Co na evangnetu chybí

Diskuse o všem, co by bylo dobré na Evangnetu mít a co jak se k tomu dobrat.
Technické připomínky zaznamenejte prosíme ve foru "Připomínky k provozu serveru"

Odpověď na příspěvek: Re: Noviky (beta)

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 13. 05. 2021 08:10
Předmět: Re: Noviky (beta)

Uživatel Evangnetu Lukáš Král napsal(a):
 U některých kazatelů jsou poznámky "mimo službu". Což by  znamenalo, že je jim zachována možnost volby k ordinované službě - alespoň  navenek. A pro příchozí odjinud to může vypadat, jako bychom měli nějaké  kostlivce ve skříni. Protože tomu tak není, nebo tomu aspoň nevěřím, nestálo  by za to informace doplnit? Když například farář skončil minulý rok a je  "mimo službu", zakládá to prostor k různým úvahám, neřkuli  pomluvám zvenčí, a to by pro církev byla škoda.    Lukáš Král
To, co tu rozvíjíte, vypadá podobně jako chodit po vesnickém hřbitově a sprásknout ruce: "Tolik zavražděných!"
To přináší sám život, že někdo odchází mimo službu a důvody takových odchodů jsou jistě všemožné, od nejbezúhonnějších po nejodpudivější. Tohle nejde na informativní tabulku vypsat, proč nějaký farář nebo nějaká farářka odcházejí z činné služby. Stejně jako se na náhrobky nepíše, kdo si dochlastal játra, kdo umřel stářím, kdo na infarkt, kdo se oběsil a koho utýrali rodiče.
Když potom zjistíte, že v činné službě vesele působí farářky a faráři, jejichž setrvávání a tolerování v činné službě (dokonce jejich působení ve vysokých církevních funkcích) představuje akorát nějaký projev absurdního kosmického humoru, ukázku toho, jak zhola nepochopitelné jsou cesty Páně i cesty Satanovy, mávnete už vůbec nad tímto tématem rukou.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód