Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Co hýbe s ČCE...

Od: Uživatel Evangnetu Petr Tomášek <>
Kdy: 08. 02. 2009 23:49
Předmět: Re: Co hýbe s ČCE...

Kazatel ČCE Jakub Dvořák napsal(a):
Ať je to odkud chce, ty peníze nespadly z nebe. Někdo je svěřil SR s důvěrou. SR je povinna vysvětlit celému zbytku církve:
1) jak je možné, že nikdo nežádal a ani v novém inzerátu nežádá předložení čistého trestního rejstříku ("bezúhonost" je pitomost)?
Bezúhonost (běžně nazývaná spíš „trestní bezúhonnost“) pitomost není. Bezúhonnost je to, co po dotyčném požadují; výpis z trestního rejstříku je to, čím to prokáže. Podobně, jako se požaduje znalost určitého jazyka, která se prokazuje příslušnou zkouškou.
2) jak je možné, že jeden jediný člověk dokázl vyvéct z účtu SR 10 milionů? Copak podobné finanční operace nejsou vícestupňově jištěny?
Byl mazanej. A to že velmi. Podle informací, které se ke mě dostaly, jako hlavní ekonom vyhodil své podřízené a přesně v této přechodové fázi se mu pomocí dalších lží a intrik podařilo získat k účtům výlučný přístup. Takže rozhodně to není jen tak jednoduché, že by přišel a nic nebylo nijak chráněno…
4) Jak je možné, že člověk s takovým profilem prošel standardním výběrovým řízením na tak zodpovědnou funkce? A nebo nic takového neproběhlo?
Výpis z rejstříku trestů vyžadován nebyl a jako svá předchozí působiště uvedl (podle drbů, které se ke mě dostaly) zkrachovalé firmy, takže je nebylo jak ověřit. A podle všeho byl velmi schopný věci okecat a přesvědčit, takže při osobním pohovoru neměl problém projít..
Jako církev si pak musíme položit otázku, zda nejde jen o jednu zmnoha defraudací, ke keterým dochází velmi často, a vždy se to nějak tiše urovná.
Hu? Co je to za blbost? K jaké defraudaci kdy kde došlo?
Není třeba místo např. povzbodivých dopisů synodálů defraudantům, aby si ze svého stíhání nic nedělali,
A tím je míněno co?
říct takovým "takybratřím" a "takysestrám", že do církve nepatří (viz 1Pt 4,15)? Není třeba přestat přimhuřovat oči nad tím, že se někde sborové peníze přelévají přes soukromé účty atd.?
Pokud se tak děje, je potřeba to řešit na patřičných místech (seniorátní inštance, pastýřská rada, synod, SR, policie). A ne blbě naznačovat tady v internetové diskuzi.
Ačkoliv nejde o peníze z "darů babiček" (a já ani nejsem dědeček), nemám chuť platit salár ani sbírky do té doby, než SR uspokojivě svůj způsob hospodaření vysvětlí.
Další zkrat. Jak souvisí „způsob hospodaření SR“ (byla asi míněna ÚCK?) s tím, že ÚCK byla podvedena defraudantem?
Hodně se tu diskutovalo o krizi ČCE. Myslím, že teď už není žádné diskuse potřeba.
Co to má co společného?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód