Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Jak může evangelík..

Od: Anonym: Hynek Kotraš <> ( ---.env.cz )
Kdy: 21. 02. 2014 12:51
Předmět: Re: Jak může evangelík..

Mezi katolíky není méně rozvodů, než mezi nevěřícími a většinou to vůbec nikdo neřeší. Vůbec nechápu ty "věrné katoličky", které se odvrátily od paní pisatelky. Nemají ve vlastní rodině nikoho rozvedeného - děti, vnuky? Asi se raději nežení a nevrávají.
Postoj těchto milých "kamarádek" je nicméně kopií přístupu oficiální Katolické církve. I když lze v poslední době snáz dosáhnout rozhodnutí o neplatnosti manželství, není cesty pro ty, kteří manželství uzavřeli platně, v pevné víře v jeho trvalost, neplánovali jeho rozvrat v krátké době, neudržovali v době zasnoubení paralelní vztahy atd. Prostě selhali, své selhání přiznali a teď by si chtěli udělat pořádek v životě i ve víře a vydat se na novou cestu. Těm nemá oficiálně církev co nabídnout. Jsou odstrčeni od svátostí, nesmějí se jich ani účatnit (jako kmotři), nesmějí být ve farních radách atd. Stějně tak se Katolické církev dívá na jejich dědi (parchanty) - nenají nárok na svátost křtu.
Rozvod a následný civilní sňatek je dnes v církci jediný neodpustitelný hřích. Tělo mohou přijímat propuštění vrahové a "napravení" hříšníci všeho kalibru. Nikoliv ten, kdo je podruhé ženatý. Na doživotí!
Viz např. Matouš, 5. kapitola: Slyšeli jste, že říkáno bylo starým: Nezcizoložíš. Ale jáť pravím vám: Že každý, kdož by pohleděl na ženu ku požádání jí, již zcizoložil s ní v srdci svém. Jestliže pak oko tvé pravé horší tě, vylup je a vrz od sebe; neboť jest užitečněji tobě, aby zahynul jeden oud tvůj, než by celé tělo tvé uvrženo bylo do ohně pekelného. A pakli ruka tvá pravá horší tě, utni ji a vrz od sebe; nebo užitečněji jest tobě, aby zahynul jeden oud tvůj, než by všecko tělo tvé uvrženo bylo do pekelného ohně. Též řečeno jest: Kdož by koli propustil manželku svou, aby jí dal lístek rozloučení. Jáť pak pravím vám: Že kdožkoli propustil by manželku svou, kromě příčiny cizoložstva, uvodí ji v cizoložstvo, a kdož propuštěnou pojme, cizoloží.
Kdyby se toto bralo doslova, potkávali bychom samé jednooké mrzáky. Neslyšel jsem ani, že by se některý z pedofilních kněží nechal vykastrovat. Z Matoušova evangelia v praxi platí jen zákaz propustit manželku. Veškeré jiné cizoložení se rychle vyřeší u zpovědi. Bez sekyry.
"V té Tvojí církvi může být pedofil bliskupem, ale podruhé ženatý mu nemůže dělat ani šoféra" shrnul soused a pospichal uklidit odpadky u popelnic před domem.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód