Co na evangnetu chybí

Diskuse o všem, co by bylo dobré na Evangnetu mít a co jak se k tomu dobrat.
Technické připomínky zaznamenejte prosíme ve foru "Připomínky k provozu serveru"

Odpověď na příspěvek: Re: Databáze kázání

Od: Správci Evangnetu (Petr Tomášek) <>
Kdy: 09. 09. 2003 22:29
Předmět: Re: Databáze kázání

Roman Mazur napsal:
Ahoj Filipe, zde jsou mé ideje k databází kázání na internetu (Evangnetu). Jako naprostý internetový laik nevím, které z nich jsou realizovatelné. To musíte posoudit Vy správcové. Taky nevím, jestli navržené je optimální. Vše můžeme tedy samozřejmě časem měnit, "za pochodu", po společné dohodě.
3. Kázání samotná by nebyla na stránce vystavená (mimo případ uveden v bodě 11). Pracovalo by se s nimi jen jako se soubory, které se buďto na Evangnet dodávají, nebo stahují. Samotná práce s jednotlivými kázáními (před dodáním i po stáhnutí) by byla záležitostí domácí práce zájemců.
Ahoj Romane!
O takoveto databazi jsme jiz driv uvazovali, diky za navrhy, odpovim ted jen na par bodu.
4. Pravděpodobně by byl stanoven formát povinný pro všechny uživatele, kteří by tam svá kázání posílali. S co nejmenším objemem a zároveň dostatečně rozšířený - asi .rtf?
Moznosti je nekolik - od minimalni varianty, kdy by na kazani nebyla na Evangnetu (v databazi by byly jenom odkazy na ne), pres webovych kazani (kazani by musela byt v html), az po vytvoreni specialniho formatu na kazani na bazi XML, ze ktereho by se dalo generovat cokoliv - od HTML, pres RTF az po PDF (sam takovy format pro svoje kazani pouzivam, ma to hlavne tu vyhodu, ze je to logicky znackovany, takze je napr. jednoznacnym zpusobem zaznamenano, co je biblicky odkaz, a co napr. misto/datum bohosluzeb, cisla pisni, atd. Takze z toho pak lze velmi jednoduse vygenerovat napr. statistiku pisni, biblickych textu, atd. Problem je, jak stavajici kazani do takovehoto formatu prevest, protoze dokumentum psanym v beznych editorech chybi prave ta logicka informace typu - 'toto je biblicky odkaz'. Na to by museli byt dobrovolnici, kteri by kazani rucne konvertovali do takovehoto formatu.
Na druhou stranu trosku bych asi mel problemy s databazi, jak ji navrhujes ty- jenom "stahovaci", myslim, ze by mela byt moznost si kazani online cist (stahnout samozrejme taky - pokud by byla fyzicky na Evangnetu).
Otazkou je, jestli uvedene moznosti nejak nezkombinovat (nepr. nekteri lide svoje kazani uz vystavuji, tak proc je jeste nekam premistovat?)
6. Kázání by měla být tříděna (a tedy jasně popsána při dodávání na Evangnet v nějakém jednoduchém formuláři) podle tří základních informací: A. Autor kázání B. Období církevního roku C. Text kázání.
adB: Období církevního roku se dají celkem snadno umístit do rolovacího menu. V případě, že s navrženým budeš souhlasit, a budet o to stát, rád Vám dodám pro inspiraci svůj způsob třídění.
Radi se nechame inspirovat ;-)
adC: S biblickými texty bude asi největší obtíž. Ale snad i to by se dalo vyřešit nějakými jasnými "chlívečky", např. Biblická kniha (rolovací menu), …
Chlivecky moc nemam rad… Zkusil jsem napsat skripty, ktere umi docela dobre zanalyzovat lidsky psany zapis odkazu na bibl. text. Testovaci stranka je na http://www.evangnet.cz/bctest.php . Je to jednoducha databaze ve ktere je biblicky odkaz a komentar, da se vyhledavat podle biblickeho odkazu, umi to sestavit rejstrik podle biblickych knih. Budu rad za jakekoliv pripominky.
Tolik první představa. Jsem zvědavý, jestli je zhruba realizovatelná, nebo jestli jsem úplně "mimo mísu". Těším se tedy na Tvou reakci. Samozřejmě jsem připraven konzultovat i ústně. Roman Mazur
Petr Tomasek

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód