Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: mimo téma vlákna

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 13. 01. 2020 11:55
Předmět: Re: mimo téma vlákna

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
Svatá prostoto, to  je naivita! Evangelická církev má mnoho chyb , ale na druhou stranu - Bohu  díky za evangelickou církev!
"Bohu díky za evangelickou církev."
Samozřejmě má kdekdo mnoho důvodů děkovat Bohu nebo bohu za zaměstnavatele, který mu umožňuje pohodlné a lenošné zaměstnání, pozdní ranní vstávání, válení se na internetu a internetových diskuzích a několik málo krát týdně rétorické vystoupení značně infantilního rázu. Komunismus byl také dobré zřízení - ovšem jen pro vysoce postavené komunisty.
Pro někoho, kdo se cítí vnitřně povinen dokonce i v neděli brzy ráno vstávat, aby pak hodinu poslouchal v kostele farářovo vystoupení, kterým si snad musí dělat srandu z Boha i svých posluchačů - kdo platí salár za něco, co je i zadarmo drahé - kdo v církvi potkává tak nevratně pokřivené mezilidské vztahy, že v tomto stěží mají paralelu v jakékoli jiné pozemské instituci - pro toho stojí téma děkování Bohu za evangelickou církev v poněkud odlišném nasvícení. Spíše upomíná na Ježíšovo povídání o soli, která ztratila svou slanost a hodí se leda k tomu, aby šla do pryč.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód