Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: (ne)diskuse

Od: Anonym: ab&ac <> ( 193.165.237.--- )
Kdy: 26. 08. 2017 15:58
Předmět: Re: (ne)diskuse

Vážený příteli!
Uvedu jen jednu vzpomínku dokumentující skutečný stav ČCE:
Někdy přes dvěma či třemi lety jsem procházel jedno odpoledne Staroměstským náměstím v Praze, kde stálo před pomníkem dost lidí a naslouchali kázání pana doc. Konvičky o hrozbě islámu.
Téměř na okraji této skupiny lidí stáli dva faráři ČCE, konkrétně Vymětal s mediální hvězdou Klineckým, před sebou stolek s několika výtisky Koránu (který snad prodávali) a letáky, které rozdávali. Tito faráři zase kázali o mírumilovnosti islámu. Muslimové totiž podle nich věří v jednoho (a téhož!!!) Boha jako my, takže není třeba se ničeho obávat. Ten leták jsem si od nich vzal abych ho zde zpřístupnil:
10 bodů osvěty toho, co dal prorok Muhammad lidstvu. Dr. Adil bin Ali aš Šaddy generální tajemník mezinárodního programu pro představení Proroka milosrdenství
Všechna chvála náleží Alláhu a požehnání a mír s jeho posledním Poslem
Někteří nemuslimové žijící na západě přemýšleli nad tím, co pak to prorok Muhammad představil lidstvu. Zejména poté, co byl jeho čestný charakter, pohaněn západními médii.
Za mezinárodní program představení Proroka milosrdenství jsme převzali zodpovědnost odpovědět na otázky typu: Co dal náš Prorok lidstvu a světu? Toto by mohlo být stručně shrnuto následovně:
* Muhammad skrze zjevení od Boha (Alláha) přeměnil lidstvo z poslušnosti a podrobení se druhým lidem, na uctívání a poddanost pouze Bohu jedinému, bez přidružování čehokoliv k němu. Následně pak byli lidé osvobozeni od poddanství jiným než Bohu, což je pro lidstvo veliká pocta.
* Díky zjevení od Boha osvobodil lidskou mysl od pověr, klamu a poddanosti falešným objektům uctívání. A stejně tak i konceptu, který protiřečí lidskému rozumu, jako je tvrzení, že Bůh měl lidského syna, kterého obětoval, aby odčinil hříchy lidstva.
* Muhammad položil základy tolerance mezi lidmi. Bůh Svému Prorokovi v Koránu zjevil, že není donucování v přijetí náboženství. Muhammad také objasnil práva nemuslimů kteří nebojují proti muslimům a zajistil jim ochranu životů, dětí, majetků a ctí. I dnes žijí židé a křesťané v mnoha muslimských zemích v míru a bezpečí. Například ve srovnání se španělskou inkvizicí, která muslimy vyhladila etnickou čistkou jenž porušuje všechny humanitární zásady prosazované západní kulturou.
* Muhammad byl poslán Bohem všem lidem, nehledě na rasu nebo víru. Věru, jeho učení zahrnuje slitování i s ptactvem a zvířaty a zakázalo, aby jim bylo bezdůvodně ubližováno.
  • Muhammad ukázal nevyrovnatelný respekt a ocenění všem prorokům, kteří mu předcházeli, mezi nimiž byl Abraham, Mojžíš a Ježíš, mír s nimi se všemi. Bůh mu zjevil slova, která říkají, že ten, kdo nevěří, nebo pohrdá jakýmkoliv prorokem, nemůže být muslimem. Islám pohlíží na všechny proroky jako na bratrstvo, které zve lidi k víře, že zde není božstva hodného uctívání kromě Boha, jediného a pravého.

* Muhammad bránil lidská práva jak mužů tak i žen, mladých i starých nehledě na jejich sociální postavení. Ustanovil soubor velkolepých zásad. Jedním z příkladů může být i proslov během poutě na rozloučenou, ve které prohlásil a striktně zakázal transgresi proti lidským životům, majetku a cti. Tyto zásady byly dány dávno před tím, než svět znal Magna Chartu (1215), Deklaraci práv (1628), Zákon osobní svobody (1679), Americkou deklaraci nezávislosti (1776), Listinu lidských a občanských práv (1789) a Celosvětovou deklaraci lidských práv (1848).
* Muhammad pozvedl důležitost lidské morálky v lidském životě. Volal po odpovědném chování, počestnosti, spolehlivosti, cudnosti a posilnění sociálních vztahů jako poslouchat své rodiče. A vždy své učení uváděl do praxe. Zakázal a varoval před špatným chováním jako je lhaní, závist, proradnost, smilstvo, neúcta k rodičům a řešil problémy vstávající z těchto nemocí.
* Díky zjevení od Boha vyzýval Muhammad k používání rozumu, objevování prostoru kolem sebe a získávání vědomostí. Potvrdil, že Bůh odměňuje ty skutky, za které v té době byli vědci a myslitelé v jiných civilizacích pronásledováni a obviňováni z kacířství a rouhání, týráni a mučeni ve vězení a často zabiti.
* Muhammad přišel se zjevením od Boha, které představilo víru slučitelnou s lidskou podstatou - takovou, která uspokojuje potřeby duše a těch částí těla, které ustanovují rovnováhu mezi světskými skutky a těch učiněných pro onen svět. Je to víra, která ukázňuje lidský pud a touhu bez jejich kompletního potlačení. Ne jako jiné kultury, které byly nasáty ideály proti lidské podstatě zbavením zbožných lidí oddaných víře takových přirozených lidských práv jako je sňatek a nebo přirozenou reakcí jako je zloba na transgresi, očekávajíc že se proti útočníku nebudou bránit. Toto vedlo mnoho členů této civilizace k odmítnutí jejich náboženského učení, a byli pohlceni materiálním světem, který hostí pouze jejich těla, zatímco jejich duše jsou ve zbědovaném stavu.
* Muhammad uvedl světu dokonalý model bratrstva mezi lidskými bytostmi. Učil, že žádná rasa není nadřazena druhé, neboť jsou si všichni ve svém původu a také zodpovědnosti a právech rovni. Stupeň víry a zbožnosti je jediným kritériem preference. Jeho společníci dostali shodné příležitosti náležet a sloužit víře. Mezi nimi byli Suhajb - Byzantinec, Bilál - Etiopan, Salman - Peršan a mnoho jiných ne-Arabů.
Pro další informace a angličtině prosím navštivte: www.mercyprophet.com WWAII PROislám, o.s.
KONEC LETÁKU
A já se ptám: jsou tito faráři hlasateli evangelia Kristova - nebo islámu??? Nelze dvěma pánům sloužit (Mt. 6:24; Lk. 16:13)!!!
Snad se odpovědi ujme člověk nadmíru povolaný, v mnoha pútkách tužený, vysocevážený pan spirituál. ab&ac

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód