Téma: Výzva církvím, aby nepohrdaly Ústavním soudem a odložily páteční podepisování smluv se státem

Od: Anonym: informator---.170.mornet.cz )
Kdy: 21. 02. 2013 09:07
Předmět: Výzva církvím, aby nepohrdaly Ústavním soudem a odložily páteční podepisování smluv se státem

Navigace: link | přehled | fórum
V pátek mají církve definitivně získat majetky bez ohledu na případné rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení zákona o majetkovém vypořádání s církvemi.
Redakce Britských listů prověřovala, zda je či není důvod k odkladu podpisu smluv. Zjistila šokující skutečnost, že po podpisu smluv již rozhodnutí Ústavního soudu, který by případě zrušil zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi, bude mít pouze formální význam.
O formálnosti případného rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení zákona, pokud by skutečně došlo k podpisu smluv, byla vláda včas písemně informována výzvou advokáta JUDr. Karola Hrádely. Právní zástupce 18 navrhovatelů senátorského návrhu na zrušení zákona Ústavním soudem v ní vyzval vládu a církve k nepodepisování smluv do rozhodnutí Ústavního soudu pro vytvoření předpokladů pro řádné projednání návrhů Ústavním soudem a přispění k vylepšení vztahu veřejnosti a církví, který byl specifickým postupem státu a církví zbytečně vyostřen.
Výzva byla vládě doručena před jejím rozhodnutím a dnešního dne byla odeslána i na jednotlivé církve. Na rozdíl od přístupu vlády jejich reakce není známá.
Celý článek včetně textu výzvy vládě a církví - http://www.blisty.cz/art/67601.html
Od: Anonym: informator---.170.mornet.cz )
Kdy: 21. 02. 2013 11:07
Předmět: Re: Výzva církvím, aby nepohrdaly Ústavním soudem a odložily páteční podepisování smluv se státem

K tématu viz i aktuální provolání Miloše Rejchrta "Ty miliardy nám nepatří !" - viz http://www.svobodne.estranky.cz/clanky/spolecnost/milos-rejchrt–;ty-miliardy-nam-nepatri–.html
Jak tam Miloš Rejchrt píše, pokud církve v pátek smlouvu se státem podepíšou půjde o osvědčenou taktiku "útěku před právníky"
Od: Anonym: Jan Kirschner <> ( ---.144.broadband6.iol.cz )
Kdy: 21. 02. 2013 14:39
Předmět: I informátor by se mohl podepsat

Je dobré, že nás tu informujete, Miloše Rejchrta si vážím, ten se za své názory nestydí, ale mohl byste přestat psát anonymně? Již výběr Vašich informačních zdrojů vyjadřuje Váš názor, ne jen sdělení informace a tak bylo slušné, se pod doporučovaný odkaz podepsat.
Od: Anonym: Ondra G.194.228.169.--- )
Kdy: 21. 02. 2013 22:45
Předmět: Re: I informátor by se mohl podepsat

Chápu boj proti anonymním nickům v případě, že se projevují agresivně či likvidují diskuzi. Ale k čemu by mi bylo znát identitu informátora, který těmito neduhy netrpí? Nebo je lepší, aby se podepisoval jako Ladislav Kopecký nebo Václava Hrdličková, aby komunikace s ním byla jaksi příjemnější?