Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Homofobie je kryptohomosexualita

Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 15:38
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Jana Pazderková napsal(a):
Jako kazatel bys měl vědět, že verše  o homosexualitě nejsou jen o smilstvu, ale že jsou o homosexualitě. O  smilstvu jsem psala proto, že ČCE podporuje starší s milenkami atd.
To jsou, trolle, pouze tvé svévolné nápady a prapodivné překlady a výklady. To tvrdíš pouze ty, filologicky a teologicky neobhajitelně, že hebrejské "z-n-h" a řecké "porneia" znamenají prostě homosexualitu a každou homosexualitu. Tato slova značí smilstvo a kurvení, sexuální zdaleka nejen sexuální, i existenciální. Navíc si opět vymýšlíš. ČCE starší s milenkami nepodporuje, nemáš nejmenší oporu pro podobné tvrzení.
Lv 20,13; 18,22 - starozákonní a v naturalistickém smyslu evangeliem suspendované texty. Mimochodem, jedl jsi někdy v životě vepřové, multinicku Jano Pazderková-Pavle Kokosi-Petře88-Jaroslave?
1Tm 1,10 - "arsenokoitais" nelze překládat jako "lidi praktikující homosexualitu", jak to činíš diletantsky a svévolně ty, ale spíše jako "prznitelé nedospělých chlapců", "pedofilové". Ostatně nezapomínejme na celkový kontext verše: autor 1Tm zde hovoří o hříšnosti lidského pokolení a jmenuje mnohé jeho hříchy, zvláště těžké, pro které je dobře, že byl na lidstvo vložen Zákon.
Ř 1,26nn. - Pavlova interkulturní polemika s helénismem, v tomto smyslu dosti dobová a lidská spíše než božská. Jako odsouzení homosexuality en bloc neobhajitelné.
1Kor 6,9 - opět slovo "arsenokoitais", viz výše.
Jaké známky jsi měl vlastně z teologie Starého a Nového zákona, z řečtiny, hebrejštiny, systematické teologie atd.? A kdy dodáš link na svou disertaci a diplomovou práci? Hořím nedočkavostí seznámit se s tvými pozoruhodnými teologickými východisky!

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód