Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: harmonogram kauzy KEA podle "Konzervatoře Olomouc"

Od: Anonym: Jan Kirschner <> ( ---.144.broadband6.iol.cz )
Kdy: 13. 11. 2012 18:37
Předmět: Re: harmonogram kauzy KEA podle "Konzervatoře Olomouc"

Podle mého názoru by svědectví člověka, který přicházel s bývalým ředitelem 6. let do kontaktu jako člen synodní rady, mělo být bráno vážně. Na jeho místě bych váhal, zda reagovat na rozhodování grémia, jehož již nejsem členem a nemusím mít všechny dostupné informace, nebo zda vystoupit proti jednání, které vnímám jako bezpráví. Miloš Rejchrt, jako bývalý disident, volí to druhé.
Jinak jsem se dočetl v novém čísle Českého bratra v zápisech z jednání SR, že v druhém kole výběrového řízení potvrdila synodní rada (30.10.) na pozici ředitele KEA pana Pavla Zatloukala a pan Fiala se umístil na druhém místě. Jak zde píše i pan Mimra, všechny strany jsou připraveny výsledky akceptovat.
Ještě mě mrzí reakce br. spirituála Klimeše, který zde naznačoval vystoupení z evangelické církve a „pokatoličtění“. To je velmi smutné, nikoliv ten přestup k bratrům katolíkům, ale zdá se, že to nebyla cesta víry ale spíše okolností a to není nikdy dobře. Nevíte, zda je známo, kdo bude působit na škole jako spirituál a kam zavedly cesty Páně pana Klimeše?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód