Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

Od: Anonym: host88.103.227.--- )
Kdy: 07. 09. 2021 22:32
Předmět: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

"Jdi a staň se ti, jak jsi uvěřil" (z Mt 8,13). Zdejší diskuze je plná "zralých" a "moudrých" odpovědí, že Bůh neuzdravuje každého, kdo věří. Naopak, nemoc je označena jako nesení kříže, jinými slovy, něčím podstatným, co patří k následování Ježíše Krista.
Nemyslím, že by neplatilo, co Ježíš říkal v uvedeném verši. Lidem i dnes se děje dle toho jak věří. V uzdravení nevěří, maximálně že se to dělo před 2 tisíci lety. Takže i dnes se lidem děje dle jejich víry, která to uzdravení nechce a nemoc někdy je daná jako zásluha (nesení kříže).
Napadá mě jedna denominace, ne ČCE, kde jsou velmi zralí. Uzdravení jako taková nepopírají, ale rozhodně jsou proti tomu, aby lidi něco očekávali, mohli by pak být zklamaní. Všiml jsem si za léta života, že v té církvi se uzdravení nedějí a naopak, i mezi kazatele přichází předčasná smrt (zhnoubná nemoc ve středním věku).
Pravdou je, že občas Ježíš uzdravoval a o víře nemocných není zmínka, např. Petrova tchyně. Byl tam ovšem Ježíš a on ta uzdravení dělal, na rozdíl od dnešních kazatelů a farářů. A taky uzdravovali jeho učedníci, 12 apoštolů, 70 učedníků, i další, např. evangelista Filip.
Na začátku 90. let po pádu režimu tu byli zahraniční misionáři, tzv. evangelisté. Tam se měla dít uzdravení. Dosti o tom psaly i běžné noviny a časopisy. Bylo zajímavé, že např. někteří katoličtí páni faráři byli spíše proti. Každopádně tam proudily davy lidí, sportovní hala nacpaná k prasknutí, lidi stáli venku, čekali na modlitbu na uzdravení do dvou do rána.
Přijde mi, že tu byly dvě věci. Místní denominace z toho nebyly příliš nadšené, mírně řečeno. Proti tomu tu byl značný zájem lidí, většinou mimo církev. Dokonce bych řekl, že církvím u nás ani tak nevadí okultní léčitelé, kam jejich členové občas chodí. Ti misionáři, kde se měla dít uzdravení, to ovšem vadilo.
Tak si myslím, že pokud členové církví mají podobnou víru jak jejich duchovní pastýři, tak o uzdravení od Boha není zájem a když není víra, tak není ani to uzdravení. Opravdu nikomu bych nevyčítal, že nemá víru a proto není uzdraven. Jeho víra odpovídá tomu, co ho v církvi vyučovali.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód