Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Podpoří ČCE Den pro rodinu?

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 06. 07. 2017 19:19
Předmět: Re: Podpoří ČCE Den pro rodinu?

Na mé dotazy neodpovídáte, nevadí. I ignorance je reakcí a potvrzuje určité modely vyrovnávání se s psanou normou. Alespoň něco ze světové literatury; konečně jsem to našel v češtině, ačkoliv polsky nebo anglicky byste tomu snad také rozuměli:
Katolicismus římský pro marťanskou encyklopedii, připravovanou k vydání poté, co atomová válka zničí na zemi veškerý život.
'Římský katolicismus byl podle archeologických dokladů ve dvacátém století na planetě Zemi značně rozšířen. Pokud jde o západní polokouli, vyznačoval se zřejmě komplexním systémem sexuálních tabu a rituálů. Styk mezi sezdanými partnery se omezoval na určitá krátká údobí, stanovená podle kalendáře a tělesné teploty ženiny. Marťanští archeologové se naučili rozeznávat příbytky římských katolíků podle toho, že obsahovaly velké množství komplikovaných grafů, kalendářů, zápisníčků popsaných číslicemi a kvanta zlomených teploměrů, což potvrzuje, jak velký význam byl tomuto kodexu přikládán. Někteří vědci tvrdili, se nešlo o víc než o metodu omezující počet potomků; ale jelikož bylo nezvratně prokázáno, že v průměru přiváděli římští katolíci na svět více dětí než kterákoli jiná společenská vrstva, je toto tvrzení zřejmě neudržitelné. Mezi další články římskokatolického učení patřila víra v božského Spasitele a posmrtný život.'
(David Lodge, DEN ZKÁZY V BRITSKÉM MUZEU)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód