Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Ježíšovo narození / Komentář k Ježíšovu davidovskému původu a Mesiášskému nároku

Od: Anonym: Petr Šíma <> ( 194.228.165.--- )
Kdy: 11. 03. 2016 15:45
Předmět: Re: Ježíšovo narození / Komentář k Ježíšovu davidovskému původu a Mesiášskému nároku

Shledal jsem tento fakt, který jim ignorací uniká, je právě klíčovým vysvětlením k událostem popisovaných ve Skutcích. Bez toho nikdy nepochopíme proč Ježíš když vstal z hrobu a vrátil se do života už jenom přihlížel a zakrátko musel odejít do diaspory v Damašku. Nepochopíme proč se ani Petr nestal hlavou jeruzalémského sboru ale Jakub Spravedlivý, Ježíšův bratr. Jakub který nikdy v ničem Ježíše nenásledoval a stál po celou dobu stranou. S tím si lámou teologové hlavu dodnes a nenacházejí pro to nějaký fundovaný názor.
Pokud máte ke svrchu napsanému další připomínky, jiné názory, odpovězte prosím na ně opravdu podloženým (třeba z Biblického slovníku) názorem. Pokud má vysvětlení jsou dostačující dejte mi vědět že můžeme pokračovat. A samozřejmě že oboustranná zásada: „Veškeré mnou psané úvahy a závěry jsou zcela osobní a fakultativní.“ platí v našem rozhovoru vždycky a nebudeme ji tedy opakovat.
Pane Jiří, můj přístup k výkladu Písem je jiný než Váš. To jistě víme oba. Protože uvádíte mnoho věcí, se kterými nesouhlasím a nerozumím, a Vy se v nich ani neodkazujete na nějaký zdroj, musím nejprve porozumět všemu, co píšete, musím si nejprve dostatečně několikrát (alespoň 5x) přečíst Váš výklad a porozumět mu, tedy Vašemu myšlení, abych sám porozuměl. Z tohoto důvodu Vás prosím, abyste pokračoval a vložil své další tématické oddíly. Tedy ne najednou všechny, ale řekněme nyní dalších 5. Pomůže mi to porozumět Vám obsahově více. Snad mě v tomto chápete. Když tak se mne zeptejte. Pokud je tematických oddílů řekněmě toliko 10 - 12, pak by bylo možno vložit je naráz.
Já podle možnosti budu přispívat svým názorem (příště ohledně nazírství). Nikoliv však proto, abych Váš názor zpochybnil, ale pokud uznáte za vhodné podle mého názoru, svůj názor poupravit, pak to učiníte sám. Osobně je pro mne vždy přínosem znát názory druhých, abych nestavěl pouze na sobě.
Prosím za pochopení a děkuji předem, vyhovíte-li mi v tomto.
Petr Šíma

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód