Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Bohoslužba v Krupce - vtip na závěr - pro Marcuse :)

Od: Anonym: David daggie Geisler---.tmcz.cz )
Kdy: 07. 07. 2011 08:32
Předmět: Re: Bohoslužba v Krupce - vtip na závěr - pro Marcuse :)

To Marcus: Tak jo… asi jsem to měl pro vás říct "po lopatě".
Místo "Židů" si do anekdoty dosaďte "Romy nebo cikány". Trochu mě zlobí, když se někdo z většinové společnosti xenofobně obouvá do menšin. Nemám rád, když se kriminální činy jednotlivců předhazují celé populaci a dělá se z nich stigma.
Co se týká mého původního článku o policejním rozehnání bohposlužby v Krupce a její pokutové dohry: Podle mého názoru došlo k porušení základních lidských práv a svobod, která jsou občanům tohoto státu zaručena v LISTINĚ ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD - která je součástí ústavního pořádku České republiky (čl.16., 19. a 24.). K tomuto porušení došlo ze strany státních orgánů. Proto ta ústavní stížnost.
Dle mého názoru došlo k porušení těchto práv:
9.4. 2011 byla v Krupce Policií ČR rozehnána pokojná bohoslužba, která byla" projevem společné víry a byla vykonávána veřejně". Státní orgány neměly právo ji rozehnat, ale měly ji respektovat, neboť její omezení nebylo nezbytné pro zachování veřejného bezpečnosti a pořádku. Práva druhých - v tomto případě právo DSSS svobodně se shromáždit - zcela zřejmě směřovalo k omezení práv a svobod druhých. V tomto případě se by jednalo o omezení práv a svobod národnostní nebo etnické menšiny. Tolik můj laický rozbor situace.
Co na to řeknou odborníci Ústavního soudu, to se uvidí. V každém případě se tím budou zabývat.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód