Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Věroučná neomylnost, tresty za porušení pravidel

Od: Uživatel Evangnetu Petr Hanč <>
Kdy: 23. 07. 2005 23:32
Předmět: Věroučná neomylnost, tresty za porušení pravidel

Mít pochybnosti o různých tradičních teologických názorech je dobré. Když totiž někdo pevně věří nějaké nauce, o které nemá důkazy, může se snadno mýlit. Bez ohledu na to, že ho hromada lidí kolem ujišťuje, že jenom tato nauka je ta správná. Neměl byste si být tak jistý, co je a co není Boží slovo.
To, že jsou některé děti farářů/farářek rozvedené, považuju za normální. Myslím si, že rozvod je v některých případech lepší než setrvat v manželství, byť by samozřejmě bylo mnohem lepší, kdyby k takové situaci vůbec nedošlo. I někteří naši faráři jsou rozvedení. Jak by se tato řešilo ve Vaší církvi - bylo bylo by mu/jí zakázáno dělat faráře? O případu, že by děti našeho faráře braly tvrdé drogy a měly nemanželské děti nevím, ale nevylučuju to. Děti jsou ale samostatní lidé, jednají nezávisle na svých rodičích. Určitě jsou případy, že farář udělal chyby ve výchově svých dětí, ale to je normální a jistě by se takové případy našly ve všech církvích.
Souhlasím však v tom, že lidé v naší církvi jsou často vlažní. Nekladu to ale za vinu liberální teologii či žádným nebo měkkým trestům za porušování etických a věroučných pravidel.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód