Téma: otazky

Od: Anonym: Travicka <> ( ---.clnet.cz )
Kdy: 07. 11. 2005 20:55
Předmět: otazky

Navigace: link | přehled | fórum
Dobry den, nevim, kam se obratit..chtela bych se zeptat, zda pro evangeliky plati, stejne jako pro katoliky, povinnost pockat se zahajenim sexualniho zivota az do svatby? A mohli byste mi prosim uvest odkazy na mista v bibli, kde se o tomto doctu? Dekuji za odpoved,
Travicka
Od: Anonym: Ryšánek---.ostrava.tiscali.cz )
Kdy: 08. 11. 2005 18:20
Předmět: Re: otazky

Nazval bych to doporučení.A platí to.Je to opravdu lepší.Sex patří do stabilního vztahu, když už s tím člověk začne, už není nic jak před tím.Je tu taky otázka vzájemného poznání, co se týče charakteru, zahájení sexu dává trochu klapky na oči.Snad dodám i nějaká biblická místa.Teď mě napadá desatero - nesesmilníš, ale je otázka, jestli se to dá plně aplikovat i na tenhle případ.Jinak Genesis - ti dva budou jedno tělo, jde tu o určitou intimitu. Jedno tělo jsou dva žijící ve stálém svazku.
Od: Anonym: nn--- )
Kdy: 10. 10. 2016 19:36
Předmět: Re: otazky

1 Mojžíšova 29:20-23, 25 (CSCEP) Jákob tedy sloužil za Ráchel sedm let; bylo to pro něho jako několik dní, protože ji miloval. Potom řekl Jákob Lábanovi: "Dej mi mou ženu, má lhůta už uplynula. Toužím po ní." Lában shromáždil všechny muže toho místa a uspořádal hody. Večer vzal svou dceru Leu a uvedl ji k Jákobovi, a on k ní vešel. Ráno Jákob viděl, že to je Lea. Vyčítal Lábanovi: "Cos mi to provedl? Což jsem u tebe nesloužil za Ráchel? Proč jsi mě oklamal?"