Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Obrodné hnutí v rámci ČCE?

Od: Uživatel Evangnetu David Geisler <>
Kdy: 02. 01. 2012 21:14
Předmět: Re: Obrodné hnutí v rámci ČCE?

Hmmm… teď jste mě oba dostali! Myslím jako br, Ondra & br. Mazur.
Já to myslel jako přání a případné téma k modlitbám a vy na mě takhle od podlahy! :)
Ale co, můžu alespoň říct nějakou svou představu, že? Já bych se přimlouval za nějaké evangelické obrodné hnutí, které by bylo "nízkoprahové" - tj. že by příliš nezdvihalo laťku těm, kteří hledají Boha nebo těm, kteří hledají alespoň odpovědi na své otázky po smyslu života. A při této své cestě zavítají do evangelického prostředí. Představoval bych si nějaký mix mezi Karáskovským působením v disentu, hnutím Jesus People v 60. a 70. letech v USA a ochranovskou Jednotou bratrskou.
Ale to je asi hodně "divokej koktejl", že? Těžko asi chtít po rodilých evangelících (zvláště těch silně helvétských), aby se jen tak srovnali s alternativci všeho druhu bez nějakých větších morálních požadavků.
Mám zkušenosti s konzervativními evangelikály (letniční, charismatici atd.) z 90. let minulého století. Ti to dělali tak, že při evangelizaci byli samý med a řeči o milosti. A po nějaké době se šlo tvrdě na věc - disciplína a morálka (tedy morálka střední a vyšší společenské třídy). Myslím ale, že takhle by to u českobratrských evangelíků nechodilo ani v v těch nejhelvétštějších sborech, ne?
Mám dojem, že jsem velký snílek, když bych chtěl takové církevní prostředí pro své hledající přátele. Ale za pokus by to možná někdy v budoucnu stálo…

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód