Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Jakub

Od: Kazatel ČCE Roman Mazur <>
Kdy: 22. 09. 2011 18:52
Předmět: Re: Jakub

Marcusi nebo Lachtane,
křesťanům vyčítáš zleva i zprava násilí, manipulaci a demagogii a nevím co ještě a sám nejsi schopen diskuse ani na nejzákladnější úrovni slušnosti a respektu k druhým:
1. Vedeš tady rádoby chytré řeči a nejsi schopen si odkaz, který jsi našel zase-nevím-kde, přečíst v původním biblickém kontextu.
2. Bereš si do huby křesťanské pojmy ("křesťanská naděje, následování Krista a bla bla bla…"), abys do následující věty napsal demagogické tvrzení bez smyslu, o tom, že křesťané neměli s reinkarnací problém. Když s ní neměli problém, proč ji dodnes neučí? Četl jsi něco jiného z religionistiky a o křesťanství než Šifru Mistra Leonarda?
3. Kladeš otázku jen proto, aby si tady někdo naběhl a zkusil řešit Tvůj zdánlivý problém. Využiješ toho pak jen k tomu, abys zase psal - ty, velký Osvícený - o tom, jak jsou křesťané zmanipulovaní nebo manipulující a kdo ví co ještě…
4. Nejsi schopen vystoupit ze své anonymity (i přes ochotu k osobnímu setkání některých zdejších diskutujících včetně mě), kterou zde jen zneužíváš.
Ale aspoň jedno pozitivum na diskusi s Tebou zde nacházím: Aspoň neotravuješ jinde.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód