Téma: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 01. 03. 2020 18:40
Předmět: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

Navigace: link | odpověď na… | přehled | fórum
Ladislav Cajthaml napsal(a):
 Homo Erectus (Janča): To se hele nejdřív koukněte, co jste tu všude  nazvracel vy, satanistický hnuse. Není tu kam šlápnout, pro ty vaše  satanistické výměty.
Aleše i všechny věřící křesťany jste Vaším pomýleným manipulativním příspěvkem pane Cajthamle dost urazil, omluvte se.
Jen doplním, třeba i pro jiné čtenáře- Pán Ježíš Kristus se po vzkříšení zjevil vícekrát a ty "úryvky" v evangeliích jsou snahou o naprosto spolehlivé, přesné přetlumočení toho, co se stalo. Proto nedošlo k "učesání" , máme zde naprosto přesná svědectví, přičemž pisatelé si dali velmi záležet na doslovnosti reprodukce. Uvědomují si, že působení vzkříšeného Krista v oslaveném těle jsou klíčové okamžiky pro budoucnost celé církve a spásy lidstva. Přidávali další zprávy o tom, jak se kdo s Kristem setkal, proto nejsou svědectví časově seřazena. Kdo odmítá pravdivost evangelií, dělá lháře z Boha, oslaveného Krista a také z velkého množství svědků té doby i doby pozdější.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 01. 03. 2020 18:44
Předmět: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

J. Polák: Omlouvat se - za co? Za to, že neumíte pracovat historicky přiměřeným způsobem s textem, že tady předvádíte zhola diletantský výklad textů a ještě tu básníte o nějaké (cizí) manipulaci? Za to já přece nemohu, pane Polák!
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 01. 03. 2020 18:46
Předmět: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

J. Polák: A že bych svým příspěvkem urazil "všechny věřící křesťany" a ti všichni křesťané vás pověřili, abyste ode mě vymáhal omluvu, to bych se taky divil. Sám jsem věřící křesťan.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 01. 03. 2020 19:35
Předmět: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

Homo Erectus nejsem já.