Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: homosexualita v ČCE

Od: Anonym: tradiční evangelík---.serverprofi24.com )
Kdy: 07. 11. 2014 13:35
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Souhlasím s Vámi. Pro určitou skupinu lidí Bible není závazná, vybírají z ní věci jen účelově. Pokud se mluví o lásce, tak ano, to bereme. Ale kde se mluví o hříchu, tak to bylo myšleno jinak.
Obávám se, že ČCE se zcela vzdálila jak reformačním principům, tak i křesťanské víře vůbec. Co nabízejí se jako křesťanství pouze tváří, ale křesťanská víra to vůbec není. Reformátoři měli za základ Bibli, většina farářů v ČCE Bibli za závaznou nepovažuje, i když oni to otevřeně neřeknou. Z Bible si leda vytáhnou verše o lásce, texty o hříchu a soudu, ty byly dobově podmíněné, jinak myšlené atd.
Z Bible je patrné, že v Božích očích je homosexualita jedním z nejhorších hříchů. Horší než homosexualita jiný hřích není, je tu pouze kategorie stejně zlých zvráceností. Sex s příbuznými, se zvířaty, uctívání model, obětování dětí, vraždění atd. Existence homosexuálů ve společnosti mě neděsí. Vadí mi ale, pokud ti lidé mají získávat výhody na úkor ostatních. Tj. víc než homosexuálově mě vadí různí homoaktivisté. A nejhorší jsou prohomosexuální aktivisté v duchovenstvu. Pod péčí o tyto lidi se skrývá podpora homosexuality, teologické zdůvodňování jedné z nejhorších perverzí. Vůbec totiž nejde o pomoc těm lidem, tedy o to, jak ty lidi léčit, pastoračně jim pomoci se z toho dostat.
Já jsem evangelík, ale už nikoli člen čce.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód