Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: homosexualita v ČCE

Od: Anonym: tradiční evangelík---.snel.com )
Kdy: 07. 11. 2014 14:16
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Děkuji za odkaz, už jsem to otevřel, je to hodně dlouhé. Ale MUDr Křížkovou znám, ta je podporovatelkou Logosu, sdružení homosexuálů pod hlavičkou církve.
Z dřívějška znám některé argumenty, ten Logos podporoval farář Štorek. Např. on psal, že David a Jonatan měli spolu homosexuální vztah. Já Písmo vícekrát přečetl a toto je maximální manipulace. Věřím, ve shodě s reformátory, že Písmu, základním pravdám, může porozumět každý člověk sám. Nemusí mít znalost historického pozadí, původních jazyků, zkrátka 5 let na fakultě. Vzdělanosti si jistě vážím, i když tím nemíním gender studies a jiná ideologická studia, ale skutečnou vzdělanost.
Bez teologické erudice neporuzím možná všemu, ale hlavním a základním věcem jsem schopen porozumět přímo z Písma v jeho překladu. Odmítám, že by mi Písmo musel vyložit teolog, to bych byl zpátky v katolicismu. Jediný správný a závazný výklad poskytuje Církev skrz své Magisterium, učitelský úřad. Toto já odmítám, desateru i evangeliu rozumím sám.
Nemám důvěru ani v katolické výklady, ani výklady jiné, pokud jsou jasně v rozporu, co Písmo přímo píše. Nakonec v křesťanstvu krom proudu, který podporuje homosexuální agendu přece jen převažuje odmítání homosexuality jako hříchu. Nejde jen o katolíky a pravoslavné, myslím reformovanou větev křesťanské víry. Postoj slezské evangelické církve, dle mého názoru, odpovídá Písmu, reformačním zásadám i křesťanství jako takovému. I oni mají vystudované teology za fáráře.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód