Odpověď na příspěvek: Re: Kniha "Další List" - aktualizace

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 16. 12. 2018 01:56
Předmět: Re: Kniha "Další List" - aktualizace

Nikdo kromě mě tu diskusi zatím nebere vážně. Fórum je analogie ulice (náměstí), potkali mě tu a většinou i když ne všichni to berou jen tak a s humorem… Řekněme, že je tu nepříliš reprezentativní náhodný vzorek…
Na druhou stranu, když to srovnáte se vzorkem na leckterých jiných internetových "ulicích", je to tu celkem přívětivé… Do Paláce Zlých Oligarchů, který je dle mého názoru i Facebook, jít diskutovat nehodlám, z důvodů nejen technických… I když trochu chápu, proč se shlukli do uzavřených skupin, když leckde jinde na otevřeném internetu je spousta urážejících hlupáků a trolů z řad ateistů, asi to leckoho přestalo bavit ignorovat…?
Já nejsem zástupce žádné konkrétní církve, Evangnet jsem si vybral jednak podle názvu, vypadalo to celkem ekumenicky, a také pro technickou přívětivost (je to tu user-friendly, dělal to někdo s dobrým citem, děkuji…). Rád zpívám s katolíky, ale poslední dobou chodím do (národní) Česko-slovenské církve Husitské (není tu na venkově žádná třetí možnost, ale dík že tu jsou aspoň tyhle dvě), a ovšem vážím si i Ortodoxních křesťanů i jiných, některých (spíš v cizině) tedy méně, ale rozhodně lepší jakýkoliv křesťan nebo aspoň duchovní člověk, než urážlivý a pyšný ateista… ("pyšný" proto, že leckterý současný ateismus a humanismus vychází z pyšného předpokladu, že "člověk" je to nejvyšší možné…)
A ovšem, víte, Antichristian není, jak tvrdil Luther, jen "ne dost dobrý křesťan" (tehdy středověký Vatikán s politickou mocí, dnes to tak považuje leckdo velkou většinou mylně za zástupce všech ostatních církví než té jeho), ale Antichristian je anti christian… (a teď vidím, jak jsem to nevhodně připojil k předchozímu, ne, ani běžní agnostici nepřesně nazývaní ateisté nejsou většinou "antichristian", i když leckteří byli těmi A. popleteni a svedeni… Jidáš je Antikrist, v archetypální rovině, a již dávno vládnou světu a skoro všichni se jim obrazně řečeno klaní… Myslíte-li, že je to nesmysl, možná se dál radši koukejte jinam, leckteré věci je někdy lepší nevědět… Chcete-li tvrdit, že to je anti-s., inu, ten je spíš leckdy anti-satanismus a spojení S.S. v rev 3 9 není náhodou, ale na druhou stranu vy ostatní, pomněte rev 3 4-5 (to se dobře pamatuje), ne všichni J. jsou J. … Kdo má uši slyš. A k tomu ještě upřesnění, že 3 7-13 se tady Evropy v podstatě téměř netýká, té se týkají jiné oddíly… A ovšem z různých částí L k 19 nemám příliš radost, i když ty důvody částečně chápu, tam to je zřejmě proto, abyste pak pochopili, že to zřejmě jinak nešlo, až ten čas přijde, a ovšem to, že teď je to blíž, než to bylo předtím, vyplývá také z logiky času… Jsou mlýny, které melou (dlouhou dobu) pomalu, ale jistě, a pak jsou chvíle, kdy bylo předtím, a pak bude potom, a ty mohou být dost rychlé a relativně krátké… I to je logika času…)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód