Téma: Kdo mlčí, souhlasí?

Od: Anonym: Tomáš Lachtan---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 01. 04. 2013 10:16
Předmět: Kdo mlčí, souhlasí?

Navigace: link | přehled | fórum
Prošel jsem si po delší době příspěvky, které jsem zde postupně uveřejnil. Zdůrazňuji, že jsem je umístil do rubriky, která nese podtitul – Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat… Bohužel musím konstatovat, že řada z nich zůstala bez jakékoli reakce, což mě mírně řečeno překvapuje. Snažil jsem se vznést několik otázek, jejichž vyjasnění se dotýká nejvlastnější podstaty křesťanství a jeho důvěryhodnosti na prahu 21. století. Na palčivé otázky, které stojí v pozadí hlásaných dogmat, zde nikdo nedává přijatelnou odpověď. Jsou dvě možnosti proč se tak děje. Tou první je to, že nikdo tuto odpověď nezná, protože ať by byla formulována byť tou nejrenomovanější osobností a přitakávala by náboženským dogmatům jako pravdě, byla by v každém případě v rozporu s rozumovým poznámím. Tou druhou je to, že ti, kteří tyto otázky čtou jim dávají za pravdu, přiznávají jim v duchu jejich legitimitu a oprávněnost, ale z důvodu své osobní zbabělosti raději mlčí, než by sami sobě i ostatním přiznali, že žijí v omylu a živí ho v sobě z nejrůznějších důvodů. Někdo pro svoji krátkozrakost, jiný pro svoji duchovní omezenost a další třeba pro své výhodné postavení, které je úzce propojené s obhajobou a šířením křesťanských bludů. K čemu pak je tato rubrika, kde se člověk nedočká odpovědi? I taková nereakce svědčí o současném stavu jaký je přítomen v církvi. Kritický rozum se zde nenosí. Pouze slepá poslušnost jako za starých dobrých časů. O pravdě se prostě v církvi nediskutuje, ta se pouze z úst povolaných duchovních vůdců bez námitek přijímá. A když to někdy náhodou není až tak úplně pravda? Co na tom? Přidržme se osvědčeného – "Účel světí prostředky".
Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 02. 04. 2013 16:47
Předmět: Re: Kdo mlčí, souhlasí?

Píšete moc květnatě. Já tam žádnou otázku nevidím. Co řešíte?
Od: Anonym: Ondra G.194.228.169.--- )
Kdy: 02. 04. 2013 23:16
Předmět: Re: Kdo mlčí, souhlasí?

Pane Lachtane, nezlobte se, že to vezmu trochu osobně: Že vás huba nebolí! Odpovídal jsem vám několikrát a i jiní další a odpovídali jsme k věci. Na pádný argument ale z vaší strany následuje mlčení nebo nějaký "úkrok stranou", kterým se diskuze ruší. Občas se vám povedlo někoho vyprovokovat, aby vám vynadal, a pak mu napíšete, že se nechová křesťansky. Jestli jste přišel jako přednášející ve své škole a chtěl jste nám dokázat, jak jsme zpozdilí, neuspěl jste. Ale jestli chcete diskutovat, nahoďte otázku - a vnímejte taky. Ne že prohraju ve fotbale 6:0 a pak řeknu protihráčům, že neumějí hrát a nedali ani góla.
Od: Anonym: Čeněk Jirsák---.raabnet.net )
Kdy: 13. 03. 2014 22:59
Předmět: Re: Kdo mlčí, souhlasí?

Pane zvaný "Lachtan", z variant, proč nedostáváte odpovědi, jste vynechal ještě jednu variantu: Protože vy se neptáte proto, abyste se něco dozvěděl, ale protože se sem chodíte jen hádat. Diskuse na těchto stránkách jdou už skrz na skrz prolezlé Vašimi spamy.