Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Uf, divím se.

Od: Anonym: Mira---.57.broadband2.iol.cz )
Kdy: 12. 01. 2006 21:53
Předmět: Re: Uf, divím se.

Vážený pane faráři,
odsoudil jste mne, aniž mne znáte jsme spolu hovořili. Proto jistě pochopíte, že ani já si nebudu brát servítky.
Řekl bych, že Vaše odpověď je typická pro jeden druh farářů (vedoucích). Jistě jste ve své funkci dlouho (neznám Vás, ale tipuji dle Vašeho projevu) a řekl bych, že své ovečky vede přísně (až zákonicky), ale bez lásky k nim, bez skutečného zájmu o jejich problémy.
Nu, ale k některým Vašim tvrzením konkrétněji.
"Protestant - co to znamená?" Já jsem někde hovořil něco o protestantech a katolicích?
"Co když prostě nechtějí? I pohanu, i hříšníku, je potřeba zachovat důstojnost. Přiznejme lidem, že prostě z vlastní vůle nechtějí být křesťany. Je to prostě zlé pokolení." Hmm, a tím to končí, že …
Samozřejmě, že lidé nechtějí být křesťany, samozřejmě, že jejich mysl je zastřena. To je snad jasné.
"Vy nejste biblický křesťan, za kterého se pokládáte". Vy mne znáte? Mluvili jsem spolu? Ne? A to jste mne tak rychle odsoudil, Vy - farář? Hmmmmm.
"Proto vy ze svobodných církví nejste lepší než katolíci." Proč si myslíte, že jsem ze svobodné církve? Napsal jsem snad někde, že je někdo lepší či horší než druhý? Proč mi podsouváte něco, co jsem nenapsal a z VAŠEHO tvrzení, pak dovozujete mé vlastnosti, hmmmm.
"Ale chybí vám pokora; pokora číst celou Bibli a ne jen místa, kde se píše o radosti, protože se vám to líbí"
Protože mne neznáte a přesto jste mne odsoudil, pak vězte, že než jsem uvěřil, přečetl jsem CELOU Bibli od "Na počátku" po závěrečné "Amen". Celou. A po obrácení jsem ji ještě několikráte přečetl celou, ekumenický překlad i kralický. A další dostupné překlady Nového zákona. Ale to vy nemůžete vědět, tak proč tak silná slova z Vaší strany?
"A proč učíte, že nejdříve ČLOVĚK činí pokání a obrácení a pak teprv Bůh působí znovuzrození? Nečetli jste u Pavla, že každý člověk je zlý a nemůže si sám pomoci?" Zrovna Pavel není nejlepší příklad toho, že by on sám nejprve učinil pokání ….
Ostatně, citovat bibli - vytržené veršíky, nepovažuji za nejšťastnější v takové diskusi. Jistě sám víte, že je v bibli napsáno, že Bůh není. (Jistě, verš pokračuje, říká si blázen ve svém srdci).
"Kolik pastýřů trpí vlažností svých oveček." Tak toto považuji za perlu z "úst" faráře. Takže za vlažnost si mohou ovečky samotné. Ony dokonce ovečky mají být horlivější než farář, aby ho svojí horlivostí "nakazily". Asi opravdu něco nechápu ….
"Rozvod z vlastní viny je těžký hřích. Ale copak rozvod musí být pouze vinou pastýře" Nechápu souvislost.
"Říkáte, že žena, která má vše, co potřebuje, nepotřebuje hledat milence, drogy. Takže žena je jako dobytek, kterému stačí dát nažrat? Žena je spolu s mužem obrazem Božím. Jako taková má svobodnou vůli a může tudíž být také zlá" Každý cikán podlé své hvězdy hádá, že… To Vy jste svým výrokem redukoval ženy na dobytek. Já jsem napsal VŠE, co potřebuje a tím VŠE jsou myšleny především duchovní a duševní potřeby, naslouchání ze strany manžela, pochopení apod. Materiální zabezpečení je sice důležité ale nikoliv na prvním místě.
"Velmi se mýlíte, neznáte Písma ani vůli Boží" Vezmu-li to důsledně, anei jeden z mých výroků jste mi nevyvrátil. Podsunul jste mi věci, tkeré jsem nenapsal (tedy Vaše vlastní představy) a na těch jste "dokázal" to, co jste napsal.
Jestli máte takový přístup ke svým ovečkám, měl byste se nad sebou zamyslet. Dokud je čas …

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód