Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Skutečný otec Ježíše

Od: Anonym: Ondra G194.228.169.--- )
Kdy: 14. 02. 2012 00:36
Předmět: Re: Skutečný otec Ježíše

Vy se zas předvádíte. Neposkvrněné početí je teologický pojem, používaný pro početí Ježíšovy matky Marie (v bříšku sv. Anny, ať je to jasné), nikoli pro početí Ježíše. Evangelíci v neposkvrněné početí nevěří. Co se týká Ježíšova otce, kvůli tomu si žádný "badatel pravdy" hlavu neláme - buď prostě někdo věří (jako křesťané), že Jeho otcem byl Bůh, nebo tomu nevěří. Pak samozřejmě podle první domněnky byl otcem Josef, nebo kdokoli jiný. Nevěřím tomu, že by někdo vědecky dokázal skutečného otce Ježíše - chybí tělesné pozůstatky obou osob a jakékoli historické svědectví z této doby nemusí být právě ve věci otcovství důvěryhodné. (Protože věřím biblickému podání, velmi obdivuji Josefa - věděl, že Ježíš není jeho dítětem, přesto se k němu přiznal (a tím fakticky i k předmanželskému sexu), a v klíčových momentech dokázal pro Jeho záchranu vstát uprostřed noci, vzít matku i dítě a hajdy do Egypta. Takovou ochotu bych chtěl mít.)
Připadá mi, že se trochu divoce snažíte najít něco, v čem by evidentně Bible neměla pravdu. Tentokrát se Vám to zase nepovedlo. Tak že by příště?
A mimochodem: v existenci historického Ježíše jste už uvěřil? Nebo ta Marie od toho Panděra počala ideu, kterou vymyslela hamižná církev o sto let později?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód