Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 09:38
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Jano Pazderková neboli Jaroslave neboli Petře88 neboli Pavle Kokosi, máš teologické vzdělání nebo nemáš? :-) Tvrdíš, že ano. Jistě jsi se tedy musel výrazně zabývat řečtinou, ale tvůj výklad dosvědčuje, že jsi řečtinu nejspíš neviděl ani z rychlíku.
Podle usnesení Evropského parlamentu „o homofobii v Evropě“ lze homofobii definovat jako „…iracionální strach a odpor vůči homosexualitě a lesbicky, homosexuálně, bisexuálně a transsexuálně orientovaným osobám, založený na předsudcích podobných rasismu, xenofobii, antisemitismu a sexismu“. Homofobie se, dle EP, „projevuje v soukromé i veřejné oblasti různými způsoby, jako jsou nenávistné výroky a vybízení k diskriminaci, zesměšňování, slovní, psychické a fyzické násilí i pronásledování a vraždy, diskriminace v podobě porušování zásady rovnosti, neoprávněné a bezdůvodné omezování práv často odůvodňované zachováním veřejného pořádku, náboženskou svobodou a právem na námitku z důvodu svědomí“.
- O "bezdůvodnosti", jak sám vidíš, tu není ani slovo.
Ocením, pokud sem zadáš link na svou údajnou disertaci a třeba i diplomovou práci. Rád bych se seznámil se tvými pozoruhodnými teologickými východisky. Předem děkuji!

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód