Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Víra & zajištěnost - závěr

Od: Uživatel Evangnetu Jirka S <>
Kdy: 15. 02. 2016 01:05
Předmět: Re: Víra & zajištěnost - závěr

Jirka napsal(a):
 Já ve vašem prvním příspěvku nenašel nic o tom, proč jste vy osobně uvěřil,  snad jen myšlenku, že vaše JÁ dostalo šanci a proto ji nemůžete promarnit.  Vy jste šanci získal narozením ze spermie a vajíčka, já tu šanci získal  narozením do Krista.  Nepromarněte tedy šanci tohoto světa, já se pokusím nepromarnit šanci v  Kristu a budu těšit domů, tedy k Otci, jelikož jsem živý, příběh o  Nikodémovi jistě znáte.  Pán s vámi Jirka    PS: myslíte si, že nějaký křesťan považuje soulož za hřích Adama a Evy? Jste  první od koho to slyším a správně takovou hloupost popíráte. Netuším však  odkud ji máte.  
Tolik pýchy a neskromnosti v pár větách :-)
Ano, narodil jsem se do tohoto světa ze spermie, stejně jako se do něho ze spermie (doslova spermatos) narodil i Ježíš, jak potvrzuje i jinak spirituální Pavel v Řím 1:3 a 2Tim 2:8.
My, normální smrtelníci se "do Krista" nerodíme. My se rodíme do tohoto světa a v něm se pro víru v Boha a Ježíše Mesiáše musíme rozhodnout při plném vědomí, a při vědomí co to obnáší jej v pokoře a skromnosti v tomto světě vyznávat.
Sv. Augustin měl pravdu ve svém: “Znám něco horšího než je neřest, je to pýcha ctnosti !”.
K Vašemu PS.: Vy se asi ve svém odporu k tomu zkaženému světu, jak mu říkáte, raději nestýkáte s jinými křesťany kteří v něm žijí. To je vcelku rozšířená interpretace prvotního hříchu, proto jsem to uvedl aby nedošlo k omylu o čem mluvím. Mám pro ty tradičně věřící pochopení.
Jirka S

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód