Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: lgbt Logos

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 19. 08. 2019 15:59
Předmět: Re: lgbt Logos

Všichni podporovatelé Prague Pride jsou dohromady specifičtí tímto: jsou zkažení a jsou škodliví. A do jednoho pytle se satanisty vás nehodil br. Polák, ale já, ale ve skutečnosti se tam házíte sami v očích veřejného mínění většiny slušných lidí a já vám to tu jenom ukazuju. A br. Polák neporušuje základní pravidla logiky, to spíš vy…
Je sice možné, že během studia teologie jste o tom v předmětu Etika diskutovali, ale A. ne dost, B. změnily se okolnosti a tohle LGBT hnutí začalo být významně celosvětově škodlivé, takže přišel čas přehodnotit předchozí toleranci, zejména s ohledem na obranu slabších, matek a dětí především…

Dole panu Cajthamlovi (19. 08. 2019 12:50) bych podotknul, že A. ze seznamu nemocí to (homosexualita) bylo vyškrtnuto pod tlakem mocné zlé lobby a nejsem sám, kdo má tento názor, B. znám takové, kteří to umí léčit, samozřejmě ne-chemicky… C. pokud mě obviňujete z duševní nemoci, přečtěte si _ J8:48 a pak ty předcházející řádky, je to přesně o tomto… (v originálu je δαιμονιον daimonion, vy říkáte třeba paranoia, přesně v tomto smyslu je ten verš míněn…)
Někde tady také doporučujete komentáře k překladu ČEP - jsou na mnoha místech (zejména ve SZ) zcestné a nesprávné, tato předmluva k Janovi je relativně z těch lepších, ale přesto… Ohledně Logos tam jen vysvětluje, že to je "naddějinné Slovo, jako Jednorozený, který …" - ale tam v textu 1:14 je to "jednorozený", spíš "jedinečný toho druhu", až když se toto Slovo vtělilo… Tedy tu komentář ČEP podsouvá jeden z možných významů, který ale není jedinou možností, jak to chápat… (jsem heretik a dogma pro mě není argument…)
Logos je nejen "Slovo", je to i Rozum (Logika), je to i Duch v tom rozdělení, kde Psýché (city) je Duše a Logos (rozum,slovo) je Duch člověka… (a chápu, že i o tomto by šlo polemizovat, do jaké míry je tento názor oprávněný)

A pokud určujícím prvkem duchovně se tvářící organizace je sexuální orientace jejích členů, navíc ještě perverzní (zvrhlá), není to duchovní organizace, je to cílená diverze… Není jejich cílem duchovní rozvoj, ale je jejich cílem rozvrat duchovních i společenských institucí a řádů ve jménu zvrhlosti, která je jejich středobodem… (Teď mě napadlo přirovnání, je to jako kdyby se spolek kuřáků drog jmenoval "Duch"… Prostě to je "rouhání" v jedné terminologii, a "znevažování" v jiné terminologii…)
A jen letmým pohledem na jejich stránky je zřejmé, že jedním z jejich hlavních úsilí je poskvrnění manželství, které by mělo být posvátné a kde k manželství muže a ženy nelze stavět jiné svazky na roveň, protože si s ním rovné nejsou a nebudou… Je tu někdo, kdo neumí číst? Nebo kdo by chtěl překrucovat význam Ř1:26-28 a Ř1:32 ? Jistě je rozdíl, když se za tuto svou zvrácenost a hřích potichu a pokorně stydí a třeba se i modlí za své napravení, než když se svým hříchem hlasitě chvástají a požadují, aby jej společnost postavila na roveň dobrého, prospěšného a svatého, a aby k němu mohli veřejně vychovávat dosud nevinné děti (jako třeba "drag story hour"). Tedy jistě ani ostatní nejsme svatí, ale to neznamená, že se bude z hříchu dělat přednost hodná obdivování. Tím by totiž to prospěšné a svaté (manželství) poskvrnili a snížili na svou mrzkou úroveň, a především proto to nelze dopustit… Nelze položit rovnost mezi manželstvím muže a ženy a mezi svazky zvrácených, a to především v symbolické rovině… Když mají byrokratické problémy, tak A. je to do určité míry dobře, že jsou jim kladeny přiměřené překážky, B. byrokratické problémy jdou lépe řešit pohnutím byrokratických pravidel než poskvrněním posvátných norem této Civilizace.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód