Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Večeře Páně

Od: Anonym: Jirka120.21.29.--- )
Kdy: 04. 02. 2016 12:34
Předmět: Re: Večeře Páně

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Asi vám nerozumím. Třeba vidíte, jak evangelíci večeři Páně prožívají, jak o  ní mluví. A řekl byste, že jste tedy na tomto poli, v pochopení jejich  zkušeností, "opravdově zkušený"? Že to není jen pouhý dojem ? Sám  o sobě bych řekl, že zde mám dojem(impression/idea/sense), nemyslel jsem to  jako snížení.
Nejdřív se omlouvám za pár překlepů a vynechaných slov v předešlém, psal jsem to ve chvatu a dá se snadno dosadit co tam patří.
Řekl bych že mám dost zkušeností s evangelíky, tedy i s tím "…jak evangelíci večeři Páně prožívají, jak o ní mluví." a chápu jejich osobní zkušenosti. Nikdy jsem jim tuto radost nepokazil jenom proto, že často jejich prožitek (zkušenost) není ani tak založen na tom co je biblické, často také ani na učení tj. věrouce CČE, ale na jejich přání "co by si přáli aby Večeře Páně představovala". Krátce, tedy ani ne na víře v pravém smyslu, ale začasté na jejich sklonu k věřivosti. Někteří lidé prostě zatím nedorostli k "dospělé víře" kdy už víra nestojí na tom že by nám zajišťovala nějakou zvláštní přízeň Boha, nějakou "zajištěnost", ale stojí na tom, že Bůh s námi ve svém pokračujícím a stále probíhajícím stvoření (stvoření není jednorázová akce a pak už se nic neděje), že se na nás spoléhá že svůj život nepromarníme a budeme mu "ku pomoci".

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód