Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Afrika

Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 04. 05. 2009 15:33
Předmět: Re: Afrika

Milý řadový člene ČCE,
na Váš dotaz asi budou reagovat jiní experti na Afriku a ženskou obřízku. Já to nejsem, přesto že etické problémy světa a křesťanstva sleduji a učím zeměpis. Ale domnívám se, že jde o problém mimo horizont tak regionálě omezené církvičky, jako je ta naše. Musím přiznat, že ani nevím, je-li typ ženské obřízky motivován nějakým náboženstvím, či jen kulturou a pověrou. Jen Vám chci doporučit stránky dvou křesťanských lidskoprávních organizací, tam možná odpověď na tyto otázky najdete:

Jinak o oficiální stanovisko ke kondomům si asi napište na synodní radu (). Obávám se, že to však pro ČCE není tak vyznavačsky zásadní záležitost jako pro římskokatolickou církev. Jen je třeba vědět, že papežův názor není ještě nutně závazný pro běžného katolíka, a papaežem hlásané zásady málo který katolík skutečně praktikuje. Tudíž nelze vrdit, že by Papež mohl automaticky za šíření AIDS na africkém kontinentu.
Ale problém je to určitě významný. Křesťanství ovšem není v Africe nováčkem - první křesťanský stát vznikl právě tam, v říši Aksumu.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód