Téma: Křest

Od: Anonym: Lucík <> ( 77.104.252.--- )
Kdy: 24. 11. 2012 07:04
Předmět: Křest

Navigace: link | přehled | fórum
Chtěla bych se zeptat,jaká církev uzná můj křest politím??Nemám pochybnost o svém křtu,já osobně necím,že by ho Bůh neuznal,když jsem nebyla ponořená.Byla jsem spasena,vydala jsem svůj život Ježíši,přijala křest duchem svatých,dostala dar jazyků.Jen mi jde o to,která církev nebude mít problém mě s tímto přijmout.Přestěhovala jsem se do jiného města a ve víře se dost posunula.Prosím odpovězte mi někdo.Děkuju Lucka
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.cz-------telefon-602.540.540-------ww )
Kdy: 24. 11. 2012 18:22
Předmět: Re: Křest

Pokud to byl křest ve jménu Otce i syna i Ducha svatého, tak by ho měla uznat každá církev i římskokatolická.Nechte si od svého předchozího kazatele, který vás křtil vystavit potvrzení o křtu s datem křtu a jménem křtícího. Pokud vím, tak v případě splnění těchto náležitostí, vás podle učení církví které znám, už nikdo ani pokřtít nesmí.
Od: Anonym: Ondra G.194.228.169.--- )
Kdy: 24. 11. 2012 20:00
Předmět: Re: Křest

Evangelíci (ČCE) nemají problém s tímto křtem, většina z nás byla pokřtěna tímto způsobem. Taktéž by to nemělo vadit v církvi bratrské (CB), slovu života, křesťanských společenstvích, jednotě bratrské, katolické církvi, církvi československé husitské. Nevím, jak se k tomu staví baptisté (neznáte ten krásný vtip od Pavla Bosmana, kde si pozvali na křest lodi baptistického kazatele? - obrázek potápějící se lodi). Tím nechci říct, že v konkrétním společenství s tím někdo nemůže mít problém. V některých církvích se zase spíš řeší to, zda byl člověk pokřtěn jako nemluvně, nebo později na základě vlastní žádosti. Opět ČCE uznává obě možnosti.
Zvláštní postoj má armáda spásy, která nekřtí vůbec a nechává své členy, aby si to vyřešili po svém (historický důsledek toho, že působili jako misionáři v tradičně křesťanských oblastech, kde každý opilec i bezdomovec byl pokřtěný a nechtěli být obviňováni z překřtívání).
Jestli hledáte pro sebe vhodnou církev, přeju mnoho štěstí a Boží požehnání při výběru - máte-li v daném místě z čeho vybírat :). Ale v Kristově církvi už místo máte, což je hlavní.