Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

Od: Anonym: Filip---.129.broadband13.iol.cz )
Kdy: 07. 01. 2012 17:46
Předmět: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

Vážený bratře seniore,
Vaše slova, která jsem si zde přečetl, mě zamrzela. Podle mě spousta farářů a jejich myšlení zamrzlo někde v minulosti. Říkat někomu, že ho snad bolel zub, mi přijde, jako reakce uražené ješitnosti. Vůbec se nedivím návrhům, aby si faráři vyzkoušeli skutečný život ostatních lidí, kteří také mají nízké platy a živí z toho rodiny a navíc se ve svém volnu často věnují sboru. Bohužel vím v církvi o velké spoustě případů, kterými jsou takové návrhy podtrhovány. V nedávné době jsem se setkal s požadavky některých farářů, kteří vznáší na sbory požadavky, které považuji za hranicí slušnosti. Např. vybudovat ve služebním bytě krb, požadovat po maličkém sboru služební auto, rekonstruovat sborové prostory pro uskutečňování svých zájmů nebo koníčků svých dětí atp.
Pokud se mám vyjádřit k rozčarování čísel ze sčítání a církevních kartoték, musím bohužel opět ukázat prstem na faráře, který by se měl snažit setkávat se všemi členy sboru, rozmlouvat s nimi a navštěvovat je, pak by jistě tolik černých duší nebo snad studu přihlásit se k církvi nebylo. Podle mě toto spadá do náplně práce faráře, jako průvodce členů církve. Často však vidím, že před prací faráře stojí něco jiného … jeho rodina a jeho zájmy, pak je jasné, že to stíhat nemůže. Já bych si například část své práce zrušit nemohl (jako farář biblickou) jen proto, že mi nemá kdo hlídat děti.
Vážený bratře seniore,
prosím, abyste se snažil na svět nekoukat jen přes skla fary, ale vešel do něj, a hlavně se nedržel slov syn. sen. Rumla, že kdo nás potřebuje, ten si nás najde. Ono by se taky mohlo stát, že za chvíli už nebude nikdo, kdo by ten Váš, farářský, svět platil.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód