Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Podpoří ČCE Den pro rodinu?

Od: Anonym: Jiří Tengler---.unet.cz )
Kdy: 04. 07. 2017 18:15
Předmět: Re: Podpoří ČCE Den pro rodinu?

Inu, bratři, nepěkně tady po sobě štěkáte. Petr sice pořádně vybuchl, ale v mnohém má ohledně Dne pro rodinu pravdu. Načasování je očividně účelové jako protestní akce k Prague Pride. Budiž, kdo chce protestovat, ať protestuje. Ale ty organizátory mizerně provedené formulace, které postrádají věcnost, u mne vyvolávají otázky. Z webu vybírám jenom pár tvrzení
1. Má jít údajně o zdárný vývoj dětí, ale hlavně se jedná o obhajobu klasické rodiny tatínek-maminka-děti. V mottu akce na webu stojí "Každý den se statisíce rodin, založených na manželství muže a ženy, v naší zemi starají o své děti. Je to každodenní, nikdy nekončící, náročná, ale smysluplná a radostná práce." Prima, že se tohle uznává, ale prosím nepotřebovali by mnohem více podpořit rodiče ovdovělí, opuštění, rozvedení, kteří jsou na tu dřinu sami? Kdy pro ně budou zbožní křesťané pochodovat ulicemi? (Podle statistik se to týká až poloviny rodin.) Nebo snad organizátoři sdílejí pohlupavé názory senátora Čunka, že si matka samoživitelka může za své těžkosti sama, když si špatně vybrala?
2. "Odmítáme ideologické manipulace našich dětí prostřednictvím školního vzdělávání a veřejnoprávních médií." Dokáže někdo ony manipulace pojmenovat? Obrátí se někdo na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání? POchodující by se mohli podepsat pod nějaké společné podání. Nebo zůstane v tomto ohledu jenom u bezobsažného strašení?(ach- jak rádi se bojíme a cítíme ukřivdění, neboť strach a pocit křivdy nás spojují…)
3. "Docílit ukončení státní podpory ideologiím znevažujícím roli rodiny a popírajícím přirozené rozdíly, jimiž se muž a žena doplňují." Která ideologie znevažuje rodinu? prosím, jmenujte aspoň dvě, když se užívá množné číslo. Jak stát tyto ideologie podporuje? A ještě rouhavěji - neměli by už konečně křesťané zkousnout, že nemají monopol ani na věrouku, ani na etiku? Kdyby nám stát vnucoval předepsanou víru, budeme se bránit, ovšem teď se volá po jednotné etice.
4. Může mi to někdo vysvětlit s těmi daněmi? V prohlášení ke Dni pro rodinu se píše: "Atmosféra ve společnosti, ale též daňový systém bohužel nezvýhodňují ty, kteří zodpovědně plní náročnou úlohu výchovy nových generací. Ba právě naopak, odměňuje paradoxně jednotlivce, kteří si vyberou pohodlný a ničím a nikým nevázaný životní styl, v němž žijí tak, jako by svět patřil pouze právě aktuálně žijící generaci." A "Chceme omezit výrazné dopady majetkové nerovnosti, které zažívají rodiny při výchově svých dětí, zvláště je-li jich více." Můj svobodný a bezdětný soused bere stejně hrubého jako já, ale čistého má méně. Díky daňovým úlevám na 3 děti beru výrazně více. Tuhle majetkovou nerovnost chtějí pochodující omezit? Mně připadá celkem fajn a nerušil bych ji. Dokonce mám pocit, že stát takto zvýhodňuje mou Bohem požehnanou rodinu a usnadňuje mi onu opěvovanou zodpovědnou a náročnou výchovu dětí.
Jsem rád, že má církev nepodporuje akci, které jako sláma z bot čouhá konfrontace s jinak sexuálně ustrojenými Božími tvory, třebaže se akce navenek tváří konstruktivně jako obhájkyně Božích řádů.
Pán Bůh s námi a zlý pryč.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód