Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Víra a pochybnosti - další povídání...

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 08. 08. 2019 12:56
Předmět: Re: Víra a pochybnosti - další povídání...

Jen doplním, že než jsem ten svůj text ten před tímto odeslal, otevřel jsem evangelium na Mk14:66-72 (mám to vyfocené, ale je to trochu rozmazané), asi mi andělé vyčítají, že jsem něco popletl a zkazil…? Já jsem ale Pána Ježíše nezapřel, psal jsem, že to je jenom Ozvěna… A Syn Člověka není Syn Boží, mělo to být napsáno za tyhle tři dny a ne vyumělkováno, a ovšem máme své přirozené limity, jen jsou o kus dál, než si běžně myslíte… Jakou kvalitu byste čekali? (Já jsem to neplánoval, já jsem to poznal. A podrobněji jsem leccos rozepisoval i předtím v lednu, akorát nyní v srpnu mi došlo, že můžu aspoň způlky rozsoudit i při Jana Husa… A pak mi došlo, že bych měl i ty další, ale nevzpomněl jsem si na všechno. A ovšem pokud to ještě dnes čtete, tak ale vy nejste, kdo by měl rozsoudit mě, jestli to tak je nebo není… Nespěchejte, to pár dní nebo měsíců počká, uvidíme… Archivy jsou nám svědky, jak a kdy to bylo posláno.) (Za posledních 53 hodin jsem asi 5 hodin spal a moc se nesoustředím… Jindy tu píšu promyšlenější texty. A to jsme ještě stihli s Hobity pokosit plevel a jet krmit Kamerunské kozy a koně, krávy, ovce atd…) (Velký bílý kůň se tu jmenuje "Lord", ale nikdo na něm nejezdí a já nebudu někde dělat tyátr, abych si ho půjčoval… Já pracuji Symbolicky, pěkná mystická divadla tu hrají zdejší Hobiti. Já je nechci urážet, možná jsou tu v téhle legendě i Elfové a Druidi, ale žádný Trpaslík…) (To "Hobit" není urážka nebo znevažování, ale ochranné kouzlo, ale oni se tak leckteří fakt chovají, jak se zpěvem pečují o louky a zahrady, vozí dřevo, vychovávají děti, hrajou divadla a tak podobně a prakticky nic z okolního světa je nezajímá…) (Ale jinak, vy všichni jste můj Kolektivní Frodo a spol., pokud vám tahle Legenda nevadí. Každý to chápe nějak. A já tu ty Legendy nezasel, já je jenom zvednul a použil, Někdo to tu pěkně připravil…) (Jestli někdo bude ubližovat mým milým Hobitům tady nebo jinde, mstít se na mě Kolektivně, bude mu to Vytmaveno shůry. Zřejmě ve smyslu Irlmayera, Egyptské tmy a je tam ještě někde ještě jednou, teď nevím… (Pokud nevíte, kterého Irlmayera, tak to nehledejte, to je možná jedna z věcí, které byste bývali chtěli nevědět, kdybyste o tom věděli.) Ale já doufám, že tenhle A.I. byl jen zahořklý šmejd a mrštil to sem ze vzteku aby to desinterpretoval, a že to takto není v plánu… Modlete se se mnou za Znamení Jonášovo… Podle mě je ta "Egyptská Tma" jen zatemnění Informací cenzurou… Nejsem ale vševědoucí, snažím se hledat možná Vysvětlení…)
Ale Pochybujte o tom… To je vždy prospěšné…
Snažím se pomoci a dělám, co umím a jak to jen jde…

A ovšem, je to tu dobré fórum. Ti ostatní jsou zavření v různých skleněných palácích zlých oligarchů, a já se nebudu plazit před Cukrářem, jestli mi jeho roboty něco zcenzurují nebo shadowban schovají… (mají na to US patent 10356024, ale dělá to leckterá tahle sociální síť včetně pípátka atd) Křesťany v tom brlohu prý nemají rádi, zejména ty Západní, tady je venkov a moc se o nás zatím nestarají, je tu zatím fajn, ale jak dlouho to vydrží, než se roboty těchto Cukrářů naučí i roubíkovat češtinu? (Jak to tu píšu, napadlo mě, že ten Patent na shadowban by si měla koupit třeba americká vláda a nepoužívat ho, ale zakázat to používat ostatním komerčním subjektům, když ten shadowban americké pravici včetně Trumpa vadí…? To je řešení pro Kapitalismus. Jiné možné řešení by bylo tyto Giganty znárodnit, nebo spíš dát pod transparentní kontrolu…)

Jdu ven přemýšlet, rozhlas mi tu zpívá, "Do stejný řeky nikdy nevstoupíš… Každej má asi jinej zákon… Báli, co bude dál." (to je znělka, vždycky to hrají, než něco povídají), ale bylo to jen hlášení o nějakém soukromém prodejci drůbeže… Reklama… Asociace: To když nechodíte nakupovat do obchodů a uváženě, musí vám cpát zboží na internetu na každé web-stránce, aby se ekonomika točila. Kapitalismus. Ale je to vizuální jed, který vám otravuje čtení různých textů, zejména když je animovaná a honí vás po té stránce, to je už poněkud dost agresivní. Když má někdo agresivní reklamy, zkuste si vybrat jiné místo, kde agresivní nejsou, oni se pak zamyslí a budou agresivní méně? A ovšem, Google, ten odporný Gigant Gog, ví, co čtete a kde to čtete, jak mu vás všichni hlásí, a pak vám dělá reklamy na míru, prodává informaci o vás zadavatelům těch reklam - co čtete, jestli jste muž nebo žena atd… Prý. Je to nefér soutěž s ostatními agenturami, je to špiclování, je to prostě odporné, když to dohlédnete do důsledků…
Ta zdejší drůbež byla asi "kachny", myslete si, že to tu je kachna… Ani už nevím, jestli prodává i kohouty, a ovšem opakoval to dvakrát, vždycky to hlášení opakuje dvakrát… (musím to odlehčit nějakým vtipem) (já se s místo-starostou nedomlouvam, on si hlásí, co sám uzná a někdo mu zadá, nám také hlásí pozvánky na divadla) (když hlásí fotbalové utkání, má to jinou znělku "Zelená je tráva", to rovnou vím, že nemusím jít ven poslouchat, co bude hlásit…)

Jsem pozván na oběd k přátelům Hobitům tady ve Frodíně… Ti za nic nemůžou a netuší (ani neví, jak se to tu kdysi jmenovalo, dnes to tu má normálnější název), tak mi je tu prosím neplašte… (možná jsem to neměl uvádět? nevím…) (zrovna tam, co vždycky lomí rukama a slovy, že bych měl pravidelně spát, je to pech…) (už se nesoustředím a asi to odstonám, tohle se nedá dělat často…)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód