Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

Od: Anonym: josef---.home.nbox.cz )
Kdy: 30. 01. 2006 21:24
Předmět: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

ok, jestli máte příklad konkrétního vztahu syn-matka, můžeme to dále rozebírat. Protože však o nikom takovém nevím, nemůžu ani nikomu radit záměnu partnera. Pouze jsem se snažil poukázat na to, že porovnáváním vztahu syn-matka se vztahem muž-muž se míchají tzv. hrušky s jabkama, nebo v tomto případě trefněji hrušky (=konkrétní vztah syn-matka) s ovocem (=obecně homosexualita). Adekvátním protějškem vztahu syn-matka je na homosexuální rovině vztah syn-otec (nebo matka-dcera). To je vše. I v tomto případě si myslím, že má homosexuálně orientovaný syn přece jen možnost volby - najít si jiného partnera (nikoli partnerku) mimo svého otce.
Nehodlám si hrát na světce a ani si nemyslím, že projevem svatosti je vámi představovaná sexuální zdrženlivost. Mé pochopení svatosti se projeví spíš schopností být nápomocen tam, kde je to potřeba, či např. schopností postavit se zkorumpované mašinerii současné české společnosti, i když se tím vystavím nebezpečí atp.
Být homosexuálem není apriori těžké, pokud to těžkým nedělá naše okolí. Já mám to štěstí, že mě okolí přijímá takového, jaký jsem (v církvi, v práci i mezi přáteli).
Stále jsem od nikoho z diskutujících nezaznamenal žádné skutečně "zlé plody", které trvalý homo vztah přináší. Pokud tento vztah porovnáváte se sklony k agresivitě či promiskuitě, kde tyto zlé plody lze jmenovat (např. ubližování druhé osobě a šíření pohlavních chorob), musíte to stejné udělat i v případě trvalých homo-vztahů, jinak je takové přirovnání pouze ideologické tlachání.
zdraví josef

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód