Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Studenti olomoucké konzervatoře se opět bouří

Od: Anonym: Ondra G194.228.169.--- )
Kdy: 02. 07. 2012 11:27
Předmět: Re: Studenti olomoucké konzervatoře se opět bouří

Roman napsal: " Jediný opakovaně udávaný důvod je propuštění ředitele - ale na tom opravdu nic není. Každý vedoucí ví, že jeho místo je dočasné. Odvolání může být důvodem k protestu, ke článku do novin, k petici za návrat oblíbeného šéfa… ale nemůže to být důvodem k volání po "změně zřizovatele"."
Pracuji na střední škole, zřizované krajem (ne olomouckým). I u nás se konal konkurz na ředitele, ale tak, že byl vyhlášený konkurz, přihlásili se lidé, vyhrál to současný ředitel a je klid. Kdyby to vyhrál někdo jiný, bude po vyhlášení výsledku současný ředitel odvolán a převezme to nový. U KEA ale došlo k něčemu hodně jinému - zčistajasna byl odvolán ředitel před vyhlášením konkurzu. Co to znamená? Buď že kradl peníze, nebo zneužíval žáky, nebo se tam děly nějaké hrůzy. Takže studenti i učitelé se zcela oprávněně ptají, proč byl ředitel odvolán.
Píšete, že odvolání je jediným důvodem protestů. Jako evangelík vidím důvody daleko důležitější.
1) Synodní rada dodnes nezveřejnila, proč ředitele náhle odvolala. Zdůvodnění o max. 6 letech působení je směšné (kolik let jsou ve funkcích br. Ruml a Kašpar?). Vysvětlování o špatné atmosféře ve škole je ještě horší, protože nemůžu někde vyhodit vedoucího a pak tvrdit jeho podřízeným, že to bylo proto, že se neměli rádi.
2) Nepomohla ani demonstrace před synodem - místo aby jako nadřízený synodní rady žádal o jasné vysvětlení nebo aby ustanovil vyšetřující komisi, prostě demonstranty odmítl a zakázal smírné řešení.
Já tedy jako hlavní důvod vidím to, že církevní vedení nekomunikuje a chová se, jako by mu škola patřila (zřizovatel je něco jiného než majitel). Pokud není schopné své kroky vysvětlit, případně přiznat chybu, nemá školu vést a zřizovat.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód