Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Střet zájmů v ÚCK? - dopis od Břeti

Od: Kazatel ČCE Štěpán Brodský <>
Kdy: 24. 05. 2010 13:23
Předmět: Re: Střet zájmů v ÚCK? - dopis od Břeti

Dne 24.5. jsem obdržel dopis, který mi byl adresován jako synodálovi a nápadně jeho téma spadá do oblasti tématu této diskuze. Napsal mi ho Břeťa, asi, protože ten dopis je anonym. Nepodepsaný. Odeslán z Prahy (ovšem dovézt ho tam mohl kdokoli, že). Adresa vytištěná na nalepeném štítku. A tak jsem si usmyslel, že ten dopis je od Břeti.
Břeťa v dopise konstatuje, že nás synodály, je dobré seznámit se situací v ÚCK, protože informace jsou zkreslovány a zamlčovány. Břeťa tvrdí, že šéfem ÚCK je vlastně pan Ptáček. A Tajemice odmítá jiné názory a dělá, co jí řekne. Dále Břeťa zasvěceně píše o důležitých informacích, které jsou zamčlovány synodnímu seniorovi a synodní kurátorce. A bla bla bla až po Břeťovu konečnou skoro výhrůžku synodálům, že možná nedostaneme ani cestovné za tento synod, protože na ÚCK nebude nikdo, kdo by nám ho poslal. (Břeťův dopis je asi na 3/5 A4, pro vaši představu.)
Mám nějaké tušení, ale třeba se mýlím, že by Břeťa by mohl znát toto místo, konec konců jestli Břeťa tuto situaci v církvi opravdu sleduje s takovým zápalem, jaký projevuje ve svém psaní, měl by místo této diskuse znát. A tak mu chci vzkázat:
Milý Břeťo, formu, jakou jsi zvolil k ozřejmění těchto skutečností synodálům považuji za hnus a lidskou podlost. Jiná věc je obsah, Břeťo. Skoro to vypadá, jako by si byl zaměstnancem ÚCK (samozřejmě bývalým), nebo jeho blízkým příbuzným (samozřejmě dotčeným). Jsem rád, že alespoň někdo, Břeťo opravdu ví, jak to je (taky si myslím, že jsem odborník na enviromentální politiku státu Burundi a dokázal bych o tom napsat zdrcující rozbor). Jediné, v čem tě nad obsahem tvého psaní mohu ujistit je, že cestné na synod si nenechávám vyplácet už léta a tak opravdu nemusíš mít obavu, že bych nějak tratil, kdyby mi vyplaceno nebylo.
Měj se Břeťo, Štěpán Brodský

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód