Téma: Velikonoce - opět jeden "účelový omyl"

Od: Anonym: Tomáš Lachtan---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 01. 04. 2013 00:42
Předmět: Velikonoce - opět jeden "účelový omyl"

Navigace: link | přehled | fórum
Zdravím všechny příznivce diskuzních stránek. Právě prožíváme Velikonoce, a tak by nebylo od věci se na tuto problematiku trošku podívat. Když se podíváme na Vánoce a Velikonoce v souvislosti s kalendářem, zjistíme bez problémů jednu důležitou věc. Oba největší křesťanské svátky - narození Ježíže a jeho ukřižování byly ve svém správné čase účelově přesně zasazeny křesťanskými ideology na svá místy v kalendáři. Není pochyb o tom, že se nejedná o připomínku žádných historických událostí, nýbrž pouze o důkladné překrytí významných pohanských svátků jinými svátky, jak je vymyslela křesťanská politická garnitura. Zatímco Vánoce mají své přesné místo v době zimního slunovratu, velice mohutně slaveného pohanskými národy, Velikonoce jsou svátek pohyblivý a vzhledem k tomu, že se časově pohybují v blízkosti jarní rovnodennosti, lze s určitostí tvrdit, že se jedná o původní pohanský svátek příchodu jara. Ve světle těchto souvislostí zůstává jedna jednoduchá otázka. "O co vlastně křesťanství opírá svoji zvěst o příchodu Ježíše na tento svět, jeho ukřižování a následné zmrtvýchvstání?" Zvěst, která fungovsla pro oblbování negramotných lidí po celá staletí, najednou ztrácí na síle a není čím ji nahradit. Nebo se snad dá logicky vysvětlit proč se Ježíš narodil právě v období zimního slunovratu a zemřel v období jarní rovnodennosti? Odpověď by možná mohla znít takto: "Protože je vševědoucí, tak dopředu věděl, že bude potřeba bojovat s pohanským náboženstvím a chtěl to nějak všem těm prelátům nějak usnadnit. Možná vás napadnou jiné odpovědi, které do tohoto problému vnesou konečně světlo. S pozdravem Tomáš Lachtan
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.cz-------telefon-602.540.540-------ww )
Kdy: 02. 04. 2013 10:18
Předmět: Re: Velikonoce - opět jeden "účelový omyl"

Pane Lachtane,je velkým prohřeškem církve, že často ve svých dějinách oblbovala. Ještě větším prohřeškem je dávat okázale najevo svoji nevzdělanost a omezenost. Pokud vám de opravdu o to, něco se dozvědět,zajděte si za nejbližší farářem, nebo si přečtěte, co jsem vám tu před časem psal.Ta zvěst, které se tady vysmíváte,tady byla před vámi a bude i po vás a na síle neztrácí, naopak, je aktuálnější než kdy dříve a to právě proto, že církev politickou moc ztratila a zbývají jí jen argumenty.
Od: Anonym: Pavel <> ( 93.99.78.--- )
Kdy: 11. 04. 2013 21:02
Předmět: Re: Velikonoce - opět jeden "účelový omyl"

Pane Lachtane, pokud se mrknete na dějiny prvního století, tak zjistíte, že křesťané slavící Velký pátek se skrývali a byli více méně pronásledováni. Proto se Vaší otázce divím. Prosím o upřesnění, ktekré křesťanské ideology máte na mysli, popřípadě kdy se to stalo. Potom se můžeme bavit dále, ale jak mohu odpovědět, a vyvracet něco, co se nestalo?
Od: Anonym: Čeněk Jirsák---.raabnet.net )
Kdy: 13. 03. 2014 22:54
Předmět: Re: Velikonoce - opět jeden "účelový omyl"

Takto se může vysmívat jen nevzdělanec své vlastní hlouposti. A jak je vidět, dodnes svůj dotaz nekonkretizoval.