Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: Sčítání 2021

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 02. 05. 2021 18:17
Předmět: Re: Sčítání 2021

Polák: Je mi vás moc líto, že jste nucen žít společně s námi v civilizaci, které se podařilo vymýtit mnohé nemoci a očkováním, vyspělou medicínou a sociálním státem dosáhnout toho, že každé narozené dítě má velmi velkou naději, že se dožije dospělosti a dokonce i seniorského věku. Že se před narozeným dítětem otevírá hlubší a pestřejší existence než se stát od dětství mechanickou silou v zemědělství. Což je realita do počátku XX. století. Ostatní kromě vás bych ale litoval, pokud by jim podobný civilizační standard dopřán nebyl. - A samozřejmě vychovat, zaopatřit, inspirovat dítě v tomto kontextu znamená poněkud náročnější logistiku než udělat si deset dětí, to je jasné. S hraním Playstation běžte k šípku, Playstation přenechejme vám osobně.
"Statisticky je tradiční rodina jediné správné řešení pro přežití českého národa" - přežití českého národa žádná biblická hodnota není, v evangeliu se o přežití českého národa a vůbec jakéhokoli národa nic nepíše.
"Proto je ta správná interpretace dnes tak důležitá, je potřebná, ale je potřeba ji předat nezkalenou různými liberálními trendy (teď to obrátíte proti mně)" - interpretace je buď koherentní nebo není. Když ji předáte "nezkalenou různými liberálními trendy", předáte ji zkalenou zase jinými trendy, o dost povážlivějšími. Interpretace nezkalená trendy neexistuje, vyplývá to z jejího vztahu k žité praxi. Tohle by ale mělo smysl sdělovat někomu, kdo o přesvědčivou interpretaci biblického textu nějak vážněji usiluje anebo může usilovat. Do podobných podniků se vy raději vůbec nepouštějte, s dovolením.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód