Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Čeští bratři & hereze

Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 04. 03. 2016 18:15
Předmět: Re: Čeští bratři & hereze

Pane Jirko S, s vaším výkladem prvních slov modlitby Páně nemám vůbec žádný problém. Víte proč? Jelikož neměníte ducha. Ve věcech, kde se neshodneme ovšem měníte ducha. Proto se nepotkáváme.
Máte i pravdu, že moje metoda je jiná a proto mám jiný výsledek. Je to pravdivá věta, ne všichni jsou si tohoto principu vědomi a rozdílný výsledek nepřipisují metodě. Já souhlasím s tím, že metoda velmi silně určuje výsledek. Vaše metoda je založena na kritickém, velmi pečlivém. erudovaném zkoumání, moje metoda je založena na primitivní víře, že Bible je Boží Slovo a na skutečnosti, že výklad Písma není možný leč v Duchu Svatém a na skutečnosti, že Bůh se dává sám poznat, těm kteří Jej milují. A to všem takovým způsobem, že ani nejmenší nezbloudí.
Tak jako nevěřím, že ke správnému pochopení a životu v Kristu je nutná výchova nepřerušené linie ŘKC "apoštolů", tak stejně nevěřím, že ke správnému pochopení evangelia je nutná či nezbytná znalost reálií, historického jazyka, …. Moje přesvědčení plyne z velmi jednoduché skutečnosti. Pokud by klíčem k pochopení evangelia byla detailní znalost reálií, jazyka, hebrejského uvažování,…. tak by většina Židů Pána neodmítla, neukřižovali by Jej,… protože, kdo jiný než vrstevníci Páně znali dokonale jazyk, zvyky, myšlení,.. máte pravdu, že Židé znali perfektně význam slova Mesiáš, že pro nás je to "jen" slovo…ale k čemu jim taková znalost byla? Mesiáš přišel a oni jej odmítli a ukřižovali. Proč? Protože neuměli hebrejsky, aramejsky, řecky jazykem přelomu věků? Kdepak, protože nenáviděli Světlo.
A v tom se lišíme, já věřím, že klíčem k pochopení je ono Světlo, vy věříte, že klíčem k pochopení je kritický rozbor a proto jsou i naše závěry jiné.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód