Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Úhel pohledu

Od: Uživatel Evangnetu František Smetana <>
Kdy: 23. 07. 2011 15:33
Předmět: Re: Úhel pohledu

Naivně jsem si myslel, že autor tohoto příspěvku - podnětu k diskusi je veden touhou po spravedlivém Bohu, který nedopustí aby se těm spravedlivým zde na zemi událo nějaké příkoří.
Ale asi jsem se spletl, obšlehl (?) pár odstavců ze stránek občanského sdružení Humanistických ateistů a čeká, nevím co… Ani se nenamáhal uvést zdroj svého „ctrl c“.
Otázka, zda je Bůh všemocný a zda je i spravedlivý a milostivý současně, může nevěřícímu znít jako jakýsi hlavolam. Pokud je všemocný, jak to, že se dějí taková zvěrstva na ženách v Kongu, jak to, že se rodí zmrzačené děti … Při určitých příležitostech je lepší asi pokorně mlčet.
Nechci Vám, pane Svobodomyslný, vytahovat třísku z oka. Sám „dělám, co můžu“ a vím, že nic z toho bez Boží milosti na posledním Soudu neobstojí…
Pokud snad považujete víru v milostivého Hospodina za berličku pro „slabé“, nebudu Vám to vyvracet.
Nedá mi to abych necitoval verše mého oblíbeného Vladimíra Holana:
ANIŽ
Aniž se ukázala, odešla druhými dveřmi nevinnosti. Vedle nich a spolu s nimi znetvořuje nás průvan zdí na sám jediný žal, který pro blízkost bytí nebyl v očekávání nezbytí. Tak umírají děti. Nerozumím.
(Vladimír Holan SPISY 8 - NOKTURNÁL; Paseka. Praha 2003)
S přáním všeho dobrého. Ale i tak mne napadá otázka, zda zde na Evangnetu se snažíte poslední týdny klást otázky, anebo už dáváte i odpovědi? Sám sobě, nebo Vašim čtenářům?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód