Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Víra a pochybnosti - Povídání...

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 10. 08. 2019 22:22
Předmět: Re: Víra a pochybnosti - Povídání...

Vy si třeba někdo myslíte, že jsem fakt dobrý nebo mi naopak závidíte, nevím. Ne, není to dost dobré. Komu bylo hodně dáno, bude od něj hodně požadováno. Mě dal osud, i geny i andělé dnes i v historii nebo nevím co, dost, ale také jsem se snažil dlouho a možná ne dost pečlivě?
Vzbudilo mě dnes potřeba čůrání a pak strašná bolest v hlavě už mi nedala spát. (spal jsem 4 a půl hodiny, po tom dlouhém čtyř-dni) A to ani nevím, jestli na potenciální krvácení do mozku je vhodné si brát paralen, a jiný tu na tohle nemám… Ale už to přešlo. Znáte příběh Růže pro Algernon? Už od dětství vím, že je možná o mě, ale to jméno na A. je trochu jiné v té první úrovni zkratky. To já se klidně pak nechám zaměstnat v truhlářské dílně (u toho Tomáše) mezi dalšími postiženými, ostatně jsem si šel včera i cestou okolo vytahovat tričko na zdejší Evičku s epi, tedy spíš přesněji jsme se fajn bavili a když říkala, jak je vedro, tak jsem jí ukázal, kolik vrstev triček mám pod mikinou… Fajn jsme promluvili i jinak, tak trochu… To když tu je takhle spousta příspěvků, mimo jiné je to ukázka, kolik se dá vydržet nespat a při tom psát rozumně, nebo spíš to je důkaz, že když jsem psal o tom "shaman", tak se nevytahuji planě, tohle jen abyste tomu věřili, ale já vám to nenutím, prostě to byla ukázka… Já nevím. Nebylo to plánováno jako ukázka shamanismu, ale tak nějak mi to došlo, když jsem to tady vysvětloval sousedům (jen těm fakt blízkým), co mě starostlivě posílali jít spát (protože alespoň občas jsem se také šel projít)… Taky mi můj přítel, co jsem ho označil jako "hobit", když jsme sekali ten plevel, mimo jiné připomněl (nevysvětloval to, ale vím o tom také), že při čtení z modrého světla (ale on tím myslel asi počítače obecně) se špatně usíná, že je lepší číst před spaním papírovou knihu, (takže oni to tak úplně hobiti nejsou, možná to jsou elfové, já nevím, a druidi tu jsou nahoře na kopci, mají tam háj, velmi dobří přátelé) takže to ještě přehodnotím, jestli na tom svém biblickém serveru, co jsem nedávno dělal, nebudu mít místo modrého radši bílé nebo nažloutlé pozadí, jako mám na čtení jinde, mám seřízený monitor a lampu na skříň za ním, aby to neunavovalo oči… Možná tu tím, jak nekoukají takhle zblízka do světla (monitor,tv), mají víc světla v duši, ale já si stejně dál myslím, že část populace je technicky orientovaná (Boaz) a část duchovně (Joachin) a jsou potřeba obě.
Včera, jak jsem mezi těmi pobřežími si předsevzal vykouřit poslední cigaretu, zahodil jsem krabičku tak, jako se házely "placáky", do zahrady, dobře tak lítá. Ale potom ještě večer jsem tu balil z filtrů a ten rezervní tabák rakovina "křižovatka smrti", protože přestávat kouřit z takového stavu večer nejde, to se přestává od rána. Uvidím, jestli nebudu jako můj oblíbený pan Mig21 ze závěru toho filmu, jak tam přijde zvednout jointa, co předtím zahodil… Fakt dobrý varování… To asi ne, to bych nechtěl…
A ovšem Hospodin je mi svědkem, že jsem už dlouho vědomě nelhal, ale často se mýlím, a neříkám to všechno. A ovšem ti přátelé tady okolo mě znají, zpustlý ale hodný bratr jejich ctěného profesora filosofie, mají mě rádi, když zmíním na okraj něco, tak to nepřekvapuje, ale jinak tu mnou někteří v duchu opovrhují, oni jsou ti duchovní lidé a já jen ten špinavý a ajťák co kouří, samozřejmě nahlas to neřeknou a jsme fajn, oni pracují s různě postiženými jako pečovatelé, dobří přátelé… _-_ A tady pan dveřník ve fóru (A.W.) měl úplně na začátku pravdu s tím jménem Páně, ale je to třetina Bible (ten můj překlad) a nejde to nahradit automaticky, musí se to dávat do správného pádu, jenže takhle J. tam je možná někde dvojsmysl ve více pádech. Je to studijní verze, na předčítání tam bude titul Hospodin, jak jste zvyklí, také Jej takto uvažuji, třeba v modlitbách… Jenže A.J. i Perseus s Medůzou mi radili to tam asi prozatím tehdy nechat tak, a to moje PDF je stejně spíš jen studijní verze, to než byste moje překlady někomu předčítali, tak to někdo upraví. ({Zároveň když jsem psal, že kdybyste mi tu něco psali, tak vás seškrtám přiměřeně, tak mě taky můžou seškrtat přiměřeně nebo přeformulovat lépe, ale aby to bylo kompatibilní a to se pozná, já nevím… Kdyžtak to tady závorkuji, že ty závorky jdou z toho vyndat, případně i s obsahem, tedy se to dá číst, jako kdyby tam závorky nebyly, tedy lineárně, nebo z toho ty závorky vyndat i s textem, tak třeba okolo věta navazuje pokud možno tak i tak, když to je vložený komentář})
Pokud vám ČCE vadí, že jsem vás označil za hříšníky, to spíš zvenku vám toto vyčítají a mě to budou vyčítat, že jsem to šel psát sem, ale já nevím, kromě té homo-lobby tam nic takhle špatného vidět není, možná jsem se nedíval dost. Znáte to, koho miluji, kárám a trestám, nebudu to teď dohledávat. Já jsem mnohem horší hříšník než vy tady, v určitých věcech. Ale mám Soucit a nikomu neubližuji, nebo aspoň ne zbytečně. Já vám nebudu kázat mravy, nebo nevím… (Už vím, co je ještě problém…)
Jako vaše pokání, že jste se tu se mnou v živé verzi té knihy nebavili, tak si, vy Lidé, (kromě zdejších, ti tu dobré fórum už mají), uděláte taková podobná dobrá a svobodná fóra a ne pod jedním poskytovatelem, a budete se mezi sebou bavit, co sedíte online… A zodpovědnost za příspěvek má autor, ne poskytovatel komunikační služby, to byl špatný a zlý zákon, co na providery uvalili soudruzi byrokrati z Brusele…
Ale to jádro těch informací, co jsem chtěl tučně podtrhnout, půjde i bez těch smazaných příspěvků, že v 1318 je číslo 6e6, a že 919 je "Genetický jed". (to "jed" tam z toho podle mě jasně vyplývá, když to jsou "hadi" a škodí, tak hadi škodí přece především jedem, ne…?). Ale dětem to nevysvětlujte, ale dělejte jim kromě jiného pěkné pohádky o čertech, jako třeba Princezna ze Mlejna… Nenechali vám tu tuhle legendu o čertech ti andělé u slovanů nadarmo… Dobrý vkus je třeba učit především… A ne jim cpát multi-kulti diverzitu už od studia Kamarád! (a že jsem to spouštěl tady, v utc a na pobřežích usa, já žádné ruské fórum asi neznám, a napsat větu v azbuce sice umím, ale je to myší fakt zdlouhavé, možná kdybych si to předem rozmyslel, asi bych si také našel nějaké ruské fórum, abych těch časových zón oběhl víc, já nevím…)
Já tu sice nemám na zdi obraz Ježíše Krista (jednu ikonu jsem měl, ale kočky ji schodily a nemůžu ji najít, na druhé straně je ještě ikona asi Františka z Assisi, přátelé různé křížky nebo zas Marii s Ježíškem (a to i když nejsou katolíci) asi občas mají, je to fajn), ale na dveřích mého domu je kříž (jsou prosklené s přepážkami), a když chodím k sobě do domu, tak se před ním zvenčí skláním, (abych dosáhl klíči na krku do zámku, to mi tak došlo někdy v tomto týdnu, ale dělám to mimoděk pořád)… (Na druhou stranu, taky třeba občas zajdu do hospody, která by vám fakt nevoněla…)
A jen mimochodem, kdyby mi jako Q chtěli dělat obrázky na trička, tak lépe (geometricky vyváženě) to psát TaT, je to alpha v pi, ale je to Tříska a Trám, to je důležitý vzkaz na pochopení leckomu, T&T… Nebo nevím, co si vymyslí… Držte se ale svých dobrých tradic, a určitá duchovní diversita je dobrá, zas je dobré, když si místní lidé mohou dohromady zpívat písně, které znají společně…
Dnes půjdu pomoct stěhovat nábytek bratrovi, budou tam dělat topení, už jsem to slíbil… (stěhovali jsme převážně úly a tak… nábytek bude až odpoledne… dokonce tam měl včelí školu, keramické úly, učí se v ní prý poznávat varoázu… a leccos, velmi mi to pomohlo)
Já to možná za celý ten týden přehnal a odstonám to.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód