Ekuména

Diskuze o vztahu k jiným církvím a náboženským společnostem, ekumenické záležitosti apod.

Odpověď na příspěvek: Re: TV ekuména

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 22. 03. 2020 16:59
Předmět: Re: TV ekuména

Jiří Polák napsal(a):
 Relevatní není hlavně tenhle Váš "dětský koutek". Udělal jste  pseudopsychologický rozbor účastníků na bohoslužbě ASD a vyvozujete z toho  nějaké vlastní závěry. Opět ani jeden argument, opět nulová diskuze.  Jen totální shazování hned několika denominací. To bych si nedovolil!
Nečekal jsem nic konstruktivnějšího, protože jste nakonec taky tématem mého prostorově jistěže omezeného příspěvku a váš nedostatek smyslu pro sebereflexi je značný. Vy uznáváte jen zkratky a "pseudopsychologické rozbory" směrem k těm, kteří nejsou součástí vašeho stáda. Jak se sám stanete kriticky posuzovaným předmětem, vy a vaše hodnoty, to je ale potom zle! Také by mě zajímalo, čo myslíte tým "argument". Já argumenty podle vás nemám, kde je máte vy?
Nemám větší ambice než vám jenom zlehka naznačit, proč to, co chcete přinášet svým bližním, naráží nutně na hradbu nezájmu. Porozumění najdete právě v těch izolovaných ostrůvcích sdílené deviace (vypůjčil jsem si termín vašeho oblíbeného politika a tč. prezidenta, který na konci osmdesátých let spatřoval záchranu společnosti v "ostrůvcích pozitivní deviace"). Evangelikální atmosféra církve vám připadá přitažlivá, ale smiřte se s tím, že zůstanete v tomto sám nebo skoro sám. Ti, kteří mají hodnoty, sebeúctu nebo životní zkušenost hozenou jinak než vy, se do vámi naznačené manipulativní a stalkerské podoby církevnosti rozhodně nepohrnou - a není to proto, že by snad měli Bibli přečtenou méně pozorně než vy.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód