Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: ČCE a antikoncepce

Od: Anonym: Ondřej--- )
Kdy: 22. 07. 2019 09:31
Předmět: ČCE a antikoncepce

Dobrý den,
hledám "svou církev". Kromě bible jsem začal číst i K jádru křesťanství od C. S. Lewise. Je to moc pěkná a čtivá kniha, jen u kapitol o sexuální morálce jsem začal přemýšlet, jestli je vlastně křesťanství pro mě "vhodné", resp. jestli je v některých ohledech skloubitelné s tím, co "moderní ateistická společnost" považuje většinou za nezávadné: Ženu totiž nepřesvědčím o tom, že by měla přestat brát antikoncepci. Jednak, nedávno narozený synek se nám narodil o více než měsíc a půl dřív a do budoucna vyvstalo významné riziko, že druhé dítě by mohla porodit ještě dřív. V případě, že se rozhodneme pro druhé dítě, těhotenství to bude rizikové. Kromě toho zatím druhé dítě ani nechceme (malému jsou teprve čtyři měsíce). Rozhodně tak doma neprodám myšlenku, že je vynikajícím nápadem začít nově spoléhat na plodné/neplodné dny, jak jsem se dočetl jinde že je dobré postupovat. Zároveň ženu nechci "otáčet" ke křesťanské morálce, protože myslím, že víra je každého ryze soukromá věc - zda, kdy, jakou cestou k ní dospěje.
Myslím, že mám zásadnější věci na kterých bych měl v životě pracovat, než právě toto. Ale pokud je mezi křesťany antikoncepce vnímána jako vražda, což mě vlastně nikdy dřív nenapadlo, pak se pravidelně spoluúčastním jednoho z nejzávažnějšího hříchu, který je ve stejné rovině jako kdybych vzal kudlu a vrazil ji někomu do zad?
Jak se tedy k hormonální antikoncepci staví ČCE?
A ještě jsem se chtěl zeptat - četl jsem Zásady ČCE - Jiří Gruber, kde se zmiňují právě ohledně morálky a pravidel nějaká "obecná doporučení". Kde bych je mohl najít?
Děkuji a přeji hezký den, Ondřej

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód