Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: skutky

Od: Anonym: Kelt---.ipv4.broadband.iol.cz )
Kdy: 23. 10. 2018 21:25
Předmět: Re: skutky

Nevím, zda ta svoboda je úplná, trochu se v tomto orientuji a pokud třeba sbor bude spravovat budovy k pronájmu apod. je stále součástí tohoto prohnilého systému… Církev by neměla asi podnikat.
Viděl jste někdy církevní les? Já ano, byl tam zelený strom, jako ve státním, ale bylo jich tam ještě méně než u Babiše… chci tím poukázat na to, že duchovní by se neměli starat o lesy a budovy od toho jsou hajní a hoteliéři…
Dle mého je tohle třeba zcela hodně vzdáleno myšlenkám reformátorů… Vystřídalo se několik systémů a třeba zcela nelogické je, proč se církve nechali dotovat státem s komunistickým režimem. Po revoluci ty peníze také nebudou z nejčistších zdrojů…
Čistota duchovní stravy je důležitá. A všechny obchodníčky vypráskat bičem z chrámu…
Zkrátka je to trochu postavené na hlavu, že na toto přistupují lidé, kteří nemají nic hromadit, doufat v to, že pán se o ně postará. Jít příkladem společnosti, chválit a dělat radost pánu.
Je mnoho oblastí, kde se vzdalujeme hodnotám a přistupujeme na falešnou hru společnosti, respektive podléháme pokušení. Děláme si lehčí život, překrucujeme si písmo dle potřeb doby. Možná, že dočasně bude ve stádu o pár ovcí více. Co jsou však ovce bez pastýře? Potrava vlků.
Takže jen tak trochu něco z toho pomyslného koše, ale je to na delší povídání…

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód