Co na evangnetu chybí

Diskuse o všem, co by bylo dobré na Evangnetu mít a co jak se k tomu dobrat.
Technické připomínky zaznamenejte prosíme ve foru "Připomínky k provozu serveru"

Odpověď na příspěvek: Re: www.spiritweb.cz

Od: Anonym: Martin Grombirik---.nat.karneval.cz )
Kdy: 26. 03. 2006 14:16
Předmět: Re: www.spiritweb.cz

Milý příteli (všimněte si, že Vám stále vykám, jelikož s nabídkou tykání ani jeden z nás nepřišel),
jednou z deviz, které dala světu česká reformace, je bezpochyby náboženská tolerance. Asi se jí mlčky dovoláváte na webu církve, která se domnívá na ni navazovat. Myslím si ale, že ve Vašem případě došlo k určitému nedorozumění. Náboženská tolerance znamená to, že Vás pro Vaše přesvědčení ani nezavraždím, ani nevypovím ze země, ani z vás neudělám občana druhého řádu, ani vás nebudu šikanovat a nenávidět, budu zkrátka předpokládat, že na úrovni poznání pravdy konáte dle nejlepšího vědomí a svědomí a to bude výchozí bod pro náš další rozhovor. Tolerance však není uznání postmoderního dogmatu, že "každý má svou pravdu" - křesťané jsou přesvědčeni, že je jen jedna Cesta, Pravda a Život, Ježíš Kristus, i když po této cestě jde každý svým tempem a v různých zástupech poutníků - a už vůbec ne (ani morální) povinnost publikovat názory, které s touto Pravdou ve zjevném rozporu.
Já nesoudím Vás (verš z Bible na který narážíte, se týká souzení osob; Bůh miluje hříšníka, ale hřích nenávidí), pouze se domnívám, že zaměření tohoto serveru se dost míjí se zaměřením Vašich stránek, na které tu děláte reklamu. Reinkarnace, pokusy ovládat různé skryté či nadpřirozené síly, komunikovat s různými záhrobními či vesmírnými bytostmi atd. není s naší vírou slučitelné a máme je za pověru nebo modlářství, což je podle Písma svatého hřích proti hned několika přikázáním Desatera.
Tudíž Vám musím znovu důrazně sdělit, že Vaše poselství je na tomto webu přinejmenším zcela postradatelné (quod erat demonstrandum).

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód