Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: skutky

Od: Anonym: Kelt---.ipv4.broadband.iol.cz )
Kdy: 23. 10. 2018 19:57
Předmět: Re: skutky

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Napsal jste větu: "Je zajímavé, jak si někdo myslí, že dobré skutky ho  zachrání." Napsal jste ji jako rekaci na dotaz, který tady vznesla  Anna. Koho jste myslel tím NĚKDO, že si "někdo myslí? Annu? Jak to  souvisí s tím, na co se ona ptala? Můžete to tu prosím rozepsat? A kde v  jejím dotazu nacházíte, že dobré skutky ZACHRAŇUJÍ? (To je to, co nazývám  dogmatizací) - Když už dogmatizace, tak se dá Annin dotaz zobecnit do  mylšlenky, že nestačí zbožně mluvit, že je třeba i zbožně jednat. Vy si to  nemyslíte?
Někdo, je možno brát i jako kdokoliv. To nebyl výpadek proti výroku Anny, jen zamyšlení… Opravdu se setkávám s mrtvými lidmi, kteří si říkají různými jmény. Dělají i dobré skutky a přesto to nemusí být ještě dobrý směr. Jen na toto jsem chtěl poukázat. Protože v době úpadku duchovního vnímání a rozlišování se někdy za světskými činy dá mnoho schovat atd.
Nevím co je zbožně jednat, řídit se písmem? Naslouchat pánu? Já se osobně ztrácím v tom, jaký je ideální prototyp křesťana 21. století…
Myslím si, že člověk by měl jednat v souladu se svědomím a vědomím, a naslouchat vedení. Jenže to právě většinou postrádám v životě rádoby křesťanů.
Ještě by mě zajímala jedna věc, Vráno myslíte, že tyto diskuze zde mohou být přínosem a třeba z Vašeho pohledu pomoci lidem na cestě ke Kristu? Nemluvím o náborech nových členů do mrtvých řad, ale o možnosti pomoci lidem zvenčí i z vlastních řad…
Děláte rád tuto práci, je to Váš koníček, nebo povinnost?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód