Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Český bratr nebo Evangelík

Od: Anonym: JHoblik <> ( ---.ujep.cz )
Kdy: 01. 10. 2008 00:58
Předmět: Re: Český bratr nebo Evangelík

Ale Petře, prosím tě…
1. Sféra není totéž co subjekt, tudíž jde jen o lokalizaci otázky, nikoli o její připočtení konkrétnímu subjektu. Právě i proto, aby ses jako "potrefená husa" cítit nemusel.
2. Druhé tvrzení zapomíná, že v případě, že nápad se stane skutečností, se značka "Český bratr" na obálce bude spíše krčit.
3. Označení "Evangelík" je možná o kousek srozumitelnější pro tzv. širokou veřejnost - otázka je ale, o jaký kousek (zda to stojí vůbec za zmínku), dále je otázka, zda tzv. široké veřejnosti to není úplně jedno, zda svou povahou je ČB určen pro ni a zda na to vůbec má.
4. Kromě toho by název "Evangelík" působol jako konfesijní vykřičník: Jen pro vlastníky evangelické pravdy. "Český bratr" možná vede k údivu, ale "Evangelík" by vedl ke klepání na čelo, obávám se že oprávněnému.
5. "Evangelík" jako týdeník nebo deník? A kteří nadšenci ho budou děla? Stačí, že Christnet se drží, jak může.
6. Argumentace historickou prioritou? Čeští bratři tu byli dávno předtím, než jejich potomkům byly OKTROJOVÁNY konfese evangelických církví AV a HV.
7. Dvojice Evangnet a SRCCE není nešťastná schizofrenie, ale jakási trocha plurality.
8. Nechápu, proč nadávaz češtině, že je směšná. Je poetičtější než žvejkavý a bezduchý jazyk angličtina, przněná Američany. A nepraktická proto, že dělá problémy ajťákům? Dobře jim tak. O příšernosti češtiny může mluvit jen někdo, kdo jako by jí mluvil jen z donucení. Pikantní je, že, Petře, tvůj bod 5 spíš popírá, že by označení "Evangelík" mělo smysl.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód