Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: K poznámkám studenta školy a reportáž ČT

Od: Anonym: student kea---.client.rionet.cz )
Kdy: 12. 06. 2012 18:13
Předmět: Re: K poznámkám studenta školy a reportáž ČT

Sdílím (stejně jako téměř celá KEA) Váš názor, že zřizovatel neměl odvolat ředitele a že by měl školu s noblesou předat VHODNÉMU zřizovateli.
Jestli si mohu dovolit Vás uklidnit - ze strany studentů zde žádná APRIORI vyostřená a podrážděná kritičnost a demonizace není. Toto o čem mluvíte vzniklo až jeko naprosto přirozená reakce na způsob, jakým s námi jednala a jedná synodní rada.
Studenti a pedagogové měli včera možnost se se zástupci SR setkat tváří v tvář a myslím, že na tento zážitek jen tak nezapomenou!
Diskuze travala čtyři hodiny a jediné, čeho se studentům a pedagogům ze strany pana Rumla (pan Kašpar během těchto 4 hodin řekl přibližně dvě věty) dostalo, byly prázdné fráze (již tradičně - pro představu viz také Stanovisko synodní rady ČCE k dění v Konzervatoři EA v Olomouci), urážky, slovíčkaření. Na věcné argumenty bohužel pedagogové i studenti čekali marně stejně jako na odpovědi na jasně položené otázky. Pro příklad: Pan Ruml zde asi 5x opakoval argument, který mu byl již na počátku několika argumenty (které on nevyvrátil) jednoznačně vyvrácen.
Zástupci SR nám přivezli také novou "ředitelku". Tato osoba zahájila své angažmá na naší škole opravdu velkolepě, lépe si ani nelze představit! Mohu říci, že taková koncentraci pýchy, nadutosti a arogance v jedné osobě se opravdu hned tak nevidí. Tato paní se (na rozdíl od pana Rumla) neomezovala jen na prázdné fráze, ale pouštěla se i do osobních urážek a to jak jednotlivců, tak celku. Mimo jiné nás nazvala "nemocnou společností", a to v reakci na to, že jsme si dovolili potleskem ve stoje vyjádřit svůj názor. "Paní ředitelka" se nás opakovaně tázala, zda si myslíme, že je takové chování normální. (My sami jsme se navzájem tázali, zda jsme se v čase nevrátili o 25 let). To jen pro příklad. Její arogance nebrala mezí - jak vůči studentům, tak vůči pedagogům! Výsledek? Tato osoba si sama pod sebou podřezala větev - znepřátelila si celou školu, ještě než se pořádně chopila svého "ředitelování".
My nikoho nedémonizujeme - SR se "démonizuje" svým chváním sama. Nehledě na "ředitelku" - vzhledem k tomu, jakým způsobem se tato osoba chovala, vyvstává otázka není-li v jejím případě zbytečné vnímat tento váš pojem v přeneseném slova smyslu…
Takže shrnuto a podtrženo: Na věcné argumenty prázdné fráze, arogance, demonstrace síly a moci, urážky.
Nevím, jsme asi divní, že je nám pod takovýmto zřizovatelem zle.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód