a ztratí tím obvykle schopnost opravdu milovat a spoustu radosti v Rodině…
Třeba Alkohol lidé používají, aby se uvolnili od stresů a pobavili se… Jenže si tím přivádějí větší stresy v budoucnosti a ztrácejí schopnost se bavit střízlivě…
Třeba Konopí zostřuje vnímání a prohlubuje myšlení na chvíli, ale jak je ten svět "barevnější", tak vám postupně zešedne, protože na střízlivo už to není ono, a to myšlení se obvykle postupně dost zauzluje a také už to není ono…
Třeba Filmy přináší emocionální zážitky, čím dál silnější, protože ty lidi jsou čím dál tupější a potřebují čím dál větší vzrušení ve filmu, takže ten obyčejný svět je čím dál šedější a obyčejnější, jenže tu obyčejnou pokojnou krásu už nejste schopni vnímat, nevzrušuje to dost…
Uctívání různých Démonů místo Boha a toho, co je Svaté, ty lidi postupně vede do čím dál horších znesvěcení…
Ta "Svoboda" a různé jiné Požitky, získané za pomocí různých "Berliček", postupně způsobují, že člověk už bez těch "Berliček" zapomene chodit normálně a naopak tu skutečnou Svobodu ztratí…
Víte, lidi, co se baví a žijí přirozeně, bez emočních Excesů, jsou schopní se celoživotně radovat z drobností…
Takže když jim řeknete - klidně si Užívejte, stačí když budete "Věřit"… Tak to není Pravda, oni se tou "Svobodou" a příliš silnými "Zážitky" postupně vypalují a znecitlivují a mají tu pak Peklo na Zemi… Víte, tohle Peklo je ze začátku Vzrušující, ale postupně to Drásá a Spaluje…
Kdežto když si vyberou Zdrženlivost, mohou tu mít Ráj na Zemi, a ten je Mírný a Příjemný, někdy i Pracný, není Vzrušující, nebo jen občas tak akorát…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 09:49
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Semi, možná je vám bližší asketismus, třeba ho fakt i žijete. (Narozdíl od takového JP, který o přísnosti mluví, a pak tu občas napíše, že sám občas upadne, asi by tu přiznal, že on na porno taky kouká, ale je zásadně proti.) A asketismuus je jiná poloha i u Pavla samého, jen o kapitolu dále. "Nutím své tělo ke kázni", 1K 9, 27. Je to asi otázka pastorační či kazatelské citlivosti, komu doporučit přísnost, a komu svobodu od soustředění na hřích.
Když píšete: "Když jim řeknete - klidně si Užívejte, stačí když budete Věřit", tak tím mou pozici parodujete. Míněno je to takto: "Když budete Věřit, dá vám to jiný náhled i na Užívání si."
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 14:28
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

K tomu "když budete věřit" - to je obecně výtka proti Sola Fidei v Protestantismu…
Ještě k tomu další ukázky:
Porno vám sebere schopnost mít dobrý sex a asi i lásku.
Psychofarmaka na léčbu různých následků stresů a depresí vás přivedou do ještě větších stresů a depresí, když si tím zaplácnete Příznaky a neléčíte Příčinu, tak ta se obvykle pak zhoršuje, to je i se Zdravím obecně… Něco se lépe smyje pláčem, než zadusí práškama…
Když jíte moc sladkostí, dostanete Cukrovku (i když to má víc možných příčin), na kterou lepší než Insulin je přiměřená dieta skoro bez sladkostí… A ovšem když jíte krávy a vepře a nespalujete dost tuků fyzickou prací, tak ony se ty živočišné tuky ukládají pod kůží, nakonec je z vás třeba i z větší poloviny váhy hovězí vepř… (je potřeba přizpůsobit příjem energie výdaji…)
A když máte Závist toho, co má soused, tak pak nemáte radost ze svých vlastních Drobností…
Třeba proč je na Západě zejména v USA epidemie užívání psychofarmak antidepresiv, a víc u žen než u mužů? Je to Feminismem, protože Ženy jsou v Rodině mnohem šťastnější, než když se ženou za Kariérou, a pak mají Společenskou Roli, na kterou nestačí, a vnitřně je to sžírá, i když si to vědomě snaží nepřipouštět…
A já nestraším nějakým virtuálním peklem po smrti, ale tady více či méně Peklo na Zemi, co se stává ze života těm, co to přehánějí s užíváním si…
Tohle je Pragmatické Varování - ono to totiž mladým lidem nedochází včas… Dřív je v Mravech udržovala Církev a pak třeba Konzervativní Společnost - i za Socialismu, a když tahle role dnes mizí, tak lidé padají do těchto pastí a dojde jim, o co přicházejí, až delší dobu poté, kdy o to přišli, někdy jim to ani nedojde, proč o to vlastně přišli nebo že jim něco chybí…
Přiměřeně si občas něco užít asi není problém, ale zvyknout si na užívání si většinou vede k závislosti a ke zevšednění všedního…

Nevím, jestli jsem asketický, asi tak středně…
Ale žiju tu na vesnici, kromě normálních vesničanů, co jsou u televize nebo v hospodě, tu žijí mí přátelé, nebudu říkat jaká je to skupina, kteří jsou zvláštní tím, že žijí čistě a přirozeně, a jsou fakt docela šťastní, a mně je líto, že spousta "normálních" lidí o tuhle pohodu přišli, protože jim to nikdo nevysvětlil včas… (on když je člověk mladý, tak mu to nedochází, a když je pak starší, tak je leckdy pozdě bycha honit…)
(a ovšem já k nim patřím spíše okrajově, a spíš vidím, o co jsou čistší a šťastnější než já, třeba když mají pohodové rodiny, nebo že se nestarají o problémy ve Světě…)
A ovšem nikdo z nich nemá televizi, a když mají počítač, tak si s ním nehrají děti, ty mají dřevěné hračky a jsou tu na venkově živá zvířata… A nikdo tu nepije alkohol, a výborně a přirozeně se baví i při oslavách i bez toho… Takže já tu vídám, že to jde, a že je to pro lidi nakonec lepší, a o kolik jsou ti čistí lidé šťastnější a pohodovější…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 05. 2021 15:03
Předmět: Re: Olympiáda v Londýně

Semi, s první částí vašeho psaní, kdybych ubral volume (a majuskulí), tentokrát souhlasím. (Snad jen s tím vašim stálým, že církev má být konzervativním strážcem morálky, ne.)- A to, jak píšete o spokojenosti vašich přátel, je vysloveně pěkné.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 25. 05. 2021 08:38
Předmět: CovFeFe

(To já takhle brzy nevstávám, já takhle pozdě chodím spát…)
Zj16:15 a jinde - "aj, přicházím jako zloděj…"
Myslím, že jsem dneska ukradl CovFeFe… (Nebo si to ještě rozmyslím, až se vyspím…)
Tedy že "Covid" pojmenovali jako pomstu Trumpovi… Nebo se tím nechali inspirovat…? CovFeFe je nyní "Covid Ferrum Ferritin"…
Zřejmě (10% pravděpodobnost) to dalo jméno Covidu a těm vakcínám… (ten se původně jmenoval jinak… a ovšem to jméno má význam i v hebrejštině: "způsobující zátěž" nebo "způsobující slávu")
Ty mRNA vakcíny - Znamení Šelmy, pokud nejsou placebo, což je asi prý 60%, zřejmě způsobují, že se v těle začnou stavět železné krystaly z něčeho jako Ferritin, sežere to železo (ferrum) z Hemoglobinu a červené krvinky jsou, inu, sežrané a zkroucené, a krev znečištěná nano-částicemi… https://rense.com/general96/shocking-live-blood-analysis-after-vax.php To hned nebolí, to se projeví časem… Drží na tom očkovaném rameni magnet (pokud to nebylo placebo) https://www.youtube.com/watch?v=jazZkKQtGS4 , a zřejmě to bude reagovat na elektro-magnetické záření, takže když se do toho pustí ta správná frekvence, tak to jako anténa přijme a tělo spálí elektrickým šokem?? (Nevím, to jenom odhaduji jako Fyzik… Zřejmě ty 5G vysílače na to použijí…?) A když se na tom rameni ten magnet nechá pár dní, tak to ty železné kousky vytahuje skrz kůži ven https://www.bitchute.com/video/tG6LBCRPl3Bw/ , to bude zřejmě popisovat ten verš Zj16:2 ("vředy škodlivé a zlé") …?
Vědecký popis těchto technologií viz https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190925083802.htm - není to sci-fi…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 31. 05. 2021 14:34
Předmět: Re: CovFeFe

Video jazZkKQtGS4 bylo z ďábelské Youtube smazáno, ale delší verze je k dispozici na necenzurovaných platformách, třeba https://brandnewtube.com/watch/the-covid-vaccine-magnet-challenge-the-highwire_cgNqUrytTi1f36e.html
Ten starší "vědecký popis" uvádí velikost těch nano-krystalů až 45 mikrometrů, čemuž odpovídá vlnová délka 6.6621 THz… Nevím, jakou velikost mají ty skutečně použité… V tom vědeckém popisu to bylo takové mírně skryté "virtue signalling" pro satanisty…
A k tomu BBC, jedna ze dvou nejvíce lhářských televizí světa (což jsou CNN a BBC), v reakci na šíření těch zpráv o magnetech vydala jednak "debunk", že to s tím magnetismem prý není pravda, snad protože to není uvedené v příbalovém letáku, a zároveň vydali článek, kde lotři z NHS (britská zdravotní služba) volají po zakázání magnetů, protože by je prý mohly děti spolknout… https://www.bitchute.com/video/7hZSo8KaoNGt/
Zřejmě to je technologie nazývaná SPION (super-paramagnetic iron oxide nanoparticles) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24715289/ ? Ale není to uvedené na příbalovém letáku, pokud na něm vůbec něco je uvedené a není tam jen prázdný list papíru, což někdy bývá… Oni to s těmi Fašistickými Experimenty na lidech bez Informovaného Souhlasu v rozporu s Norimberským Kódem dost přehánějí… Ovšem spíš než nezákonné testování na lidech to je pokus o genocidu, to uvidíme za čas…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 31. 05. 2021 14:37
Předmět: Re: CovFeFe (oprava)

Místo "vlnová délka" tam mělo být "frekvence" …
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 31. 05. 2021 16:04
Předmět: Re: CovFeFe

Léky při schvalování musí procházet složitým procesem ověřování. - Ten, kdo je zpochybňuje, může napsat cokoliv, může jakémukoliv účinku dát jakýkoliv výklad. Buď máte základní důvěru ve vědu, zde v medicínu, nebo za vším můžete vidět spiknutí.
Místo vpichu injekce vakcíny možná prokazuje nějaký magnetismus. Ano, i lidské tělo má svůj magnetismus, biologické procesy vytvářejí magnetické pole. Zde je silně narušen imunitní obal těla kvůli tvorbě protilátek, dokonce bych i sám očekával, že to s magnetismem těla má hodně co dělat. Nic tajemného na tom nevidím. A nebudu se k tématu dále vyjadřovat.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 31. 05. 2021 20:59
Předmět: Re: CovFeFe

Očkovat se budu buďto Sputnikem nebo vůbec.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 31. 05. 2021 21:04
Předmět: Re: CovFeFe

Ano, tak tohle je zase jiný způsob, jak bušit do racionality. Vy tu nějak závodíte nebo co?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 02. 06. 2021 04:53
Předmět: Re: CovFeFe

Ten "proces ověřování" vakcín je obvykle naprostá fraška… (viděl jsem jich pár na videu, jak se to schvaluje v USA… Velká část FDA a CDC jsou bývalí zaměstnanci Farmaceutických firem… Extrémní korupce v očkování, a spousta utrpení dětí, vyvolávaného záměrně pro Profit Farmaceutů… To není jenom profit z vakcín, ale i z léků na Alergie a Auto-imunitní poruchy, které záměrně vyvolávají - protože kdyby to byl jen omyl, tak už by to dávno napravili…)
Základní důvěra ve vědu a medicínu…? Tohle ale není "Věda", tohle je Cenzura, Šarlatánství, Korupce, Vydírání a Pomluvy. A mnoho lékařů a vědců si na to už stěžuje… Součástí "Vědy" není umlčování oponentů!
Lidské tělo nemá přirozeně takový magnetismus, aby vám držel na těle magnet, a aby když si tam ten magnet necháte dva dny, aby to vytáhlo železnou "špínu" na povrch…! A jiné vakcíny to nedělají, tohle je Genetická Mutace…
Nevytváří to (jen) protilátky, to je jejich Propaganda a Omyl… Ten spike-protein sám o sobě škodí kardio-vaskulárnímu systému, mozku, srdci, játrům, vaječníkům. A šíří se to v celém těle, narozdíl od Propagandy, kterou tvrdili v Médiích, že to prý zůstane jen v tom svalu, kam to píchnou…
Teď včera nebo předevčírem nějaký lékař, zastánce vakcinace, v Izraelském rozhlase přiznal, že to byl velký omyl tohle očkovat:
A odkazuje se na tuhle Japonskou vědeckou práci: https://www.pmda.go.jp/drugs/2021/P20210212001/672212000_30300AMX00231_I100_1.pdf Ta je zajímavá tím, že od stránky 11 jsou anglické tabulky, ze kterých vyplývá, že to Pfizer od začátku věděl, protože se tam odkazují na jejich vlastní výzkumy… Takže to není Omyl, je to schválně a věděli to předem…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 02. 06. 2021 06:17
Předmět: Re: CovFeFe

K tomu oprava: zřejmě to nebyl Izraelský rozhlas, ale Kanadský…?
Zajímavá je na tom i sekce "Vicious Smear Campaign", kde píše: “Such are the times that an academic public servant can no longer answer people’s legitimate questions with honesty and based on science without fear of being harassed and intimidated,” Brindle wrote …
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 02. 06. 2021 07:46
Předmět: Re: CovFeFe

Na tyto věci se budu popřípadě ptát lékařů a imunologů, ne nějakých zjevně vyšinutých grafomanů z internetu, s nulovou kvalifikací. Zdraví máme já a moji blízcí jenom jedno a rozhodně si ho nevážíme tak málo, abychom sebeméně zohledňovali konspirační neodborné plky jakéhosi Semiho, Janči a tak podobně. Pěkný den.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 02. 06. 2021 17:45
Předmět: Re: CovFeFe

Inu, ten článek, na který se odkazuji v příspěvku výše, je rozbor rozhovoru lékaře imunologa, jednoho z velmi mnoha, kteří varují…
Já jsem to jenom vyhrabal a pronesl skrz Cenzuru do Českého fóra z Amerických křesťanských novin…
Vy k tomu máte jen osobní urážky a hloupé plky a fráze na diskreditaci oponenta místo argumentů a na oblbování budoucích obětí téhle genocidy…
Tož se zeptejte Lékařů a Imunologů, ale ne Televize a ZOG Vlády…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 10. 06. 2021 07:01
Předmět: Re: CovFeFe

Tak pro úplnost k tomu dodám, že když jste tu vymazali příspěvky #17945 - #17965 včetně, původně jsem myslel, že jste smazali celé to vlákno, pak jsem myslel, že jste mi smazali příspěvek "Teologie a Religionistika" a něco okolo, ale měli jste smůlu, že k tomu příspěvku Bůh napsal, že Lžu, a tedy to bylo potřeba vysvětlit, co tam bylo špatně… (vysvětlil jsem to (asi) v jiném vlákně v #17975 a #17987 …)
A mám zálohy nejen z celého vlákna za každý příspěvek, co sem pošlu, ale také mám zálohy za skoro každé zmáčknutí tlačítka "Náhled", jak se ten text postupně vyvíjí… (Teoreticky mohu dokázat, že jsem tu s nimi nemanipuloval, pomocí "čtvrtého času", což je IT pojem, který ani většina ajťáků nezná… Ale ty vám nedám, tyhle katalogy jsou velké soubory, je to tu kdyžtak k prohlédnutí u mě doma… A nejen to ukládám, ale dělám i print-screeny, jak se to postupně vyvíjí, ale jen ze svých příspěvků…) Ale udělal jsem chybu, že jsem si to neuložil někam k nestranné třetí straně, třeba do archive.org … Jenže tam nejde stejnou stránku ukládat opakovaně znovu (nejvíc asi čtyřikrát)…
Podle toho, jak se pan L.C. rozčiloval (v jiném vlákně, #17979), že to nejde smazat, si myslím, že si to smazání zřejmě vyžádal on? Což samozřejmě nemohu vědět jistě, ale vypadá to tak…
(Pro úplnost k tomu dodám, že jsem také požádal o opravu prvního příspěvku a odebrání své privátní emailové adresy, protože jsem ji tam zadal omylem po zvyku z WordPress… Děkuji…)
Když ty své náhledy zkompiluji, tak u všech smazaných příspěvků je červeně "Administrátorem odstraněno", aby to bylo obzvlášť vypíchnuté… Jako třeba u trefné poznámky Martina o Ugandě, které bych si jinak ani nevšiml… (To chápu, že leckterým Farizeům tyhle názory Prostého Lidu vadí…)
Ale nyní vidím, že jste to vlákno smazali "jen" od příspěvku, kde si pan Polák stěžoval na negativní účinky z vakcíny "Biontech", asi myslel "Pfizer"… To by mě zajímalo, kdo si to vyžádal, jestli na vás třeba dělal nátlak někdo další?? (Je mi jasné, že se to nedozvím…) Tohle se zejména nemá zatajovat, když někdo férově varuje !
(Já jen doufám, že jste to nesmazali proto, že by se panu Polákovi něco stalo, co zatím nevím… Těch, co na to zemřeli, jsou zatím tisíce, ale leckde vědci a lékaři varují, že postupem času to budou miliony, někteří pesimisté tvrdí, že na to do roka nebo dvou zemřou všichni ti očkovaní… Což je těžko vyloučit a Princip Předběžné Opatrnosti vždy velí v takových případech počkat, jak dopadnou testy dlouhodobých účinků, které u těchto vakcín teprve probíhají do roku 2022… Třeba jak dopadnou v nejbližší chřipkové sezoně, když většina těch vakcín předtím zesilovala účinky běžných koronavirů?)
Ještě k té vakcíně Pfizer - jmenovala se "Tozinameran", což má víc možných významů v hebrejštině, ale nejpravděpodobnější je "Idolatrické Smilstvo Gomory", a přejmenovali ji na "Comirnaty", což má také víc možných významů v hebrejštině, a nejpravděpodobnější mi přišlo "rozlomení idolatrických kněží"… viz moje poznámky https://christiansfortruth.com/facebook-will-no-longer-censor-claims-covid-virus-was-created-in-wuhan-lab-because-its-not-true/#comment-57759 a následující, zejména tam #comment-58141 , protože to je dost zásadní věc…
(A klidně si to tu můžete zase smazat, je to zase zálohované, teď doufejme lépe… Víte, do Fóra to mimo jiné píšu proto, abych měl nezávislé svědectví, že a kdy jsem to psal, někde, kde to nemohu měnit… A je to potřeba archivovat zřejmě i u třetí strany, aby nešel dělat nátlak na web-admina, ať to svědectví změní…)
(A také to píšu do Fóra proto, že to píšu vždycky někomu, byť s vědomím, že si to pak přečtou třeba i další, a protože potřebuji alespoň minimální oponenturu, i kdyby jen vidět, co vás rozčiluje a jak… Škoda, že tu kromě pana A.W. není další, který by se mnou nesouhlasil lépe… Kvalitní nesouhlas mi pomáhá…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 10. 06. 2021 07:16
Předmět: Re: CovFeFe

A k tomu tedy, že nyní je to tohle vlákno v současném stavu v https://archive.is/rViuw , protože do web . archive . org mi to uložit nešlo, protože už tam je starší verze a web-old měl timeout…
(Což není proti vám, ale aby vás nikdo nemusel chtít nutit to tu měnit…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 10. 06. 2021 23:46
Předmět: Re: CovFeFe

A k tomu ještě…
Když jsem psal ten příspěvek "Teologie a Religionistika", Bůh k tomu připsal něco na Slunci, bohužel jste smazali ten příspěvek a pak by zůstala jen ta připomínka na Slunci, kterou nesmažete, to je archivované kvalitně… (Že to pořád připomínám?)
Ony ty nápisy nejsou jisté, buďto tam bylo "Semi Lied", to jsem zkoušel vysvětlit, v čem mohl být omyl, vědomě nelžu, ale nejsem neomylný, nebo tam stejně pravděpodobně bylo "Semi Died", ale evidentně ještě žiju, ale je dost možné, že tam bylo "Semi, JP Died"… (Což také ukazuje, že to moje čtení těch nápisů na Slunci není jisté… Když něco nepochopím, třeba co všechno je tam součást nápisu, tak to třeba vynechám… Třeba v tomhle případě ty písmena JP tam jsou dost velká pod tím a kdybych je tam neočekával, tak jsem si jich nevšiml, že to nejsou obyčejné šmouhy… Jenže mě napadlo, jestli tam náhodou nebylo někde okolo JP, když jste ho tu pár hodin po tom vymazali a už se neozval, a ono to tam bylo…)
Mám teď obavy o pana Poláka… Bylo by to možné, zemřelo zatím přes deset tisíc Evropanů (oficiálně, a k tomu plus ty nenahlášené případy), a k tomu statisíce závažných následků, nevím jak moc závažných…
Víte, leckterá ta očkování, i ta dřívější, zabíjejí a zmrzačují děti, ne všechny ale jen některé ale víc než málo, a ti, kteří pomlouvají varující, jsou de-facto spoluviníci, i když jim to nedochází… Kdybyste se tu všichni neshodli, že jsem prý "blázen", mohl mi pan Polák víc věřit, když jsem ho tu, ale až někdy po první dávce, varoval… (podle datumů, minus 28 dní) To je ale jen jeden exemplární případ z mnoha dalších…
Mám z toho špatné svědomí, že jsem i ty další lidi okolo nedokázal varovat včas… (A nevěděl jsem, že už i tady očkují i mladší lidi, televizi nesleduju…) Ale zřejmě to nešlo je varovat, a kolektivně jsme se snažili dost, na to by byl potřeba řádově větší "kolektiv" protestujících, aby se s tím dalo něco víc dělat…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 08:29
Předmět: Re: CovFeFe

V Británii teď strmě, skoro apokalypticky stoupl počet nákaz indickou mutací. Kosí hlavně nenaočkované z mladší generace, ty, kdo považovali očkování za zbytečné.
Hlupáci jako vy vymřou, takový je zákon přírody.
xxx
Potřebuji dnes spáchat aspoň jeden dobrý skutek, plním totiž modrý život. A tak vám zkusím vysvětlit, i když to vůbec k ničemu nebude, proč to dnes mají proroci jako vy (a jako Polák a jako Janča) tak těžké. Dokonce i kdybyste ze svého projevování eliminoval ohlušující, nepřehlédnutelné prvky duševní choroby, které jste tu sám i přiznal, ani tak byste nemohl uspět.
Proč? Za devatero horami a devatero řekami stálo město Královec a v něm kdysi žil filosof Immanuel Kant. A filosof Kant si uprostřed svého dlouhého života všiml, že dějiny filosofie a teologie před ním jsou plná děsně silných prohlášení a klidně i důmyslných systémů, kterým ale chybí jakékoli založení. Že myšlení před Kantem prostě opakovaně a nastokrát rozdílně prohlašovalo, že se světem a s vesmírem je to tak nebo onak. Anaximandros říká, že vesmír je v podstatě voda, Anaximenes, že vzduch, Hérakleitos říká, že svět je pohyb věcí, proud, sv. Augustin tvrdí, že je stvořený nevyzpytatelným Bohem, který v dějinách spásy ukazuje svou hroznou (Starý zákon) i milostivou (Nový zákon) tvář, jsou tu spory realistů s nominalisty ve středověku a Leibnizova teorie monád chvíli před Kantem. Jenomže žádný z těchto náhledů, že svět je takový nebo makový, nemá zvládnutou základní legitimizační rovinu: Jak mohu tvrdit o něčem tak přesahujícím, jako je svět, vesmír, jak mohu tvrdit věci, které tvrdím? Jak to o světě mohu vědět, jak to o světě mohu vypovídat? Jak to, že se všichni před prorokem (filosofem) mýlili nebo tonuli v nevědění a teprve prorok (filosof) zástupům ukázal Pravdu, kterou ale brzy jiný prorok nebo filosof zase zamítl? Filosofové a proroci před Kantem to dokázali jen jakýmisi pozorováními, spekulacemi a svévolnými zobecňováními. Ale takových, kteří tvrdí, že o světě a o tom, jak to s vesmírem je, něco vědí, že vědí, jak to je, těch bývá za pětník tucet a komicky si navzájem odporují. Prorocké vědomí, nějaké suverénní zvěstování, jak to se světem je, nemá pro nikoho dalšího sebemenší cenu, nejde ukázat, proč je možné takovému prorokovi věřit, kromě toho, že nás on sám vemlouvavě přesvědčuje o své vědoucnosti a výtečnosti. A to je dost málo, každý z nás si vzpomene na podobné sebevědomé proroky, kteří mleli různé suverénní nesmysly, nenáviděli a posílali do pekel jiné proroky, ale žádné pořádné vykázání toho, proč jsou věci tak a ne jinak, a proč jsou takto zřejmé jim a nejsou zřejmé ostatním, nenabízejí. Vaše šprky o antisemitských vzkazech Boha psaných na slunci může, P. A. Semi, řešit nanejvýš ošetřující lékař v Brně-Bohunicích, jinde se na to nebudou namáhat ani vykašlat. To, co se od Kanta zohledňuje zásadně a čím končí stará doba a začíná osvícenství, z jehož darů a milosti žijeme dodnes, je položení zásadních legitimizačních otázek: než se začneme vašimi plky vůbec zabývat, P. A. Semi, zajímá nás, kdo jsi; co je zač tvé vědomí; jak můžeš vědět to, co říkáš; jak to můžeš založit; proč tyto věci jsou utajené ostatním a zjevné vám; jaký je váš poznávací aparát? Že něco napsal americký přiboudlý serever XY, nemá přece velkou relevanci - dnes je na internetu možné napsat a publikovat cokoli, vy jste toho jedním z důkazů. Neexistuje dnes taková pitomost, aby se nenašel server, který o ní bude pozitivně psát. Nějaké víceméně podobné věci najdeme v Kantově Kritice čistého rozumu, 1. vydání Královec 1781.
Takže z otázek po obsahu proroctví se od Kantových dob v zásadě přesouváme k tematizaci prorockého vědomí. A tento přesun hlediska pro vás nemůže dopadnout jinak než krajně nelichotivě, P. A. Semi. Posuďte sám, ve svém světlejším okamžiku, co si tak asi někdo úplně neutrální, náhodný kolemjdoucí, může vzít z vašich slintů. Zaprvé jsou abnormálně dlouhé, za druhé používají naprosto nestandardní, přiboudlý jazyk, evidentně je napsal někdo, kdo není schopen autenticky komunikovat, zatřetí jsou plné vyhrocené negace a nenávisti ke všemu, co jde mimo vaše prorocké hromování (především proti židům, kterým neváháte přát likvidaci jejich nejen religiozity, ale i jejich fyzického života), začtvrté plné infantilního narcismu ve stylu "já hlásám vám! poklekněte před zjevenou pravdou", zapáté vykazují truchlivou informační negramotnost, zašesté komickou dychtivost po mystériích a proroctvích (číselné a hebrejské symboly, které tu vyjevuje někdo ryze svévolný, kdo hebrejsky apod. vůbec nerozumí). Nepředstavuje žádný závratný duševní výkon vidět, že jste psychiatrický případ, jehož weby a zvěsti by zasloužil číst jedině váš ošetřující lékařský personál. Bude dobře, když začnete pečlivěji řešit vaše psychické zdraví nebo aspoň elementární fungování, P. A. Semi, než vás budou řešit benga. (Ne tedy že byste byl jediný na evangnetu, komu se patří povědět tento závěr.) Představujete nejnižší stadium proroka a dogmatika, někoho, kdo suverénně ví, jak věci jsou: psychicky nemocnou bytost. Známe i vyšší stadia proroků a dogmatiků - duševně zdraví suveréni, ti, kteří neznají filosofii a ukázněné myšlení a nemají žádné myšlenkové nástroje k sebekritičnosti, pak manipulátoři, ti, kteří chtějí socioekonomicky a statusově žít z "nezpochybnitelných pravd", kterými se tváří disponovat a tak dál. Immanuel Kant nás ale, bohužel pro vaši prorockou živnost, už před 250 lety "probudil z dogmatického spánku".
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 09:38
Předmět: Re: CovFeFe

LC, souhlasím s tím, co jste napsal Semimu. Nesouhlasím s hodnocením Kanta. Ani on se k žádné evidentnosti svých závěru podle mého nedopracoval. A jedním z těch, kdo ho podle mého dobře zpochybnili, byl Nietzsche, v jehož spisech je zase mnoho kvaziproroctví.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 09:52
Předmět: Re: CovFeFe

Odkazem Kanta ale nebyla evidentnost závěrů, ale naopak zjištění, že tvrdou evidentnost pojmů a tvrzení způsobem, jakými ji požadují dogmatikové, doložit nemůžeme. Lze pak nabídnout různé důvodové analýzy, takové, ve kterých hraje zásadní roli poznávající vědomí a jeho hledání pravdy, nikoli naivní postulování světa, jak (prý) je ("protože proto"). Další hledání pravdivých závěrů (vždy zcela provizorních, také dosti relativních, fragmentárních) se musí napříště odehrávat na poli reflexe vědomí, které si konstruuje různé obrazy, symboly, mřížky, schémata, metody, aby pomocí nich aspoň něco uchopilo. Jako když australský domorodec hodí do buše svůj bumerang a ten mu třeba něco přinese, tak i vědomí hází své více nebo méně plodné koncepty do nerozlišitelnosti a ty mu pak přinesou nějakou více nebo méně zdařilou reflexi. Věda znamená tedy velmi dokonalý a důmyslný způsob orientace ve světě, který však také není absolutní, také se jedná o svým způsobem provizorium, příslib, neváhám hovořit přímo o "hře", hravosti. Objevuje se také netušený prostor pro víru, která si ale nehraje na protivníka vědy nebo její náhražku, ale zakládá se právě na nejistotě všeho. Viz Kantův výrok, že vyvrátil důkazy Boží existence, aby poskytl prostor víře. Krásně protestantské: Víru nejde opřít o vědu ani o data světa. Víra sídlí někde, kam věda tohoto světa nejde a nemůže. Věda víru nepotvrzuje, ale ani ji nemůže popřít.
Tohle všechno ovšem odkazuje na rozvíjení původních podnětů Kanta v pozdějším novokantovství, Kant zde formuloval několik základních podnětů, bylo třeba v promýšlení pokračovat dále.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 10:12
Předmět: Re: CovFeFe

LC, také mně v Semiho psaní vadí to, co jste dobře vyjmenoval: prorocká domýšlivost, hanění židů, myšlenka, že on zná věrohodná média.
Ale u Kanta shledávám jako nedostatečné, že obraz světa vzniká v mřížkách vědomí. Je původ těchto mřížek ve vědomí - nebo ve světě? Podle mého je třeba fenomenologicky vyjít blíž ke světu. Píšu zkratkovitě, předpokládám, že vy víte, na kterou část dějin filosofie odkazuji. - A z toho mi vyplývá, že máme rozvíjet i vnímavost vůči znakům, které naše současná mřížka nepropouští. Asi proto jsem i vůči Semiho nápadům trochu tolerantnější.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 10:23
Předmět: Re: CovFeFe

To, od čeho bývá v našich filosoficky nepolíbených neněmeckých krajích ukvapeně hledána alternativa ke Kantovi, je při bližším nahlédnutí daleko výrazněji součástí interní post-kantovské diskuse. Včetně trefných Nietzscheho postřehů, rozvíjejících modus, že pozorovatel často zapomíná pojímat sebe jako součást svých pozorování a poznámek, do jaké míry zůstával Kant v zajetí různých neproblematizovaných osvícenských návyků, rekurzu k tělesnosti atd. A i ten fenomenologický proud přece zachovává všechny základní Kantova zadání, i když je důmyslně přeměňuje jako nějakou Rubikovu kostku.
Kantovec by vám ve zkratce odpověděl, že jaké má kdo mřížky, takový vidí svět. Ty mřížky vznikají z jeho potřeb. Tady se hodí buddhistický pojem "sámsára" - kdybych neměl žízeň, vůbec pro mě existence vody není otázkou, nevšimnu si vody. Až mám žízeň, vidím svět jako něco, co mi brání uchopit vodu, také jako něco, co naopak vede k vodě, hledám v něm cesty, které vedou k vodě.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 10:32
Předmět: Re: CovFeFe

Myslím, že si dost rozumíme. A nakolik lze z kola "mé poznání vyplývá z mých potřeb" vystoupit, to je otázka asi tak jemná, že ji zde probírat nechci.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 10:45
Předmět: Re: CovFeFe

Tahle záležitost se právě stýká s protestantským učením o prvotním hříchu. Jsem v zajetí svých potřeb, preferencí, svého egoismu. Takto žiju, naplňování mých potřeb (sobeckých) koreluje se mnou a mnozí z takto žijících současníků si ani nevšimnou, že je něco špatně. To je prvotní a z našich vlastních sil neřešitelný hřích nás všech.
Navštívení Boží do našich duší (evangelium) se odehrává úplně mimo tento řád plnění našich potřeb. Nevzniká z našich možností, z našeho naplňování potřeb: iniciativa je Boží. Jedná se o dar Boží, nenárokovaný, nenárokovatelný, zdarma daný, neodvoditelný od světa, jak je. Relativizuje naše žití uprostřed našich potřeb, přezáří je světlem, které nás vyvádí z neutěšenosti tohoto koloběhu kantovských symbolů, mřížek, rastrů, metod, mýtů. Setkání s Bohem se ale odehrává mimo viditelný a vykazatelný svět, jde o řád mimo tento svět a proto k němu věda stejně jako prostředky tohoto světa nemají co říct, nemají ho jak evidovat. Proto se nejde zlobit na vědu, že není "věřící" - nepatří to do jejího zadání ani do jejích možností (metod).
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 11:20
Předmět: Re: CovFeFe

Zajímavě šermujete frázemi a pojmy…
Z vaší "Teologie" bych rozporoval "zdarma daný". Bůh (nebo jeho Andělé atd…) vám nabízí možnosti, ale musíte si leccos odpracovat, nebo si to "navštívení" aspoň uvědomit… Nedostáváte hotová řešení zadarmo, to by vám neprospívalo…
K té poslední tezi - Vědci věřili Bludům, a posmívali se Věřícím, kteří znali Pravdu lépe… Ne ve všem, ale jen v tom zásadním…
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 11:34
Předmět: Re: CovFeFe

LC, to je právě ta jemnost, pro kterou jsem se zdráhal téma zde dále rozvíjet. Protože: kdy už to nastalo? Že přijímáme Boha tak, jak se nám dává - a nemluvíme o něm "jen" tak, jak to odpovídá našim potřebám, byť sebeduchovnějším? Řekneme třeba: už věříme. Ale stále: není to skrytý egoismus? I z těchto pochybností je cestou jen sola gratia.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 11:47
Předmět: Re: CovFeFe

I tato naše zkušenost setkání s Bohem ihned upadá do odcizujících způsobů - už jen jazykové vyjádření nebo vyznání odcizuje, setkání s Bohem přesahuje jazyk, neodehrává se v jazyku ani ve viditelném (1 K 2,9). Vedeme i spaseni stále život v nějakém smyslu odcizující, nedokonalý, přibližný, s nedokonalou přírodou a druhými a sebou. Vědomí o tom, že setkání s Bohem přesahuje, prosvětluje a vysvětluje viditelné pak nejde nikomu mimo nás přesvědčivě vyložit, natož demonstrovat. A samozřejmě i naše setkání s Bohem bývá záhy kontaminováno egoismem, naší špinavostí, nedokonalostí, únavou. Nevěřící svět se v této naší zkušenosti víry stejně nikdy nenajde, a ani nemůže, protože vírou nedisponujeme, ale jsme disponováni Bohem.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 11:59
Předmět: Re: CovFeFe

Ano, s tím taky souhlasím. Odíváte umně do filosofického jazyka myšlenku, která je mi blízká. Prosím o pochopení, že s tímto tématem, byť velmi zajímavým, už končím. Ze dvou důvodů: jak sám říkáte, tady píšeme jen slova, nedostatečná vždy, a navíc kontext tohohle fóra je dost dost nevlídný až nechutný, snadno bychom se dostali do podezření, že se tady jen předvádíme. A důvod druhý, pokorný: tohle téma vyžaduje nejen dobrou argumentaci, dobré logické rozlišování, ale i myšlenkovou disciplínu (mysl čistou), kterou nemám.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 12:47
Předmět: Re: CovFeFe

S tím vaším "setkvávání s Bohem" to spíš vypadá, jako prázdné fráze, ale musel bych si odpočinout, abych v tom našel chybu, kromě toho, že to je nic-neříkající a příliš obecné…
Asi se dá souhlasit, že v běžném životě z Duchovního světa spíš dostanete symboly, podobenství nebo sny, než slova… Ale někdy jsou ta slova třeba ve snu také podstatná…

snadno bychom se dostali do podezření, že se tady jen předvádíme
Myslím, že přesně k tomuto dojmu jsem před asi tak hodinou dospěl, viz #18008 dole …
Je to i zajímavé, jak během dvanácti minut od odpovědi vašeho partnera v diskusi, mínus čas než jste si jí všimnul a než jste to napsal, pochopíte, o čem psal, rozmyslel si to a zjistil, že je s tím možno souhlasit…
myšlenkovou disciplínu (mysl čistou), kterou nemám
Já jsem narozdíl od vás moc nespal, včera od 15 do 18, a dnes od 1:30 do 3:00, mínus usínání… (jindy spím trochu víc)
A mezitím jsem odnosil asi kubík dřeva a několik kubíků posekané trávy, a něco přečetl (asi 30 článků od drobností až po delší) a dokončil korekturu anglického překladu, který jsem načal, zrovna když bylo včera zatmění Slunce, takže jsem ho prošvihl… (ale stejně bylo jen částečné…) A další drobnosti… (ale jsem unavený a také už žvaním)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 06. 2021 13:18
Předmět: Re: CovFeFe

Holt internetová diskuse: snaha o hloubku je tu nutně směšná. Když si někdo obuje bagančata, podupe cokoliv.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 14:03
Předmět: Re: Internetová diskuse

Inu, já vám to nevyčítám… Třeba vy tu obvykle odpovídáte přibližně na úrovni, jakou má oponent, takže to až zas takové vybočení není… Ale pan L.C. je tu jako vyměněný… Fajn, je to lepší než jen urážet…
Ale je to tu v nevhodném kontextu… Asi vám ve své verzi vyměním "Předmět", když to není o CovFeFe a jen jste tam nechali spadnout, co tam bylo…
Víte, a s tím, že je prý všechno "nezasloužené"… Inu, vy jste si mě tu zasloužili tím, že tu máte funkční Fórum, což jinde nemají… Děkuji za příležitost… Škoda, že tu není víc diskutujících, bývalo by to zajímavější… (Jenže oni se nechali nahnat do prosklené "Cukrárny" jako je Fejzbuk, kde si ale nevšimli, jak jsou cenzurováni, že to podstatné jim tam uniká, a toho banálního tam je přehršel…)
A Fórum, narozdíl od diskuze pod Blogem, je demokratické v tom smyslu, že tu můžeme psát všichni na stejné úrovni, a pokud možno to necenzuruje "moderátor"… Masmédia a Blogy jsou Digitální Feudalismus… Tedy Masmédia s pouhou Konzumací je Informační Otroctví, a Blogger je jak nízká šlechta, která dovolí nevolníkům si žvatlat pod svým pódiem, ale nikoho na svou úroveň na své pódium stejně nepustí… (jinde jsem to vysvětloval podrobněji)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 20:48
Předmět: Re: Gish gallop

Když si ještě čtu tu stránku "Propaganda Techniques" https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_techniques a přemýšlím, co z toho nepoužili v televizích a masmédiích na propagandu Covid a protlačování Covid-vaxín, protože to použili skoro všechno (víc než polovinu tam zmíněných),
tak ale došel jsem tam k něčemu, co přesně vyjadřuje, o co jste se tu dnes pokusili tím crescendem off-topic filosofie (a minule o politice #17791 a následující) :
"Bombarding a political opponent with … complex questions in rapid fire during a debate to make the opponent appear to not know what they are talking about."
Víte, je to jedna z technik Propagandy, vedle dalších technik propagandy, které tu na mě L.C. používá obvykle (a A.W. jen z části): Bandwagon, Cherry Picking, Dysphemism, Half-truth, Slogans & Thought-terminating cliché (jako "konspirační teorie"), Labeling & Appeal to prejudice & Demonizing Enemy & Repetition & Smears (psychiatrické kecy), … (Nebo aspoň takhle nějak mi to obvykle připadá a bývá to nechutné…)
K tomu pojmu "Konspirační teorie", říkal jsem Zlé Kouzlo nebo Pavlovovský Reflex (to záleží, co z těch dvou vás méně uráží), ale také je to celkem přesně https://en.wikipedia.org/wiki/Thought-terminating_clich%C3%A9 - "Klišé na ukončení myšlení" o daném tématu…
πα½
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 12. 06. 2021 11:48
Předmět: Re: Gish gallop

jaký názor na očkování má CČE?
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 12. 06. 2021 20:55
Předmět: Re: Gish gallop

Nevím, nehledal jsem, ale předpokládám, že očkování doporučuje, ale jedině vakcíny ze západu samozřejmě.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 12. 06. 2021 21:07
Předmět: Re: Gish gallop

Samozřejmě ČCE má moc rozhodovat, jaké vakcíny budou v nabídce českého zdravotnictví, na synodní radě se vydává teologické prohlášení proti Sputniku a Sinopharmu a ve prospěch Pfizeru, Astry Zeneky a Moderny. Určitě to takhle nějak bude. :)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 13:45
Předmět: Re: filosofie...

Skoro to vypadá, jako byste to o "setkání s Bohem" odněkud opsal…
Taková poezie v próze, asi to leckteré knihy takhle píší, a více-méně je to dobré, že o tom lidé přemýšlejí… (Já se toho obvykle snažím vyvarovat, protože vím, s jakou vahou by to pak brali, a také nerozumím všemu, a různá vyznání jsou dobrá, i když se liší…)
K vaší poslední tezi "vírou nedisponujeme, ale jsme disponováni Bohem". To se mi zdá popírat Svobodu, kterou jsme od Boha dostali. Bůh vás nenutí, ale nabízí cesty, a obvykle podle toho, co si vyberete, takové pak také sklidíte důsledky. A někdy dostanete (třeba i za odměnu) nějaký trest, aby vás polepšil, třeba aby vás přiměl zpytovat svědomí. To vám často nedojde hned, co je vaší Duši opravdu prospěšné, i když to někdy bolí, třeba nějaká nemoc… (Protože vy to vidíte z blízka, ale Bůh a Duchovní Bytosti to mohou vidět z nadhledu a v delším plánu…)
Víte, ale ten Fatalismus, že my nic nezmůžeme a tedy ani nic nemusíme, mi nepřipadá prospěšný.
Na stránce bible.pialpha.cz , kde mám porovnávací překlady Bible, jsem v překladu ČSP-NS, který mám vedle nebo spolu s KB nejradši, ale opravil slovo "otrok" za "služebník", tak jak to má KB, protože v tom je rozdíl, a "otrok" tam rozhodně nepatří. Inu, měl byste se svým životem snažit Bohu a bližním sloužit, a nemůžete za to očekávat nějakou odměnu, nebo někdy třeba ale není to mzda a není na to nárok… Ale nejste nesvéprávný otrok, a Bohu i bližním sloužíte především dobrovolně, i když tedy leckdy asi může být leckdo "použit" k něčemu, já nevím… (Ale zodpovědnosti na naší úrovni vás to nezbavuje, na to se nelze vymlouvat, že jste jako byl použit třeba k nějaké špatnosti - to třeba jste spíš spletl?!)
Ale k tomu a k "Sola Fide" - vy byste se měli snažit o Dobro a Poctivost atd, v rámci svých možností… Jen Víra pokud zároveň s tím konáte Špatnosti a Zlo, vás neomlouvá… Ale ta Víra a Milost by vám měla otevírat dveře k tomu, abyste se z těch Špatností v rámci svých možností vymanil… Bůh to chápe, že nejste dokonalý, ale měl byste se snažit být lepší…
K tomu odbočím - ohledně tolerování lgbtqp a některých liberálních zvrhlostí (nebo když se František ptal ohledně homosexuálů: "kdo jsem, abych ho soudil"… Měl by být ale není Dobrý Pastýř…) Dobrý pastýř i pro tu zbloudilou ovečku dojde (Lk15:4-7), ale především proto, aby ji přivedl zpět k dobrému stádu, a ne proto, aby jí řekl: jen se dál toulej (en: keep straying) a ještě ti sem pošlu další, abys tu nebyla tak osamělá… To pak totiž není Dobrý Pastýř…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 10:36
Předmět: Re: CovFeFe

prorocká domýšlivost, hanění židů, myšlenka, že on zná věrohodná média
Ještě to zdůrazním - nejsem Prorok, jsem Informatik a Ideolog, a další věci…
O židech a jejich zločinech víte příliš málo… Když jste ale Luthersko-Kalvínská církev, víte aspoň, co o židech psal Luther ?
Ano, narozdíl od vás poznám věrohodnost médií a zohledňuji, jaký mají Bias. (Na to je potřeba si porovnat více zdrojů…) Každý to vidí z určitého úhlu pohledu. A nehledím na hanlivé nálepky. A ovšem i v nekvalitním médiu se může vyskytnout kvalitní článek, obráceně se to stává méně často ale také, a zejména se kdysi kvalitní médium může snadno zkazit. Takže posuzuji kvalitu Článku, když sem něco dávám, nehledě na Médium, které to přináší…
Tady jste psali "internetová žumpa" - to jsou třeba idnes, novinky, seznam, reflex, respekt a další podobné… Tuna balastu a většinou značně pokřivená manipulace. Takovéhle zprávy nečtu (skoro) vůbec, tím nemá smysl se zdržovat… (to "skoro vůbec" je méně než promile toho, co čtu, ale nula to není…)

Kant se mýlil, ale na to, že to bylo 18. století, to bylo dost dobré… Byla tu spousta různých bludů, tak on je jako všechny škrtnul a prohlásil, že nic než subjektivní bludy není možné… Jenže v tom, jak to tu interpretujete, přehlédl možnost, že Objektivní Pravda existuje a dá se postupně poznat, i když se ti předtím mýlili… A není to otázka subjektivních představ, je to otázka stupně poznání, a je to i otázka, že každý názor je nutně zjednodušující a pak se mohou vyskytnout dva, které to zjednodušily s malým vzájemným průnikem… (Tedy že jeden Názor na Pravdu nemusí vylučovat jiný Názor na Pravdu, i když jsou odlišné…)
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 09:59
Předmět: Re: CovFeFe

Zase jsou to pyšné a hloupé kecy, ale změnil jste formát a je to delší…
Ty různé varianty Covidu, třeba "Indická" atd., jsou vytvářeny očkováním… Myslí si to mimo jiné i laureát Nobelovy ceny (za "objev" viru H_I_V) Luc Montagnier https://seemorerocks.is/luc-montangier-we-must-be-ready-to-incinerate-the-bodies/ a myslí si to i další vědci a lékaři… Nevím, jestli máte kapacitu na to to pochopit…
Asi před měsícem jsem viděl svědectví zdravotní sestry z Anglie, ale mohla lhát a u žen se to nepozná, že tam v nemocnicích jsou s Covidem všichni dvakrát očkovaní… Protože to očkování podle mnoha dalších vědců a lékařů zhoršuje účinky Covidu… Skoro všude, kde začali očkovat, prudce narostl počet úmrtí na Covid, včetně tady v Česku, z 90 zemí světa je 10, kde počet úmrtí nestoupl vůbec, a 5, kde stoupl jen trochu, zbývá 75, kde to šlo ostře nahoru se začátkem očkování…
Čechy a Maďarsko jsou mezi čtyřmi nejvíce postiženými zeměmi světa, asi vám neřekli, že tu zřejmě vypustili také nějakou "Českou Variantu" ?

Co píšete o mně - mýlíte se a lžete, ale vás se naštěstí nikdo na názor ptát nebude…
Vaše Diagnóza patří vám…
Lžete v tom, že bych Židům přál fyzickou likvidaci, psal jsem v tom druhém vlákně doslova, že nevybízím k žádnému násilí, protože to nikam nevede… Bude konec Judaismu, je v tom rozdíl… (tomu, co jste touhle lží zkusil, je dost příbuzné k "guilt by labeling", na stránce https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_techniques#Specific_techniques si najděte "labeling", a možná ještě přesnější je "dysphemism", to jsem ani neznal…)
Ohledně různých filosofů a teoretiků - Kantem svět nekončí, a v různých starých dobách se různě mýlili, včetně toho Kanta, je to přirozený civilizační vývoj.
Jak píšete "přiboudlý jazyk" - slovo "přiboudlý" jsem ještě asi neslyšel… Nenávist a zlobu a urážky tu šíříte především vy, všichni další jsou si toho tady vědomi, viz na ukázku druhý a třetí příspěvek v tomhle vláknu… Když tohle někomu vyčítáte, tak je to Tříska a Trám. Jak jste přišel na to, že "hebrejsky vůbec nerozumí" ? To jsem evidentně dokázal, že klasické hebrejštině tak trochu rozumím, když jsem přeložil třetinu Bible do češtiny…
A ještě pro upřesnění - nejsem Prorok, už jsem to vysvětloval. Jsem leccos a mimo jiné Analytik, Ideolog a Myslitel. Vy těm pojmům nerozumíte a považujete je za hanlivé, a když jsem někde někomu říkal, že jsem "Myslitel", tak se uráželi, tak radši používám "Filosof", ale je v tom rozdíl… A také jsem Informatik a Astrofyzik… (Informatik jsem především v oboru Zdravotnické Administrativy, tím se živím…)
Kde mě nařkáváte s "třískou" "infantilní narcisismus", která také ukazuje na váš "trám". Já jsem tu několikrát a i jinde psal, že si nepřeji žádné uctívání. Viz Zj19:10, co tam pro mě píší… Ohledně "nejnižší stádium proroka a dogmatika" - to jako vyjadřujete, že vy to jste schopen posoudit? Že máte dost rozhled na to, abyste to posoudil? Jste směšný a politováníhodný… (Víte, já nejsem Dogmatik, ale Heretik, je v tom rozdíl…) Ohledně "informační negramotnost", i to je váš atribut, já nevím, co vám na ty hloupé urážky víc napsat… Jste jak pětileté dítě, které chce poučovat řidiče o dopravních předpisech… Jasně, chlapče, jasně…
Ohledně "budou řešit benga" - jo, zahraj si na fízla a klidně mě udej. Na Svobodu Slova tu máme Ústavu a ne Ústav.
Ohledně "nezpochybnitelných pravd" - to je především otázka Důkazů. Kvalita Názoru a jeho blízkost Pravdě je dost úměrná kvalitě Důkazů, o které se opírá… Ale všude je skrytá Chyba a Omyl, a když ji ještě nevidíte, nedívali jste se dost pozorně…

Tím dlouhým textem jste se snažil slideovat (odsunout mimo obraz) ten příspěvek, kde se ptám na zdraví pana Poláka?
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 11. 06. 2021 10:07
Předmět: Re: CovFeFe

Psal jste, že židovství musí být zlikvidováno, jako systém, a klidně i s jejich nositeli. Neb to je prý lež.
Jinak stará vesta všechno. To nejzdvořilejší, co lze na vaše psanice povědět, je ujištění, že pokud něco budu chtít vědět o covid-19, zeptám se lékaře a určitě ne nějakého schizoida bez kvalifikace. Až budu chtít oběd, taky půjdu do restaurace a ne do hračkářství. Až budu chtít sekačku na trávu, zamířím do Mountfieldu a ne do dětského koutku. Až budu chtít opravit auto, půjdu do autoservisu a ne do cukrárny. Až vystudujete medicínu, budete se léta věnovat imunologii a infektologii, určitě mě bude zajímat, co si myslíte o koronaviru. Zatím čus bambus.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 11:11
Předmět: Re: CovFeFe

Když už mě nařkáváte z nějakého "zločinu", aspoň byste mě měl citovat přesněji…
Ale přeformulováno stručněji jsem psal, že normální lidé by normálním židům ubližovat rozhodně neměli, mimo jiné i protože to je kontra-produktivní. A na ty zlé šmejdy nahoře stejně nedosáhnete… Ale nejsem Prorok a nevím, jak to dopadne… Tyhle Kulty horší než Hitler nepřináší dobrý osud… (Ale ten AH to aspoň otevřeně hlásal, a ne někde ve skrytu synagog… A ovšem, Fanatizovat Davy se nevyplácí a nakonec se to obrátí i proti tomu, kdo je původně chtěl poštvat na někoho jiného…)
Ale Bůh psal včera na Slunci něco, co jsem pochopil jako: "evil <> Jewish vaxx, suicide soon". Asi ví proč… (Tipnul bych si, že Lid bude naštvaný z Covidů ještě víc, než už teď je…) (nebylo to příliš zřetelně napsané, ale byl z toho začátek zvýrazněný… To za čárkou tam bylo o šest hodin později, tedy brzo… To by mě zajímalo, jak se to stane, že je na kulatém Slunci čtverec s hranou cca 215 tisíc kilometrů, kde aspoň 149 tisíc kilometrů je čára jak podle pravítka? chvíli se formovala, až byla rovná, a pak se postupně zase rozplývala, není to tak, že by se tam najednou něco mihnulo, to by byl spíš defekt…)

Je to zajímavé, jak když vám došlo, že si to přeci-jen někdo asi přečte, tak jste skokově změnili kvalitu, aby tu po vás nezbyla památka jen jako nenávistný urážeč…? Někdy je i zajímavé, jak se informace a okolnosti vyvíjejí v čase… (i to o vás vypovídá, že jste tu předtím psal nekvalitně schválně, když máte na víc… Dnes se tu tedy předvádíte, jak té Filosofii rozumíte, téměř mimo souvislost s tématem…) (Inu, já v tom mezi řádkami čtu i něco navíc (ale jen domněnky, které těžko potvrdit), ale tohle je zřetelné pro leckoho…)
Kanta jste si ve škole nastudoval asi dobře, jenže to už je zastaralé… Poznání světa se mezitím vyvinulo dál a jinam, než bylo v době, kdy to psal…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 11:38
Předmět: Re: CovFeFe

A ještě zkusím přeformulovat, co jsem nedávno vysvětloval jinde emailem…
Karma a Příroda a možná i Bůh často vyvozují Kolektivní Vinu nebo Zodpovědnost… Třeba proč má to "nevinné" dítě rakovinu? Není nevinné, je součástí společenství, které poškozuje přírodní prostředí, (nebo ignoruje následky očkování atd), a to se pak projevuje… Karma jsou Důsledky Příčin a nedopadá vždy na toho, kdo ty příčiny způsobil…
Ale vy, jako jednotlivec, nemáte právo se stavět na kolektivní nadlidskou úroveň a trestat někoho za to, do jakého společenství patří… Je to rouhání, když se odvážíte stavět se na úroveň Boha nebo Přírody a vyvozovat kolektivní vinu na jednotlivcích, a vy nemáte na to soudit takto spravedlivě, takže byste páchal nespravedlivou křivdu, kdybyste chtěl někoho trestat za příslušnost ke skupině…
Pak je tu další věc, že s Kolektivním Fenoménem je nutné zacházet Kolektivně. Třeba je rozdíl mezi Turistou a Migrační Vlnou… Nelze pro stromy přehlížet les, a když něco přeroste do systematických rozměrů, tak to vyžaduje systematická řešení… Takže pokud chcete, aby s vámi bylo zacházeno Individuálně, tak se chovejte Individuálně a ne jako součást Davu, protože s Davem se individuálně příliš dobře zacházet nedá.
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 11. 06. 2021 14:47
Předmět: Re: CovFeFe

Jen krátká poznámka, že tam na Slunci možná nebylo "JP Died", ale "JB Died", že by to bylo o Bidenovi? (2021-06-07 03:00 UTC)
Těžko říct… Oni ho tam mají jako maňáska, užitečného idiota, protože to je už jen troska bývalého gangstera, a i kdyby jim umřel, tak pokud ho lidé vídají jen na obrazovce, tak si tam mohou nastrčit nějaké "Deep Fake" a "AI" místo něj… (Když asi předevčírem Medveděv v tomto kontextu říkal, že "určité AI technologie by se měly zakázat", bez bližší specifikace, tak ale především by se měly zakázat technologie na "Deep Fake" videa…)
Ale stejně mě to znepokojilo s tím panem Polákem, že se už neozval… (A býval bych to rád vyloučil, proto o tom pořád přemýšlím…)
Před pár dny vyšlo najevo, že v Austrálii nedávno zemřel nějaký filmový producent (Peter Spann) krátce po očkování, a zametli po něm, vymazali to z Twitteru, a jeho doména je během pár dní prý na prodej… Takhle se po obětech, které mohly svým osudem varovat další, nezachází, i kdyby jen z Piety ! (A ovšem tím, že ho vymazali, tak se to pak o to víc "rozmázlo", protože jinak bych to ani nevěděl…)
πα½
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 12. 06. 2021 22:20
Předmět: Re: CovFeFe

Jsem díky Bohu živý a zdravý. Sem už skoro nechodím, není se co divit, už mně nebaví ty stálé urážky. Je zde několik jedinců, kteří by slušně dokázali komunikovat pouze face to face , protože si jinak nehorázně dovolují. Mrzí mně to, ale nic s tím nesvedu.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 18. 06. 2021 07:14
Předmět: Re: CovFeFe

Děkuji, uklidnil jste mě…

Spíš jen pro zajímavost, mně se stala dost zajímavá příhoda, zřejmě následkem toho, co píšu v tomhle fóru (což si mohl přečíst leckdo) a jak jsem se jinde snažil publikovat ten text CVG…
Nasa vypnula v pátek 11.6. večer Sluneční web-servery ve dvou různých institucích, nejspíš jim je shodil hacker a čekalo to, než je v pondělí ráno nahodí… Takže jsem se podíval na záložní "real-time", protože já nestahuji jen ty nejkvalitnější, ale pro kontrolu i další… A na Slunci byl 12.6. ráno velký nápis, postupně po třech hodinách "Hide, Run, PiA" (schovej se, uteč)… Ale lecjak jsem pochyboval, a co s kočkami? V sobotu šly bouřky, a přes celou republiku byl velký nápis anglicky, "Hide, Run" - postupně na 4 části… Tedy jsem se schoval… Někdo tam u mě byl, strčil mi do schránky leták "Lídl, zodpovědnost". To jako až přijdu domů, tak ho normálně vytáhnu a vyhodím a on uvidí, že už jsem přišel… Ale - u nás není Lídl v okolních městech, všechny paní, co tam na vesnici roznáší reklamu, vědí, že už tam mám tři roky cedulku "Ne Reklamu", a sousedi tenhle leták nedostali… Mezitím byl na Slunci ještě asi 14.6. další nápis "Semi, Run", to už jsem byl pryč… Takže ani nevím, co po mně chtěl ten, co tam někde okolo čekal, až vyndám leták za schránky, ale Bůh mě varoval včas… (a kdyby hackeři neshodili ty Sluneční web-servery, tak bych se na ty nápisy podíval až o den později…)
Leckdy jsem o tom "žertoval", že za ty texty co píšu, třeba o očkování, by mě v USA dávno zastřelili, to tam byly v posledních dvou letech aspoň čtyři známé případy - farma-gangsteři jsou drsní, v Německu by na mě dávno přišlo komando zabavit mi počítače, jako jsem četl o několika a jeden viděl, když pro lékaře přišlo komando ve chvíli, kdy měl live-stream video konferenci, ale u nás v Čechách je klid… Tedy až do doby, než ty moje texty budou natolik závažné, aby se na mě z USA obtěžovali poslat nějakého toho agenta zastřelit…
Takže to neni "paranoidní", je to robustní a logické, vycházející ze zkušeností dalších, které vám zcenzurovali… Akorát nevím, jak dlouho to takhle ještě půjde…
(a jako jsem předtím používal Firefox přes vzdálenou plochu na notebooku, teď jsem vzal notebook na cestu a Firefox mám přes vzdálenou plochu z domova… Tedy že píšu ze stejné adresy neznamená, že jsem se tam vrátil…)
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 06. 2021 07:32
Předmět: Re: CovFeFe

Nechtěl byste se raději léčit? Pročpak se raději neléčíte? Jistě by to bylo pro všechny lepší, kdybyste se léčil, na prvním místě pro vás.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 06. 2021 09:06
Předmět: Re: CovFeFe

Pane LC, co pořád máte s tím léčením? To by musela být nějaká megaturbopsychiatrie. Pan Semi už proletěl černou dírou, je za zrcadlem. Beru to prostě jako dada. Je ujetej od začátku do konce, en bloc? Nestačí, on vám tady navíc v odborných termínech a v angličtině vypočetl vaše jednotlivé argumentační fauly. Je jeho psaní blbost jako trám? Jeho oblíbenou obranou je, že ten trám máte ve svém oku. Jsem dost proti tomu, aby se takoví zavírali za mříže či ubíjeli léky.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 06. 2021 09:32
Předmět: Re: CovFeFe

"Jsem dost proti tomu, aby se takoví zavírali za mříže či ubíjeli léky." Od Přeletu nad kukaččím hnízdem uplynul už nějaký ten pátek. Za současné úrovně lidských práv, ale i medicíny se takřka nemůže přikročit k nedobrovolné léčbě ("za mřížemi") a ani k nedobrovolnému práškování. To leda pokud by Semi spáchal vážnější trestný čin, například pohlavně zneužíval děti nebo byl agresivní ke svému okolí. Tomu nic nenasvědčuje. Dnes se lze léčit v zásadě jedině dobrovolně. P. A. Semi by měl sám přijít na to, že spolupráce s psychiatry mu je schopná přinést více než zesměšňování se a vyčerpávání se vymýšlením a zveřejňováním podobných nedůstojných kravin.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 06. 2021 10:04
Předmět: Re: CovFeFe

"by měl sám přijít na to, že spolupráce s psychiatry mu je schopná přinést více než zesměšňování". Řekněte si, kolik paradoxů mám z těch vašich 17 slov vytáhnout, a já to udělám.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 06. 2021 10:24
Předmět: Re: CovFeFe

Wrana: Nedokážu odhadnout, proč takto šaškujete.
Někdo, kdo má tak zásadní potíže ve vztahu k realitě, které ho nutí psát sáhodlouhé nenávistné nesmysly, paranoidní a plné mesiášských komplexů, někdo,kdo omračuje svými proroctvími a čtením znamení na slunci, někdo, kdo tak tragikomicky zneužívá Písmo, někdo, kdo nedokáže odhadnout, že jeho písemné produkty okolí přivádějí leda k posměchu, k nezájmu - někdo takový má nepochybně potíže s realitou i na jiných platformách svého života. A mohl by si podobnými potížemi ublížit, mohl by ublížit i ostatním.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 06. 2021 11:16
Předmět: Re: CovFeFe

Stále, a stále hloupě usuzujete, že by Semi měl rozpoznat, že "má zásadní potíže". Dal jsem si trochu práce a dohledal jeho identitu. Dříve se takovým, a ne zcela hanlivě, spíš tolerantně, říkalo "obecní blázni". U pana Semiho doplněno moderními kompetencemi.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 18. 06. 2021 12:17
Předmět: Re: CovFeFe

Tak pravděpodobně je ve vaší sociální bublině bráno za milou kratochvíli, pokud někdo propadne konspiračnímu myšlení, ostouzí židy způsobem, že by z toho i vydavatelé Árijského boje museli nervózně přešlapovat, přeje židům fyzickou a duchovní likvidaci, šíří extrémní hoaxy o očkování a koronaviru a generuje různé paranoidní nesmysly.
To je ale problém a smutná vizitka jedině vaší sociální bubliny.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 06. 2021 12:28
Předmět: Re: CovFeFe

Protivně překrucujete. Žádná "milá kratochvíle", o ničem takovém tady řeč nebyla. V Semiho psaní je i podle mého mnoho věcí zlých. - Řeč tady byla o tom, jestli máme Semiho vnímat jako natolik se sebou nespokojeného, kvůli svým názorům a odezvě na ně se sebou nespokojeného, aby se dobrovolně šel dál léčit.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.eurotel.cz )
Kdy: 18. 06. 2021 13:00
Předmět: Re: CovFeFe

Mně je úplně jedno, jestli je se sebou Semi spokojen nebo nespokojen a žádné podobné téma tu neotvírám. Psal jsem mu, že by se měl léčit a proč by se měl léčit. Nechápu, proč se do tohoto mého podnětu vůbec vlamujete, ještě takhle mimoňsky. Vás se netýká.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 06. 2021 13:18
Předmět: Re: CovFeFe

Asi že se chci Semiho trochu zastat, ne?
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 19. 06. 2021 14:11
Předmět: Re: CovFeFe

sinodní rada zase šíří bludy a hoaxy z Bruselu, to je přasč jak uhoď
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 06. 2021 15:07
Předmět: Re: CovFeFe

Jak to víte? Vy umíte číst?
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 20. 06. 2021 11:10
Předmět: Re: CovFeFe

asi jsem vám nerozuměl
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 06. 2021 16:03
Předmět: Re: CovFeFe

Vaše psaní prozrazuje, že jste částečně negramotný. (Řekl bych, že opět Velký pes.) Tak jak asi můžete rozumět slovu hoax a označit něco za hoax?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 06. 2021 23:08
Předmět: Re: Psychiatři...

Víte, jste s tím trapní…
A tihle mladíci jako "evangelík" nebo Janča nebo Velký Pes narozdíl od vás aspoň nejsou pyšní…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 21. 06. 2021 01:45
Předmět: Re: Psychiatři...

Víte, jako je leckde stejně nebo víc zajímavé, co tam NENÍ, než co tam je, i když to leckoho na první pohled obvykle nenapadne,
jako třeba na vlajce EU není a nemá tam být velká centrální bolševická hvězda, která ty ostatní ovládá, jako třeba v Televizi není a má tam být polemika různých nesouhlasných názorů, aby si člověk udělal lepší obrázek o opačných názorech a mohl to posoudit, protože jinak to je jen Marketing a Propaganda,
tak i tady v Evangnetu je zajímavé, co tu není:
Nejsou tu další členové vaší církve… Dali vám tím kolektivně vysvědčení, co si o zdejší skladbě myslí nebo mysleli, a není to jenom technický rozdíl v nemožnosti přikládat tu obrázky… (a nebyli tu skoro žádní další, ani když jsem sem přišel poprvé, já jsem je odsud nevyhnal…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 06. 2021 06:38
Předmět: Re: Psychiatři...

Semi, víte, kolik podob může mít pýcha? Pýcha znamená nadutost. A to, co tu napsal "evangelik" o synodní radě a hoaxech, mi přijde naduté až na půdu.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 21. 06. 2021 08:20
Předmět: Re: Psychiatři...

Jednak je anonymní "evangelík" poněkud prostořeký a co obvykle píše, je poněkud hloupé…
Co šíří vaše synodní rada nevím, jestli "papouškuje" teze z Bruselu, tak by to bylo velmi přesné, protože z Brusele jdou hoaxy a bludy… Já o nich říkám, že jsou Bolševická Totalita, Evropský Svaz, byť to je zatím subtilnější a zatím mají o trochu víc cukru a méně biče, než ty totality předtím, ale když si extrapolujete jejich trendy, je vidět, kam se to posouvá…
K tomu vysvětlení - Mt15:14 - když slepý vede slepé, všichni spadnou do jámy. Slepý je v tomto případě ten, kdo vnímá pouze současnou situaci, ale není schopen nebo ochoten se dívat dva kroky dopředu, extrapolovat současné trendy, jak by se to vyvíjelo dál, když se nezmění kurz…

Ale vy co tu píšete o mně, který píšu věci, kterým nerozumíte nebo nevěříte, tak je nutné mě pomlouvat, a jak že rozumíte těm psychiatrickým problémům, to je pyšné… A tím, jak se mě snažíte pomlouvat z "horní pozice", jako že vy to chápete, že to jsou bludy, a poznáte diagnózu hloupého blázna, ale jen dokazujete, že nemáte úroveň nebo ochotu se zamyslet nad tím, co píšu… Já třeba nečekám, že mě Martin Janča pochopí, ale aspoň se mě nesnaží pomlouvat a urážet, a nesnaží se stavět o dva schody nade mě… Zas třeba já se s vámi snažím psát jako rovný s rovným, ale lépe informovaný - to se dá sdělit a doplnit…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 21. 06. 2021 08:43
Předmět: Re: Psychiatři...

P. A. Semi (!!) si stěžuje na hoaxy a bludy. Prý přicházejí z Bruselu. - Já tedy viděl a zažil všechno možné, ale podobnému stupni bizarnosti, jakou přináší tato situace, že si P. A. Semi STĚŽUJE NA HOAX A BLUDY JDOUCÍ "Z BRUSELE", tomu jsem zdaleka ještě nedorostl.
A jak si stěžujete, P. A. Semi, že EU je bolševická, že přináší bolševismus - považte: Kdyby tu byl bolševismus, asi by vás poslal kutat někam uran ne? Anebo do gulagu, anebo aspoň do Minkovic. Ale nikdo vás ve valení těch vašich kravin (omluva kravám) nebrzdí, nikdo vás ani nemůže přimět k léčbě v šaškeci, dokonce se najdou i podobně postižení faráři, kteří cítí potřebu se vás zastávat. Máte svobody, že byste ji mohl rozdávat v pytlech. Ani papaláši za bolševismu neměli tolik svobody, kolik máte dnes vy osobně. Takže v tom bolševismu Evropské unie a Bruselu "asi bude nějakej háček", jak zpívá Spálený.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 21. 06. 2021 09:33
Předmět: Re: Psychiatři...

Svoboda je dnes velmi iluzorní… Můžete cokoliv, čím dekadentnějšího tím "lépe", ale to podstatné nemůžete… Třeba mluvit proti migrantům nebo zvrhlíkům… To je skutečně důležité, protože to chrání děti geneticky a morálně… Ale podvodem prohlásili "opovržení" za "nenávist", a když zkusíte někde významněji než v putyce napsat něco závadného, budou se snažit vás likvidovat a neutralizovat, byť třeba ne fyzicky…
Ten "kvas farizeů" (Lk12:1) je "Rovnost" - rovnost mužů a žen, rovnost našich a cizích, rovnost přímých a perverzních, rovnost zdravého a nemocného, užitečného a škodlivého. Když nesmíte dětem říct, že když je něco ohavného a škodlivého, tak je to Fuj, tak to ty děti nebudou chápat, nebo až příliš pozdě.
Že nebrzdí? Zkuste někde napsat Pravdu o Židech, a uvidíte, jak vás zabrzdí… I vy jste tu zkusil vyhrožovat mi poslat na mě "benga", tak netvrďte, že nikdo nebrzdí… (To je pak otázka, jestli ty moje teze byly "Pravda" nebo "Bludy", ale my také máme mít právo se mýlit…)
Zkuste někde citovat Ř1:24nn a uvidíte, jak s vámi zatočí, třeba v Anglii kněze zavírají, když to zkusí na ulici kázat…
Všiml jste si v Televizi v posledním roce někoho, kdo zásadně nesouhlasil s Covidovou tyranií, kdo by tam mluvil o Lécích na Covid? Nebo o velkých demonstracích různě v Evropě, o konferencích stovek lékařů, kteří protestují? Je to Digitální Gulag, a vy si nevšimnete, co tam chybí, dokud se nepodíváte jinam, kde to dosud je, ale to jen proto, že to je jinde dost bezvýznamné na to, aby to Oligarchům stálo za zásah…
No a zrovna nyní z Bruselu - Apartheid Covidových pasů… Iluze Svobody už bylo dost, teď to vypadá, že pořádně přitvrdí…
Když vládnou "Liberálové", kteří jsou ve skutečnosti satanská Tyranie Dekadence, smíte všelijakou Ohavnost a přikyvovat jim ke lžím Propagandy, ale kázat Morálku a Pravdu nesmíte…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 21. 06. 2021 09:46
Předmět: Re: Psychiatři...

"Můžete cokoliv (…) ale to podstatné nemůžete… Třeba mluvit proti migrantům nebo zvrhlíkům…"
Ano, to je pro nenávistné zoufalce vašeho typu TO PODSTATNÉ. To, oč v (jejich zkaženém) životě běží především - nenávidět, ostouzet, vyhrožovat.
Taky nemůžete krást, užívat cizí motorová vozidla, defraudovat, zneužívat GDPR, rozbít někomu nos, ohrožovat někoho, porušovat dopravní předpisy - prostě páchat trestnou činnost. V takovém světě se samozřejmě takové zvířeně, jako jste vy, žije dost smutně.
Ale mluvit proti zvrhlíkům můžu, heleďte: "P. A. Semi, vy jeden trapný zvrhlíku, běžte se léčit! Mluvím proti vám!" Tak vidíte, že to s tou svobodou není vůbec tak špatné, jak nám tu líčíte.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 20. 06. 2021 23:03
Předmět: Re: CovFeFe

Dnes jsem měl po čase příležitost sledovat televizi, nějaké zprávy a OVM. Záplava více-méně banálních a částečně překroucených zpráviček…
V OVM probírali hodinu Covid, marketingovou strategii, jak "prodat" lidem očkování nebo jim ho vnutit - podvodný marketing, když onemocní očkovaní, tak to jsou "mutace" - pěkně je pojmenují a označí řeckými písmeny, aby to vypadalo víc profi, a bavili se, jak lidi ještě víc testovat, a po utažení dvou šroubů vám jeden uvolní, ó jak velká svoboda, už nebudete muset nosit škodlivé respirátory, stačí, když budete nosit stejně škodlivé roušky…
Zajímavé na tom je, co tam NEŘEKLI. A je to velmi evidentní, že to neřekli, když víte, že by měli…
Jednak ta diskuse byla evidentně nevyvážená, protože tam scházel kdokoliv, kdo by s jejich tezemi nesouhlasil. Neřekli nic o tom, kde se hlásí negativní účinky těch vakcín a jaké jsou ty statistiky, co se jejich domnělou "transparentností" chlubí EU. Domnělou proto, že nikdo nezkontroluje, co z nich vyškrtnuli. Ale tihle je nezmínili vůbec. https://web.archive.org/2021/worldwide-genocide-continues-13867-dead-and-1354336-injuries-in-european-database-of-adverse-drug-reactions-for-covid-19-shots/ (Mě by třeba zajímalo, kolik z toho připadá na Českou Republiku… A na jiné země, třeba jaký to má vztah s tím, že skoro všude ale ne všude po začátku očkování ostře narostl počet obětí Covid - zřejmě jednotlivé země nedostaly stejnou vakcínu…)
A při té hodině diskuse o Covid nepadlo ani jedno slovo o možnostech léčení. Protože jako na lecjakou nemoc na to jsou bezpečné a účinné léky, takže jejich vakcíny nejsou vůbec potřeba, kdyby to léčili… A taky tam ani ve zprávách nezmínili, ve kterých okresech je kolik nakažených https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 , kde je vidět, že aktuálně jsou nově nakažení téměř jen v okrese Český Krumlov, protože by pak bylo v ostatních okresech lidem jasné, že ta šikana s rouškami je jen psychologická operace… A téměř nic neřekli o tom, jak je Covid škodlivý pro jednotlivé věkové skupiny, protože by bylo evidentní, že prakticky vůbec není škodlivý pro děti a není je nutné sterilizovat nevyzkoušenou vakcínou… A také neřekli nic o tom, jak moc byla nebo nebyla zkoušena na dětech, když už zmiňovali, že by je chtěli také očkovat. (To jestli chvíli testoval Pfizer, tomu se nedá věřit, je to prodejce, my si to musíme otestovat sami. A testovali to příliš krátce na to, aby se mohly stihnout projevit dlouhodobé účinky nebo aby je mohli vyloučit…)
Jenže lidem, kteří jejich psychologickou manipulaci nevyvažují alternativními zprávami, nedojde, co tam vedle té záplavy Propagandy neříkají, i když by měli…
πα½
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 21. 06. 2021 09:46
Předmět: Re: CovFeFe

Oprava URL z příspěvku výše:
A k tomu nutno poznamenat, že ta databáze to značně podhodnocuje, protože leckterá úmrtí se tam nedostanou, zejména asi vaxxidents, třeba když omdlí řidič za jízdy…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 22. 06. 2021 05:08
Předmět: Re: CovFeFe

Vykládáte nám tu k koronaviru, o očkování, resp. proti koronaviru, proti očkování.
Takže, jaké známky že jste měl během studia na lékařské fakultě? Ke komu jste chodil na aprobace? Jaké vlastně máte vzdělání v této věci, a vůbec vzdělání? Žádné, které by stálo za řeč, viďte?
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 06. 2021 08:50
Předmět: Re: CovFeFe

Inu, tak nevím, proč jste mi tu smazali včerejší příspěvek, kde vysvětluji, že "morální bláto je hnusné"… V mém vydání to bude obzvlášť zvýrazněné, protože to je velmi důležitá teze, která přináší možnost z toho mnoho lidí osvobodit. A je to řečené velmi obecně, abych nemusel zacházat do různých nechutných a napadnutelných detailů.
Bůh vás má všechny rád, ale leckterých mu je líto, do jaké břečky zapadli. Namísto toho, pokud nějaký Ďábel existuje, tak ten vás nenávidí a má škodolibou radost z těch, kdo upadli do jeho léček a jsou zvrhlí… Ti, kteří nechtějí, abyste tento rozdíl pochopili, vám de-facto škodí, když ty svody Ďáblu usnadňují…
Já kterékoli miluji, kárám a trestám. Rozhorli se tedy, a čiň pokání.
Kárání Prohřešků je projev Lásky, a je to směřování na cestu, jak je pochopit a osvobodit se z nich… A vaši bližní vám svým opovržením toho, co je na vás odporné, zprostředkovávají tuto pomoc zbavit se toho, nebo aspoň varují ostatní… Ti osvícenější jsou schopní dělat rozdíl mezi proviněním a viníkem, kárat provinění a přesto vnitřně milovat i toho viníka. A leckteré to "morální bláto" se stává závažným hříchem teprve tehdy, když do něj svádí ostatní.
Chlácholení, že na tom nezáleží, svádí lidi do Pastí, ze kterých se často neumí sami osvobodit…

Ohledně dotazu na moje vzdělání, inu, já jsem Interdisciplinární, nedávno mi to slovo poradil přítel Farmář, ale on to použil jako vtip o nějakém druhu vidlí… Což nutně vede k tomu, že nemůžu být odborník na všechno, mám vzdělání širší přes více oborů, ale ne hluboké v jednom oboru… (opravdu kvalitní vzdělání mám v IT programování, a ani na to nemám "titul"…)
A narozdíl od těch, co do sebe vždy jen natlačili předmět ke zkoušce a pak ho zas vklidu zapomněli, já se snažím vzdělávat se neustále…
πα½
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 22. 06. 2021 08:58
Předmět: Re: CovFeFe

Jestli je někdo takový sebevrah, aby věřil v záležitostech týkajících se jeho zdraví a života nekvalifikovanému vidlákovi, tak je to zkrátka sebevrah a budiž mu země lehká. Každý svého štěstí strůjcem a každý svého dortu krůjcem.
Zvykejte si ale, i při své katastrofální psychické kondici, že toto opravdu nepředstavuje normu, max. politováníhodnou výjimku.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 06. 2021 09:17
Předmět: Re: CovFeFe

Semi, shoduji se s vámi, že "morální bláto je hnusné", i s tím, že Zj 3:19 k tomu dává důležitý tón. Můžete se sám znovu podívat, co tedy Zj 3:19 říká k pojetí morálky? Nechci, abyste nad tím volně a doširoka rozvíjel své vlastí úvahy. Zajímalo by mne, zda jste schopen koncentrované laické exegeze, prostě zda dovedete jednoduše vyložit, co se v Bibli píše.
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 06. 2021 10:22
Předmět: Re: CovFeFe

Verš 3:19 nic neříká o morálce, ale říká o tom, že kárání a trestání je součástí toho, když někoho milujete, a lze to i otočit, že nekárání špatností je příznak lhostejnosti nebo škodolibosti…
(A je to důležité chápat, protože to v poslední době začali neo-Marxisté potlačovat a otáčet…) (Ten první odstavec je "koncentrovaná laická exegeze", jak jste chtěl…)
πα½
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 06. 2021 11:32
Předmět: Re: CovFeFe

Kontext Zj 3,19 je o morálce. Semi, já vás nechci na nic nachytat, já se chci s vámi o tom "pobavit". Má první rozvíjející otázka: Kdo je adresátem těch slov, do jaké situace ta slova o trestání Božím mluví? - A druhá otázka, je tu řeč o trestání a kárání Božím, jak z nich vyplývá, že když nekárám já jako člověk, je to "příznak lhostejnosti a škodolibosti"?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 06. 2021 08:27
Předmět: Re: CovFeFe

Řádné myšlení je namáhavé. Mnohem těžší než flákat myšlenky jednu přes druhou.
Semi, vy jste vytáhl z Bible slova, že "Bůh kárá a trestá". A z toho jste vyvodil, že když my "nekáráme špatností, tak je to příznak lhostejnosti nebo škodolibosti". - Aspoň mě kontrolujte, jestli vám rozumím správně. Takže jste udělal dva myšlenkové kroky najednou. Z toho, že Bůh kázá a trestá, jste vyvodil, že i my máme kárat. A v druhém kroku jste jaksi vyvodil, co znamená, jestliže nekáráme. - Ani jeden z těch vašich kroků není dobře založený.
To, že je v Bibli řeč o kárání a trestání Božím, spočívá na třech obecncýh předpokladech. 1) na důvěře, že Bůh je dobrý a chce pro lidi dobro; 2) že Bůh ví, co je dobro a co zlo; 3) že Bůh dobře naprosto zná situaci lidí, takže dovede spravedlivě posoudit, co je u člověka odsouzeníhodné, přiložit na život člověka míru dobra a zla. - A takovou roli si má osobovat člověk? Splňuje tyto předpoklady? Kladná odpověď by byla velmi troufalá. Snad mohou kárat trestst rodiče, pokud a dokud mají takovou důvěru dětí. Snad může kárat a trestat do určité míry stát, pokud na něj takovou důvěru delegujeme, aspoň abychom se vyhli nebezpečí násilí. Ale aby se takové soudcovské role někdo ujímal svévolně? To je právě zase pýcha
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 23. 06. 2021 09:40
Předmět: Re: CovFeFe

Svaté texty bývají v církevním prostředí a také ve farářské branži notoricky zneužívané, napsali je bohužel tak, aby byly zneužitelné, nemohou se bránit zneužití, jsou to jen slova. Kdejaká nula se může slov svatého textu chopit a cítít se pověřená samým Bohem buzerovat své okolí, pranýřovat ho a když by to podmínky dovolily, což už naštěstí v posledních staletích moc nedovolují, neostýchala by se tato nula své okolí tvrdě disciplinovat, věznit a justičně a fyzicky likvidovat. Exegetické pokusy nemají mnoho šancí zabránit této vůle ke zneužívání svatých textů.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 06. 2021 09:54
Předmět: Re: CovFeFe

LC, souhlasím s vámi. Jediné, co můžete často udělat, je rozbor: "V tomto se na Bibli odvoláváte nesprávně." Jen o to jsem se i tady pokusil.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 23. 06. 2021 10:10
Předmět: Re: CovFeFe

Tento argument oslovuje asi jenom teology (některé) nebo církevní intelektuály (některé). Někdy někoho občas mrzí, že se v rozumění biblickému textu mýlí a chce to upřímně změnit. Ale obvyklé to není. Buď si vystačí s tím, že "je to tak v Bibli přece napsané, hele!", a pokusy o exegezi pak považuje jen za zbytečnou komplikaci a relativizaci, ne-li za projev nevíry v Boha. Anebo je mu to častěji jedno, jestli se v Bibli píše něco jiného, než tvrdí - pokušení buzerovat, kárat a snižovat okolí bývá tak mocné, že nějaká hermeneutická nabídka nemá proti této vůli ke zneužívání šanci.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 06. 2021 13:24
Předmět: Re: CovFeFe

Jistě, biblické slovo a biblický výklad můžu odmítnout, nepřijmout. Jak se stane, že se jimi nechám ovlivnit? Snad jen inspirací ve víře
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 24. 06. 2021 18:55
Předmět: Re: CovFeFe

ladislav připomínáš mí pana Geblse jesli viš kdo to byl….
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 27. 06. 2021 12:18
Předmět: Re: CovFeFe

Jančo, mě z těch vašich neumělých pokusů o lichotky jednou dozajista spadne pěna z piva. :-)
Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 22. 06. 2021 10:12
Předmět: Re: CovFeFe

… při té hodině diskuse o Covid nepadlo ani jedno slovo o … (negativních reakcích na očkování a o lécích na Covid)
Pro úplnost dodám, že někdy později v odpoledním bloku zpráv na ČT24 také zmínila nějaká lékařka běžné negativní reakce, jako zarudnutí a horečka nebo zduření uzlin, ale přesto nic neřekli o té Evropské databázi negativních reakcí na očkování, neřekli nic o tom, že na mammogramu to často vypadá jako rakovina prsu, což ví ta obsluha mammogramu, že nemají dělat mammogram X týdnů po očkování, aby ženy nebyly "zbytečně" plašeny, a další a další…
A také zmínili krátkou zprávičku, že (extrémně drahým) lékem Remdesivir už léčili 100,000 lidí (celosvětově), má to (jen!) asi 50% účinnost, a že je jediným lékem registrovaným v EU proti Covid… A ovšem nezmínili již stovky vědeckých prací dokazujících účinnost HCQ nebo Ivermectin, nebo u nás známého Isoprinosine, které se používají 70 let a jejich bezpečnost je dlouhodobě vyzkoušená (na něco jiného), a jejich účinnost na Covid je odhadována na 85%, když ho začne podávat včas hned Praktik, a ne až když je pacient se zápalem plic v nemocnici… (což tvrdí stovky lékařů na webech i konferencích, které vám zcenzurovali) Někteří Lékaři to sice používají i u nás (což vím), ale riskují tím zřejmě šikanu a postihy, když si je přes eRecept vyhmátnou (což jen odhaduji, ale že když to zkusí zveřejnit, tak byli šikanováni, to vím)… A především občané o těch lécích nevědí, že by to měli požadovat…
A kromě toho, že tyhle léky jsou bezpečné a účinné, tak jsou také poměrně dost levné, takže na tom nikdo patřičně nevydělá, což je jeden z důvodů, proč se to tají a nezmiňuje "veřejně"… Druhý důvod je ten, že kdyby byly známé účinné léky, tak by nezískali (například v USA, nevím jak jinde) tu "Emergency Authorization" na ty vakcíny, co si je deset let předem připravovali…
πα½
Od: Anonym: butrus butrus fahim---.hsi10.unitymediagroup.de )
Kdy: 25. 06. 2021 19:20
Předmět: Re: CovFeFe

Nejvetsi sranda je, ze existuje celkem solidni mechanisticka evidence, ze by delsi pust (vice nez 3 dny az nekolik tydnu jenom o vode a elektrolytech) mohl byt dosti ucinny proti Covidu. Ale to zadny doktor nepripusti, protoze medicinske dogma je, ze pri nemoci je telo oslable a je potreba mu dodavat energii. Takova blbost. Vetsina lidi ma energii v tukovych bunkach tak nejmene na mesic a ti co covidem trpi nejvic, totiz obezni klidne az na pul roku az rok. Vtip je v tom, pust cloveku uplne prenastavi metabolismus - od metabolismu sacharidu k metabolismu tuku, coz uplne zmeni chemickou signalizaci v bunce a mimo jine utlumi procesy vedouci k vytvareni novych bunek (a taky k replikaci viru).
Koneckoncu, kdyz se podivate na leky, ktere se covidovym pacientum podavaji, tak pust ucinkuje jako vsechny z nich: 1. pust pusobi po nekolika dnech az tydnech silne immunosupresivne a covid pacienti dostavaji glukokortikoidy. Az teda na to, ze pust zaroven snizuje hladinu glykemie (kortikoidy ho zvysuji) a taky snizuje drasticky inzulin a existuje dost evidence, ze vysoky inzulin dost brutalne podporuje replikaci viru. 2. pust pusobi antitromboticky a covid pacienti berou leky proti srazlivosti krve.
A je toho vic, ale to bych tu musel delat dvouhodinovou prednasku.
Ono by mozna stacilo zakazat konzumaci cukru, protoze ocividne cukr je tim, co podporuje replikaci SARS-COV-2 uplne nejvic…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 26. 06. 2021 08:07
Předmět: Re: CovFeFe

Podle dnešních novin 99,2 % nově nakažených v USA (mutace delta většinou) je z nenaočkovaných. Vím, i tohle číslo tady brzo bude napadeno, taková už je doba, šílená, všechno se dá zpochybnit a kritizovat, sám bych to dovedl velmi dobře. (Je to tady s vámi kritiky, jako když sršni objeví malou dírku, postupně jich do dutiny nalétne celé hejno.) Vakcíny nejsou dokonalé, vím. Ale jejich zásadní zpochybňování je velmi nezodpovědné a NEBEZPEČNÉ trolení a fantazírování.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 27. 06. 2021 10:49
Předmět: Re: CovFeFe

Cenzura na Evangnetu jede skoro jako v České televizi.
Od: Anonym: kazatel---.243.broadband9.iol.cz )
Kdy: 20. 07. 2021 14:28
Předmět: Re: CovFeFe

Máte tu mrtvo!
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 25. 07. 2021 10:45
Předmět: Re: CovFeFe

mám dotas, je to pravda že nekteří faráři CČE práskají do bruselu na českou republiku ?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 25. 07. 2021 10:54
Předmět: Re: CovFeFe

Není
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 25. 07. 2021 21:56
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

O jednom tzv. práskacím faráři vím, dokonce se tím kdysi “pochlubil” na stránkách Českého bratra. Který to byl, nebudu psát, ale uhodli byste napoprvé.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 25. 07. 2021 22:16
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

Nelžete, Jančo. Víte, že lhát se nemá. Mnohokrát jsme vám to tady už řekli. Ježíši Kristu se to fakt strašně moc nelíbí, jak lžete a co tu tropíte za hříšné hnusnosti.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 25. 07. 2021 22:35
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

Nelžu.
Od: Anonym: kazatel---.243.broadband9.iol.cz )
Kdy: 26. 07. 2021 16:13
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

V takovém případě bychom měli zase my práskat na toho faráře.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 26. 07. 2021 16:22
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

Práskej, kamaráde, práskej. Aspoň se trochu pocvičíš v cizích řečech, to bývá u vás flastenců a flákanců dost veliký kámen úrazu.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 26. 07. 2021 21:56
Předmět: Re: (žalování-vlastizrada)

Navrhoval bych neoplácet stejnou mincí, jsme křesťané. Kdo si na křesťana jenom hraje a někde “práská,” pachtí se sám na svém odsouzení.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 26. 07. 2021 22:09
Předmět: skutky tmy ve světle

Martin napsal(a):
 Navrhoval bych neoplácet stejnou mincí, jsme křesťané. Kdo si na křesťana  jenom hraje a někde “práská,” pachtí se sám na svém odsouzení.
Já na práskání nic špatného nevidím, naopak mnoho dobrého, proto jej klidně každému, kdo bude potřebovati této služby, oplatím. Navíc celý ten diskurs o "práskání" jenom definuje vás, galerku, polokriminální spodinu, která moc dobře ví, proč své skutky tmy tajit, která se stydí vydávat počet svému konání - a z dobrých důvodů. Třeba apoštol Pavel nás výslovně učí jednat transparentně, v étosu dne, viditelnosti, ochotě odpovídat se veřejně za své učení. Čtěte 1 Te 2,3 nebo tamtéž 5,5-8. Jakékoli kydy o "práskání", natož o "práskání do Bruselu" jsou ve světle této zvěsti Písma naprosto absurdní. Což vy pravda nemůžete vědět, protože jste pravým křesťanstvím po všech stránkách nedotčen.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 27. 07. 2021 11:48
Předmět: Re: skutky tmy ve světle

Ladislave vy se snad hlásíte k fašismu?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml195.146.123.--- )
Kdy: 27. 07. 2021 16:25
Předmět: Re: skutky tmy ve světle

Kdepak, já se hlásím k evangeliu Ježíše Krista.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 26. 07. 2021 22:40
Předmět: skutky tmy ve světle II

A ještě, Jančo, považte, co píše apoštol Pavel ve 13. kapitole Listu Římanům. Nebo co se dočítáme v První epištole Petrově, 2,13-19. Až si tu Bibli poprvé v životě konečně přečtete, zjistíte v inkriminovaných pasážích, že se máme chovat k vrchnosti a k poměrům, ve kterých žijeme, s elementárním respektem. Nějaké vaše pokusy diskreditovat Brusel se jeví ve světle těchto svatých textů vpravdě satanskými. Přečtěte si to u Pavla i u Petra jasně. Moc pochází od Boha a komu čest, tomu čest. Už teď byste měl upalovat do Bruselu políbit tam vrchnosti zadek, jak nás nabádá Písmo svaté. A ne ze svého ostravského kutlochu hemrat něco o práskání do Bruselu. Vás by Pavel, Petr i raná církev hnala, až by se vám za sukní prášilo.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 27. 07. 2021 11:20
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

LC, podle mého chápání Bible to tak jednoduché není, psali jsme si tady o tom před časem. Ano, podle jedné vrstvy NZ je každá světská moc od Boha, a máme ji ctít. Ale hlavně Zj zastupuje vrstvu jinou, která se o jisté světské moci odváží mluvit jako o "děvce babylónské". - S tím pojmem údajné "vlastizrady" je problém asi jinde. Když si někdo v Bruselu stěžuje, že v ČR nejsou dodržovány evropské normy a hodnoty, na kterých se celý EU usnesla, a které se SNAŽÍ prosazovat, je prý vlastizrádce a práskač. (Ta slova tu do politické debaty podpásově zavedl AB.) "Když se u nás chlapi poperou", má se to vyřešit ve vesnici, může se zavolat policie, která sídlí jinde, nebo je to práskačství? Když v některé africké zemi probíhala genocida, měla se do toho zapojit OSN, nebo je taková žádost o zásah zvenku práskačstvím? Jistě, že místní mocnáři budou vždycky tvrdit, že oni to dobře zvládají.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml195.146.123.--- )
Kdy: 27. 07. 2021 16:56
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Snad každý teolog si všiml, že Apokalypsa Janova představuje mobilizaci křesťanské církve v situaci zásadního, genocidního ohrožení. V pronásledování, vyhnanství a fyzické likvidace. Epištoly výše zmíněné uvažují v nějakých standardních podmínkách - vládci jsou samozřejmě pohanští, možná dokonce mizerně vládnou, ale církev a Krista neřeší nebo se proti nim aspoň zásadně nestavějí. Tyto novozákonní podněty ale nestojí jednoduše vedle sebe jako rovnocenné možnosti - předpokládají prostě jiný rámec, jiné "téma" spojené s mocí.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 27. 07. 2021 21:27
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Jak je to s tím "snad každý teolog si všiml"? A s tím, že jde o "mobilizaci křesťanské církve v situaci zásadního genocidního ohrožení"? Ano, takový je obvyklý, tradiční výklad. Ale (cituji pro snadnost z wiki, ale pamatuji si to z vícera novějších výkladů Zj): "Domitian may not have been a despot imposing an imperial cult, and there may not have been any systematic empire-wide persecution of Christians in his time."
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.dsl.optinet.hr )
Kdy: 29. 07. 2021 12:10
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Nevíme ani s jistotou, jak moc Zj předpokládá Domiciánovo vládnutí. A v každém případě se zlou pozemskou vládou zabíjejícími křesťany a křesťanství se i ve Zjevení účtuje až v nějaké eschatologické dimenzi, o které se ovšem autoři Zj modlí, aby přispěchala co nejdříve. Kdyby základní naladění církve vůči pozemské vládě mělo být eschatologické, není konsekventní, proč epištoly pohanské moci nabízejí na tolika místech bazální respekt a loajalitu.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 07. 2021 12:38
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Konsekventní? Proč kladete na Bibli, nebo třeba na NZ požadavek konsekventnosti? Zrovna vy, který se i v hermeneutice vyznáte? Ne Bible není konsekventní - totiž ve významu, že by byla ve svých tvrzeních a postojích "důsledná". V Bibli, a i mezi novozákonními svědky je tolik rozdílů, někdy i zásadních, jako tady v postoji ke světské moci, někdy i opačných (známý rozpor Ř x Jk o spáse beze skutků).
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.nat.epc.tmcz.cz )
Kdy: 29. 07. 2021 14:07
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Prostě se jedná o běžnou konsekvenci dějepisnou: bylo by potřeba vyložit, z jakých podmínek naukových, ale zejména historických připadalo autorům epištol, zejména Pavlovi, jako přirozené rozvíjet kristovskou inspiraci ve směru loajality k zákonům, důrazu na bezúhonné chování, k co největší míře splynutí s občanským prostředím římské říše.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 07. 2021 19:09
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

LC, to, co píšete, by znamenalo, že určité biblické slovo pro nás platí, pokud je naše situace obdobná té, do které ho psal svatopisec. "Platí pro nás Pavlova výzva k úctě k vrchnosti, protože Pavel psal v normální době, narozdíl od autora Zj." A podobnost, obdobnost změříme jak? Vždycky se dá říct, a mnohá kázání s tím až plýtvají, že naše situace je stejná jako ta která biblická situace. Vždycky se dá oprávněně argumentovat i naopak, že jsou tu zásadní odlišnosti. Ale ještě více: víme my vůbec, jaká je naše dnešní situace? Jistě, v našem kulturním prostoru neprobíhá žádné zjevné pronásledování křesťanů. Je však možné, že potlačování křesťanů probíhá způsoby skrytějšími. Např. kdy AB slíbil komoušům, že zdaní církevní náhrady Apod.
Od: Anonym: Marta---.60.broadband13.iol.cz )
Kdy: 29. 07. 2021 17:24
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

proč epištoly pohanské moci nabízejí na tolika místech bazální respekt a loajalitu.
Já si to vysvětluji tím, že se autoři snažili brzdit tendence, které se naplno projevily např. ve sporu Cyrila Alexandrijského s Orestem a davovým lynčem Hypatie. Umělecky zpracované např. ve filmu https://www.csfd.cz/film/241254-agora/prehled/ .
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.dsl.optinet.hr )
Kdy: 29. 07. 2021 18:23
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Marta napsal(a):
 > proč epištoly pohanské moci nabízejí na tolika místech bazální respekt  a loajalitu.    Já si to vysvětluji tím, že se autoři snažili brzdit tendence, které se  naplno projevily např. ve sporu Cyrila Alexandrijského s Orestem a davovým  lynčem Hypatie. Umělecky zpracované např. ve filmu  https://www.csfd.cz/film/241254-agora/prehled/ .  
To, co uvádíte za události a tendence, madame, spadá do pátého století, s dovolením. Epištoly pocházejí z docela jiné doby, z docela jiné situace církve.
Od: Anonym: Marta---.60.broadband13.iol.cz )
Kdy: 29. 07. 2021 19:41
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Vím o jaké šlo století, vím i, jaké je století teď. Ale Vaše reakce pro mě byla poučná v jiném směru, vracím se k mlčení.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.dsl.optinet.hr )
Kdy: 29. 07. 2021 18:24
Předmět: Re: skutky tmy ve světle II

Marta napsal(a):
 > proč epištoly pohanské moci nabízejí na tolika místech bazální respekt  a loajalitu.    Já si to vysvětluji tím, že se autoři snažili brzdit tendence, které se  naplno projevily např. ve sporu Cyrila Alexandrijského s Orestem a davovým  lynčem Hypatie. Umělecky zpracované např. ve filmu  https://www.csfd.cz/film/241254-agora/prehled/ .  
To, co uvádíte za události a tendence, madame, spadá do pátého století, s dovolením. Epištoly pocházejí z docela jiné doby, z docela jiné situace církve.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 28. 07. 2021 00:56
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Tak to je dost rozdíl srovnávat "práskání" genocidy s "práskáním" toho, že určitá skupina obyvatel nedostává od města byty, jaké by si představovala.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 28. 07. 2021 07:16
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Jistěže určité slovo nabývá různý význam v různých souvislostech. Ale jeho podstatný obsah v nich zůstává stejný. To jako byste řekl, že "bílá" na šatu nevěsty je něco jiného než "bílá" na vlajce těch, kdo kapitulují. Je - a není.
Vzniklo tady jednoduché tvrzení, že "udávat se nemá". A proč nemá? Vždyť spravedlnost má být nastolena všude. Co je špatné na udávání? Snad toto: nějaká moc chce získat kontrolu nad svými podddanými. Pokud možno kontrolu totální (císařpán u Švejka nad tím, co se vykládá v ck hospodách, komunistický režim nad disidenty atd.) Poddaní si ovšem chtějí vždy žít své životy co nejvíce svobodně a po svém. Práskač je ten, kdo kvůli svému prospěchu donáší věci ze soukromí poddaných do mocenské mašinérie. Špatné je to, když poddanost poddaných ještě zostřuje. Nevěřím, že by se do této jakobydefinice vlezlo to, co tady naznačujete o nějakých zprávách do Bruselu.
Od: Anonym: evangelík92.61.80.--- )
Kdy: 29. 07. 2021 00:09
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

nekteří lidi taki práskaly gestapu s přesvětčení , a né s prospjechu
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 07. 2021 09:33
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

16 pravopisných chyb v 11 slovech. Mohu důvodně pochybovat, že ten, kdo neřádně píše, dovede aspoň trochu řádně přemýšlet. Ale dobře, hypotetická otázka, že někdo donášel gestapu nezištně, z přesvědčení. Přiklonil se na stranu systému, proti obyčejnému životu běžných lidí. I z toho ale měl prospěch, přinejmenším psychický, připadal si dobře, že je služebníkem a součástí mocné ideologie. Tím ovšem poškozoval svou duši, která podle mého přesvědčení je vždy především individuální, zodpovědnost má být dříve osobní než systémová.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.dsl.optinet.hr )
Kdy: 29. 07. 2021 12:13
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Evangelíka tady pochopitelně píše Janča, je to jeho druh humoru, který nikomu jinému humorný nikdy nepřipadal. Taky je to příznivé jeho kazisvětské misii zde, psát co největší nehoráznosti a pakárny. Za žádnou hlubší analýzy to nestojí.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 07. 2021 12:43
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Myslím, že "evangelík" je dřívější "Velký pes". Ta jeho negramotnost je autentická, tu by ani Janča myslím nezahrál. Janča s Velký pes se tu sice kdysi zkamarádili, (a Janča by mohl Psovi s češtinou možná pomoci), ale jinak jde o troly dva.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 29. 07. 2021 13:01
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Nyní raději konkrétně. Měl by být starosta, který v tomto článku odmítl romům opravit WC, “prásknut” do Bruselu? Ti rómové tam hodně trpěli!
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.nat.epc.tmcz.cz )
Kdy: 29. 07. 2021 13:56
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Tady asi nikdo nemůže a nebude řešit specifický emocionální náboj, který vy osobně spojujete se slovem "praskání", nebo s problémem "praskání", Jančo. V tom vám tu nikdo nemůže pomoci. V obecné rovině je dobře, když se věci řeší, posouvají směrem k dobru, když se o nich komunikuje. Názory na to, jak přesně posouvat věci k dobru, mohou pak být rozličné. Obavy z praskání ventilují gauneři, kteří v nějaké míře nechtějí, aby jejich skutky tmy vešly do světla a byly viděny a tematizovány.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 29. 07. 2021 22:44
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Rómové trpěli, protože se nemohli vysrat.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 07. 2021 23:01
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Jančo, předvádíte zde klasickou xenofobii v ironické podobě. Samozřejmě že Romy manipulujeme, když je nutíme, aby převzali naše kulturní a třeba hygienické normy. A samozřejmě oni naše povýšenectví zneužívají, když se rychle naučili přehnaně odvolávat na práva menšiny, brnkat na strunu, která je u nás citlivá.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 29. 07. 2021 23:13
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Zdravím bratry v Kristu, lidi, jsem tu po zhruba měsíci a je to přád to samé- jeden slovíčkaří, druhý a třetí trollí, čtvrtý se snaží o nějaké dehonestující připomínky a další zase neúnavně konspiruje. Uf! Dnes se za Vás každého jmenovitě pomodlím, aby Vám Pán požehnal a vyšli jste konečně z těch ulit. Je to opravdu o ničem.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 30. 07. 2021 00:56
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Děkuju Jirko.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 30. 07. 2021 05:59
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

… á, už je tady debatník šestý, který si nade vším udržuje svatý nadhled a dovede vše správně posoudit a vše špatné, protože všichni ostatní z jeho pohledu jsou špatní, modlitbou posvětit. Už nám tady vaše farizejství chybělo.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 30. 07. 2021 22:12
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Myslím na Vás bratři, hlavně na Tebe Aleši. Potřebujeme pořádné, nekompromisní faráře křičící jasné evangelium nám, přecpaným soběstředným konzumentům.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.nat.epc.tmcz.cz )
Kdy: 30. 07. 2021 23:12
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Křičte si to vaše dysangelium sám, Poláku. Moc evangelia Ježíše Krista je tichá a nenásilná, nekřičí.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 31. 07. 2021 08:29
Předmět: Re: skutky světla ve světle tmě

Jirko, předevčírem jste to fakt trapně přehnal. Dokud jste tu byl jako běžný besedník, kolikrát jsem vás přistihl při nepravdách, přehánění, povyšování. Sám jste byl zalezlý v evangelikální ulitě. A najednou si tu po čase sjednáváte roli velekněze, který je nad špatností nás ostatních.
Od: Anonym: Sara---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 11. 2021 20:15
Předmět: Re: Znamení šelmy

Kde jsou ti věřící nebo ti lidé, kteří tohle čtou.. Proč se nepostaví proti těm protiprávním zákonům a nebrání se? Taky by mě zajímalo proč se i věřící lidé očkují? To snad není normální. Snad nejsem jediná, které došlo, že o zdraví (vládě) ani nikomu nejde.. Sama to píše bible.
Od: Kazatel ČCE Čestmír Siwek <>
Kdy: 18. 11. 2021 20:30
Předmět: Re: Znamení šelmy

Sara napsal(a):
 Kde jsou ti věřící nebo ti lidé, kteří tohle čtou.. Proč se nepostaví proti  těm protiprávním zákonům a nebrání se? Taky by mě zajímalo proč se i věřící  lidé očkují? To snad není normální. Snad nejsem jediná, které došlo, že o  zdraví (vládě) ani nikomu nejde.. Sama to píše bible.
Hezký večer, klid. I Vy sama jste byla ihned po narození očkována. A kdeže? Zpravidla ma horním úpatí své ruky (pravé, či levé). Máte snad pocit, že od toho času patříte šelmě?