Co na evangnetu chybí

Diskuse o všem, co by bylo dobré na Evangnetu mít a co jak se k tomu dobrat.
Technické připomínky zaznamenejte prosíme ve foru "Připomínky k provozu serveru"

Odpověď na příspěvek: Re: Ad "Zeto"

Od: Anonym: Bernard <> ( ---.unbr.cz )
Kdy: 11. 04. 2006 10:36
Předmět: Re: Ad "Zeto"

Milý Zeto, omlouvám se , ale teprve teď jsem našel čas Vám odpovědět na Vaše dotazy.
Vy cítíte pokoru k Bohu a necítíte se slabým a ubohým člověkem? Vždyť právě to poznání, uznání a vyznání toho, že člověk je hříšný, slabý a ubohý, že bez Boha ničeho sám , zdůrazňuji sám , nesvede , to je ta pokora před Bohem. Bez Boha se nemůže stát vůbec nic.
To co je negativní - tj. špatnosti tohoto světa - (vraždy, lži, krádeže, smilstvo atd.) v tomto světě pochází od Satana, mohou si za to lidé sami, mají svobodnou vůli se rozhodnout. A co je podstatné - to negativní nepůsobí Bůh, ale děje se tak s Božím dopuštěním!
K "Božím příkazům" - stále platí Zákon i Proroci dokud se to všechno nestane !!! viz Mt 5,17. Říkáte, že si lidé řadu příkazů stvořili ve svých hlavách. Jistě máte pravdu! Lidé skutečně neví, co činí!
"Oči máte, a nevidíte, uši máte , a neslyšíte". (Mk 8,18)
Nemusíme chodit daleko. Nemyslíte, že do těchto lidských příkazů patří např. ignorace papežství s Petrovým primátem ( viz Mt 16,18) , rozvody manželství ( viz Mk 10,9 nebo Mt 19,6) , ustanovení žen jako kněží - farářek ( nikde ve Starém zákoně -ani Novém to nenajdete - navíc platí Mt 5,17) , ignorace úcty k Panně Marii ( …co říká Ježíš z kříže sv.Janovi? - viz Jn 19,25-26 ) , a mohl bych pokračovat, jen proto, že si lidé chtějí přizpůsobit obraz Církve sobě a ve svém sobectví si zjednodušit povinnosti křesťana , ač je to v rozporu s Písmem sv.? Pozn.- Mimochodem,jak se evangelíci dívají na potraty, antikoncepci , umělé oplodnění , homosexuální svazky ?
Mají snad povinnosti křesťana lidé plnit pro sebe nebo pro Boha jako dar či poděkování Bohu za jeho tolikerá dobrodiní a milosrdenství , co myslíte?
A co dělám pro to, aby to co se mi nelíbí, takové nebylo? A co dělám pro sebe, abych byl šťastnější? Víte, jak už řekl někdo přede mnou , štěstí v podstatě neexistuje. Existují pouze šťastné okamžiky. Pro zlepšení situace, aby to co se mi nelíbí, bylo lepší, dělám to, co dělám. Z toho budu skládat účty jednoho dne před Bohem , stejně jako všichni ostatní, i Vy!!! Dávám za pravdu panu Krausovi - byl bych štěstnější, kdyby i jiní byli šťastnější a spokojenější - svůj pokoj nám předce Kristus odkázal. Návod je v konání skutků milosrdenství - materiální podpora, modlitba, ale i misie, neboť se jedná o šíření "dobré zprávy" -tedy Evangelia. Pax et Bonum Bernard

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód